2016 NBA Play-Offs Preview: Warriors vs. Rockets

Warriors - Rockets
Na een fantastisch regular season gaan de NBA play-offs weer van start! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Zaterdag en zondag gaan de eerste wedstrijden van start en bij SportAmerika blikken we vooruit op alle first round series.
Lees ook de Preview Raptors vs. Pacers
Het seizoen van de Warriors
Een Golden Season waarin het stokoude record van de 1995-1996 Chicago Bulls werd verbroken: 73 overwinningen! Als je erover nadenkt, dan gaat je hoofd tollen. En ergens heel ver is het ook niet verrassend dat de Dubs zo’n superseizoen gedraaid hebben. Weet je nog die mensen die zeiden dat de Warriors geluk hadden na het winnen van de titel in 2015? Dat ze niet tegen de San Antonio Spurs en de Los Angeles Clippers hadden gespeeld? Golden State begon het seizoen met een chip on their shoulder, geeft ook Draymond Green toe in de podcast van Bill Simmons.
Vanaf de openingswedstrijd tegen de New Orleans Pelicans was het gaspedaal vol ingetrapt. De eerste 24 wedstrijden leverden een overwinning op met Luke Walton als hoofdcoach. Hij nam de taken over van Steve Kerr die herstelde van een operatie. De Warriors speelden beter dan vorig jaar, en dat is knap. Als team raakten ze meer dan 1000 driepunters (een record), niet één speler speelde meer dan 34.7 minuten per wedstrijd en Stephen Curry verbrak zijn eigen record met 402 driepunters in het reguliere seizoen. En wanneer Curry twee man op zich had, was daar Green die belangrijk was met een score of een pass naar een schutter, getuige zijn 13 triple-doubles. De Warriors waren een show waarin stadions vol zaten met Warriors-shirts en mensen anderhalf uur voor de wedstrijd de warming-up zaten te kijken.


Het seizoen van de Rockets
De Houston Rockets hielden een goed gevoel over na het seizoen 2015. Een plaats in de Western Conference Finals en James Harden die tweede eindigde in de MVP-race. Het bleef bij een gevoel, want het werd een rampseizoen. Spelers konden elkaar niet luchten of zien, aanwinst Ty Lawson zat liever aan de fles en ook op bestuurlijk niveau rommelde het. Zoals gebruikelijk ligt het dan aan de coach en dus mocht Kevin McHale al na 11 wedstrijden vertrekken. J.B. Bickerstaff werd voor de groep gezet.
Ook onder Bickerstaff speelden de Rockets niet de pannen van het dak. Mede dankzij de komst van Michael Beasly eindigde Houston het seizoen acceptabel, maar er had veel meer in gezeten dan een achtste plaats in het Westen. James Harden krijgt een bak kritiek over zich heen omdat hij een ball hog is en te vaak de bal verliest, maar Harden is nog steeds een topspeler in de NBA die zijn eigen schot weet te creëren en vaak op de vrije-worplijn komt. In de maand april was The Beard goed voor 34.8 punten, 3.3 rebounds en 7.2 assists per wedstrijd met 49/52/80 shooting splits.
Season Series
De Warriors wonnen alle drie de ontmoetingen met de Rockets in het reguliere seizoen met een verschil van totaal 37 punten. Alleen in de tweede wedstrijd waren de Rockets dichtbij een overwinning, juist de wedstrijd waarin Curry op de bank zat.
30 oktober 2015 – Golden State Warriors @ Houston Rockets – 112-92
31 december 2015 – Golden State Warriors @ Houston Rockets – 114-110
9 februari 2016 – Houston Rockets @ Golden State Warriors – 110-123

Tweede kans
De Rockets pakken slechts 31.7 verdedigende rebounds per wedstrijd (27e in de NBA) en verliezen 15.9 keer de bal per wedstrijd (5e in de NBA). Dat houdt in dat je kansen weg geeft aan je tegenstander en dat moet je nou net niet doen tegen een ploeg als Golden State. Taak aan de Rockets om de groene zeep thuis te laten. Daarnaast is het duel tussen Patrick Beverley en Curry interessant om te volgen. Lukt het de kleine pitbull van Houston om zich vast te bijten in Curry?
Voorspelling
Een herhaling van de 2015 Western Conference Finals, maar wanneer zelfs de Houston-fans er geen vertrouwen in hebben, dan lijkt het me duidelijk. Dubs in 4.


Buckets series preview

Speelschema
Let op! Er is rekening gehouden met tijdsverschil en dus is de Nederlandse datum en tijd weergegeven in onderstaand schema.
Game 1 –Zaterdag 17 april 2016 om 21:30 @ Golden State
Game 2 – dinsdag 19 april om 04:30 @ Golden State
Game 3 – Vrijdag 22 april om 03:30 @ Houston
Game 4 – Zondag 24 april om 21:30 @ Houston
Indien nodig, Game 5 en 6 op 27 en 29 april, Game 7 op 1 mei.
Poll: wat denk jij?

web survey


Foto en edit: Mike Tibbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen