32-in-32 | Tampa Bay Buccaneers: Blijft het piratenschip verder zinken?

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge ‘draftees’ en de nieuwe stand van zaken op het depth chart: alles komt aan bod. We gaan naar de piraten in het zuiden die na een teleurstellend seizoen de stap omhoog willen maken. Maar gezien de omstandigheden lijkt dat knap lastig te worden voor de Tampa Bay Buccaneers.

LEES HIER DE SEASON IN REVIEW VAN DE TAMPA BAY BUCCANEERS


FREE AGENCY


Vorig seizoen lag een groot deel van het probleem van de Buccaneers – die 5-11 eindigde – in de defensie. Met 22 sacks eindigde de ploeg laatste in de NFL in deze categorie en dus was er werk aan de winkel. Zodoende werd Jason-Pierre Paul middels een trade naar Tampa Bay gehaald, terwijl ook Vinny Curry met een Super Bowl-ring om zijn vinger de defensive line komt versterken. Daarnaast hoopt men ook dat het kicker-probleem is opgelost met Chandler Catanzaro en is Ryan Jensen de onbetwiste center voor de komende jaren.

Aan de uitgaande kant zijn er dan juist defensive linemen te zijn die niet meer aan de verwachtingen voldeden. Zo mochten Robert Ayers en Chris Baker linea recta richting de uitgang en ook offensive linemen Joe Hawley en JR Sweezy (die veel blessureleed kende) hoefden niet terug te keren. Ook werd er afscheid genomen van Doug Martin, die ooit als rookie furore maakte maar de afgelopen seizoenen niet meer de workload kon dragen als runningback.


NFL DRAFT


De zoektocht naar defensieve hulp en wat extra talent in de runningback-groep ging in de NFL Draft vervolgens verder. Met de eerste twee keuzes – Vita Vea en Ronald Jones – werden de twee zwakste groepen van de Buccaneers direct aangepakt, terwijl MJ Stewart en Carlton Davis de secondary van een boost mogen voorzien.

Daarmee zijn de Buccaneers het voorbeeld van een team dat wel degelijk al haar zwaktes heeft aangepakt. De defensive line heeft nu met Pierre-Paul, Curry en Vea een flinke impuls gekregen, terwijl één van de zwakste running games in de NFL er ook een nieuwe jonge runningback bij heeft. Voeg daarnaast de picks voor de secondary toe – waar de 34-jarige Brent Grimes eigenlijk als enige zijn niveau haalt – en je kan stellen dat het hier ieder geval niet aan kan liggen. Zolang alle spelers inderdaad hun niveau halen uiteraard…


OFFENSE


De offense was vorig seizoen eigenlijk het probleem niet. Met mannen als Mike EvansDeSean Jackson en het tight end-duo van Cameron Brate en O.J. Howard heeft Jameis Winston niet te klagen. Vooral niet, nu hij met Ronald Jones een nieuwe runningback heeft terwijl ook Peyton Barber een grotere rol krijgt. Helaas voor de Buccaneers-fans is het echter Winston zelf die vooralsnog zijn eigen ruiten heeft ingegooid.

Een aanklacht voor het seksueel intimideren van een Uber-chauffeur kost de 24-jarige quarterback namelijk de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Het gevolg: tegen de Saints, Steelers en Eagles moet Ryan Fitzpatrick als quarterback fungeren en dat zijn bepaald niet de makkelijkste tegenstanders. Een 0-3 start kan daarmee weleens op de loer liggen, en dat kan weleens killing zijn voor het moraal in Tampa Bay.


DEFENSE


De bekende gezichten als Gerald McCoy en Lavonte David zijn nog steeds aanwezig in de defensie en zij zullen leiding moeten geven aan een unit die dus genoeg nieuwe gezichten kent. Zo is de defensive line in de kern volledig nieuw op McCoy na en mag je hopen dat deze groep wel bij elkaar tot meer dan 22 sacks kan komen over een heel NFL-seizoen. Verder is de jonge kern van David, Kwon Alexander en Kendell Beckwith ook bij elkaar gebleven.

Veel ogen zullen echter ook gericht zijn op de secondary. Via de NFL Draft werd er wel wat extra manschappen bij gehaald, maar toch zal het veelal dezelfde groep zijn die we in het beginsel op het veld zien. Brent Grimes wordt daarbij een jaartje ouder, terwijl de ploeg ook hoopt dat Vernon Hargreaves echt een doorbraak gaat maken. Kijkend naar het geheel is dit echter wel de achilleshiel van de ploeg en met ploegen als New Orleans en Atlanta in je divisie kan dat best een probleem vormen.


CONCLUSIE


Dirk Koetter mocht ondanks de flinke terugval van afgelopen jaar aanblijven als hoofdcoach en zal dit seizoen dan ook een flinke verbetering moeten neerzetten. De vraag is alleen hoe realistisch dit is. Natuurlijk: de Bucs hebben hun zwakke plekken aangepakt en lijken in dat opzicht er beter op te staan. Maar de secondary blijft een vraagteken en ook is het maar de vraag of de wisselvalligheid van vorig seizoen zomaar is weg te krijgen.
De schorsing van Jameis Winston helpt daarbij ook alleszins. Met een moeilijk drieluik in het begin van het seizoen, kunnen zijn manschappen zomaar 0-3 staan alvorens ze in week 4 naar Chicago gaan. Dat betekent dat ze al direct met een flinke achterstand het seizoen in gaan, en kijkend naar hoe de ploeg vorig jaar met tegenslagen om ging, maakt ondergetekende zich zorgen over de baanzekerheid van Dirk Koetter…
CONCLUSIE: 6-10
Lees hier de season preview van de New York Jets.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen