MLS Update #12: Toronto wint, Zlatan pakt rood

De twaalfde week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de overwinning van Toronto en Portland, de rode kaart van Zlatan en de broodnodige overwinning van D.C. United.

TORONTO WINT WEER EENS

Toronto is tot nu toe niet goed begonnen aan het seizoen. Het staat momenteel, na de twaalfde speelronde, zeven punten achter de play-off plekken. De overwinning tegen Orlando was dus een welkome driepunter.
Lang leek het erop dat Toronto weer niet zou gaan winnen. In de 63e minuut kon Tosaint Ricketts de bal eindelijk achter keeper Joe Bendik krijgen. De Canadees zag zijn inzet eerst op de paal verdwijnen. Middenvelder Jay Chapman was er vervolgens snel bij om de 1-0 binnen te schieten. Lang duurde de voorsprong vervolgens niet. Tien minuten later scoorde Christian Higuaita vervolgens op aangeven van Josué Colman.
Drie minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Toronto nog de winnende 2-1. Braziliaan Auro gaf een hoge voorzet van rechts op Ryan Telfer. De Canadees scoorde hierop met een mooi volley. Toronto boekte hiermee de  derde overwinning van het seizoen.

PORTLAND VERSLAAT LOS ANGELES FC

Portland is na een valse start weer bezig aan een goede reeks. De eerste vijf wedstrijden wisten de Timbers allemaal niet te winnen, maar de laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. De wedstrijd tegen Los Angeles is daarop een goede test om te zien om te zien of Portland de top nog aan kan.
In de 53e minuut nam Portland vervolgens de leiding. Keeper Tyler Miller redde goed op een vrije trap van Diego Valeri. Christhian Paredes was er echter snel bij in de rebound en scoorde de 1-0 voor Portland. Zestien minuten voor het einde van de wedstrijd deed Carlos Vela vervolgens wat hij altijd doet. Op aangeven van Eduard Atuesta scoorde de Mexicaan op prachtige wijze. De bal krulde precies de kruising in waardoor keeper Jeff Attinella kansloos was.

In de 81e minuut scoorde oud-eredivisie speler Samuel Armenteros nog de 2-1 voor Portland. De Zweed begon vanaf zijn eigen helft te dribbelen en kapte vervolgens vlak voor het zestienmetergebied van LAFC naar binnen. Vervolgens knalde de huurling de bal in de verre hoek voor de voorsprong. Hierdoor wist Portland zijn goede reeks door te zetten.

ZLATAN PAKT ROOD IN OVERWINNING LA GALAXY

Sinds de komst van Zlatan Ibrahimovic loopt het nog niet zoals gehoopt bij LA Galaxy. Vanaf het debuut van Zlatan tegen LAFC heeft LA Galaxy een keer gewonnen en vijf keer verloren. Tijd dus voor een verandering. Met Ashley Cole geschorst, was Ibrahimovic de aanvoerder. Alles verliep goed tot de 41e minuut. Canadees Michael Petrasso stond licht op de tenen van de Zweedse spits. De ex-Ajacied was hier niet van gediend en gaf de verdediger een klap op zijn hoofd. Nadat de videoscheidsrechter ernaar had gekeken, kreeg Petrasso geel en Zlatan rood.

Ook zonder de aanwezigheid van Zlatan wist LA Galaxy uiteindelijk de drie punten te pakken. Vijftien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Ola Kamara de winnende 1-0. Nadat Emmanuel Boateng een bal had door gekopt kon de Noorse spits op de keeper af. Met deze overwinning maakte LA Galaxy  echter een einde aan een reeks van vijf nederlagen op een rij, bovendien valt de achterstand op de play-off  plaatsen mee.

D.C. UNITED BOEKT NODIGE OVERWINNING

D.C. United is erg slecht begonnen aan het seizoen. De ploeg uit de hoofdstad haalde uit de eerst acht wedstrijden maar een overwinning. De drie punten tegen San Jose Earthquakes waren dan ook zeer welkom bij de club uit Washington.
D.C. United begon erg goed aan de wedstrijd, al in de vijftiende minuut wist D.C. United de score te openen. Luciano Acosta gaf een diepe bal op Zoltán Stieber. De Hongaar wist vervolgens de kans te verzilveren tot een doelpunt. Vijf minuten later was het weer raak voor D.C. United. Acosta was alweer de aangever bij het doelpunt. Ditmaal was de doelpuntenmaker wel anders. Darren Mattocks kon de bal in de verre hoek plaatsen achter keeper Andrew Tarbell voor de 2-0.

In de 37e minuut kon Paul Arriola profiteren van knullig balverlies bij San Jose. De Amerikaan gaf de bal toen in de loop mee bij Yamil Asad. De Argentijn schoot de bal vervolgens naar de verre hoek voor de 3-0! San Jose kwam nog terug tot 3-1. Nederlander Danny Hoesen kon in de 43e minuut te scoren. Het eerste schot van de oud-Ajax speler kon keeper David Ousted nog houden, maar in tweede instantie kon de Deense keeper er echter niks maar aan doen. San Jose kwam in de tweede helft echter niet dichterbij en verloor hierdoor van D.C. United. De hoofdstedelingen boekte hiermee hun tweede overwinning van het seizoen.

Coverfoto: Eric Bolte-USA TODAY Sports