MLS Update #20: Toronto pakt punt bij Atlanta

De drieëntwintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de topper tussen Atlanta United en Toronto, de overwinningen van Seattle, San Jose Earthquakes en Colorado.

JOSEF MARTINEZ BLIJFT SCOREN

Atlanta had hun spits Josef Martinez weer terug. De Venezolaan scoort dit seizoen aan de lopende band voor Atlanta en deed dit ook bij de MLS All-Star wedstrijd. Het slecht presterende Toronto moest het volgende slachtoffer worden van de productieve spits. Tegen de verwachting in nam Toronto de voorsprong in de blessuretijd van de eerste helft. Sebastian Giovinco scoorde uit de voorzet van Auro. Na de rust kreeg Atlanta al snel de kans om de stand weer gelijk te trekken. Martinez versierde zes minuten na de rust een penalty. Vervolgens nam de spits zelf de penalty en wist de gelijkmaker binnen te schieten vanaf de stip. In de 67e minuut kopte Josef Martinez de 2-1 binnen uit een voorzet van Héctor Villalba. Hiermee scoorde de Venezolaanse spits zijn 26e doelpunt van het seizoen.

Atlanta leek hard op weg om de drie punten in hun eigen stadion te behouden. In de blessuretijd van de tweede helft sloeg Toronto weer toe. Uit een lage voorzet van Jonathan Osorio kon Tosaint Ricketts de 2-2 binnen glijden. Daardoor moesten Atlanta en Toronto beide genoegen nemen met een punt.

SEATTLE PAKT OVERWINNING IN BLESSURETIJD

Seattle is na een matige seizoenstart weer goed op de rit voor een play-offs ticket. Minnesota kent een goed seizoen tot nu toe. The Loons spelen leuk voetbal en pakken daarbij ook. Met dat leuke voetbal pakte Minnesota ook de voorsprong. Nadat Miquel Ibarra de bal op Darwin Quintero speelde kon de Colombiaan met een individuele actie tot een schot komen. Het schot was keeper Stefan Frei te machtig. Lang leek Minnesota op weg te zijn naar de drie punten. Tot dat Miquel Ibarra hands maakte in het strafschop gebied in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Nicolas Lodeiro nam de penalty en bleef erg koel. In de zevende en laatste minuut van de blessuretijd lobde Will Bruin de bal over keeper Bobby Shuttleworth. Hierdoor pakten de Sounders in de laatste minuut toch de drie punten!

SAN JOSE WINT VERRASSEND VAN DALLAS

San Jose is tegenwoordig goed vertegenwoordigd met oud-Vitesse spelers. Guram Kashia en Valeri Qazaishvili schitteren tegenwoordig voor San Jose, ook oud-eredivisie speler Danny Hoesen komt uit voor de club. De invloed van de oud-eredivisie spelers was gelijk te merken. Shea Salinas gaf een diepe steekbal op Qazaishvili in de 19e minuut. De Georgiër omspeelde de uitgekomen keeper Jesse Gonzalez goed en scoorde in een leeg doel. Vier minuten later scoorde Roland Lamah alweer om de stand gelijk te trekken. In de tweede helft nam San Jose afstand van Dallas. Jamir Hyaka scoorde twee minuten na de rust de 2-1 voor San Jose. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde oud-Vitesse speler Vako Qazaishvili zijn tweede van de wedstrijd door de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Hierdoor wisten de Earthquakes dus verrassend te winnen van en bij FC Dallas.

COLORADO MAAKTE EINDE AAN REEKS LA GALAXY

LA Galaxy was sinds juni al ongeslagen in de MLS.  De ploeg uit LA moest het wel doen zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic. Het was nu aan Romain Alessandrini om LA Galaxy op sleeptouw te nemen. Dat lukte de Fransman erg goed. In de 33e minuut scoorde Alessandrini uit een afgeslagen voorzet. Vijf minuten na de rust komt Colorado weer op gelijke hoogte. Kellyn Acosta haalt in de verre hoek uit na een kleine rush naar de linkerkant. Het schot bleek te machtig voor keeper David Bingham en belandde in het net voor de 1-1. In de laatste minuut scoorde Colorado zelfs de winnende treffer nog. Amerikaan Edgar Castillo legde de bal goed terug op Sam Nicholson. De Schot besloot vervolgens de bal te plaatsen in de rechterhoek. Colorado eindigde zo de ongeslagen reeks van LA Galaxy en pakte de nodige drie punten.

Coverfoto: Twitter San Jose