NBA Playoffs Update #36: Houston trekt de stand gelijk

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

HOUSTON SLEEPT OVERWINNING UIT HET VUUR

DE HEADLINES

In de eerste echt spannende wedstrijd van deze conference finals wisten de Houston Rockets in de Oakland Arena te winnen van de Golden State Warriors. Zoals de boxscore ook aantoont, vloog deze wedstrijd alle kanten op en werd deze beslist door een run in het vierde kwart van Houston. Grote mannen waren James Harden met 30 punten en Chris Paul met 27 punten.

TRAGE START

In het eerste kwart leek het een wedstrijd te worden die deze ronde toch wel kenmerkt. Eén ploeg pakt een grote voorsprong en daarmee drukken ze meteen een stempel op de wedstrijd. De Rockets begonnen heel slecht aan de wedstrijd en scoorden pas hun eerste basket toen er nog 6:42 te spelen was in het eerste kwart. De Warriors hadden tot dat moment een voorsprong van 12-0. De rest van het kwart ging gelijk op en een buzzer-beater van Eric Gordon zorgde ervoor dat het na het eerste kwart een 28-19 voorsprong op het bord stond voor Golden State.

TWEEDE KWART: CLINIC HARDEN

Het tweede kwart werd het kwart van James Harden. Met 15 punten liet hij zich offensief gelden in dit kwart. Maar ook defensief was hij erg scherp dit kwart. Met als gevolg twee steals en twee blocks in alleen al dit kwart. Oh ja, en dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke dunk over Draymond Green. De Warriors hadden dit kwart erg veel moeite met de Rockets en dit resulteerde in veel fouten, waardoor Houston in totaal twee keer zoveel vrije worpen kon nemen als Golden State. Door deze James Harden-uitbarsting gingen de Rockets ineens met een voorsprong rusten: 46-53.

WEDEROPSTANDING CURRY

The beard inspireerde kennelijk Stephen Curry om het beste in hem naar boven te brengen. Curry scoorde maar liefst 17 punten dit kwart en was on fire. Vijf van zijn zes driepunters scoorde hij in dit kwart. Houston kreeg maar geen vat op hem. De scoringsdrift van Curry zorgde ervoor dat Golden State weer de leiding nam. Het scorebord gaf aan het einde van het derde kwart 80-70 aan voor de Golden State Warriors. Hiermee leken de Warriors af te stevenen op een 3-1 voorsprong.

CHRIS PAUL NEEMT OVER

Het fijne aan meerdere supersterren in je team hebben, is dat je meerdere ijzers in het vuur hebt om een overwinning uit het vuur te slepen. Dit gebeurde in het vierde kwart. Waar iedereen naar James Harden keek, was het Chris Paul die Houston bij de hand nam en terug in de wedstrijd bracht. Met negen punten in dit kwart en twee assists voor driepunters, had hij een aandeel in 15 van de 25 punten van de Rockets in dit kwart. Golden State leek niet zichzelf en de schotselectie was niet al te best, waardoor de club de voorsprong uit handen gaf.

KANSEN OP VERLENGING

Met 92-94 in het voordeel van Houston kreeg Klay Thompson de kans om een verlenging af te dwingen, maar hij miste zijn schot. Omdat de klok op 0.0 stond, begonnen de Rockets al een feestje te vieren, maar de laatste play werd nog eens rustig bekeken door de scheidsrechter. Deze besloot dat er een fout werd gemaakt op Chris Paul en dat er nog 0.5 seconde op de klok stond toen dit gebeurde.
Paul mocht naar de vrije worp lijn voor twee schoten. Hij miste echter de eerste vrije worp. De tweede vrije worp scoorde hij, waarna Steve Kerr nog zijn kans zag om een laatste play te bedenken om toch een verlenging af te dwingen. Vanuit de inbound-pass werd Steph Curry vrijgespeeld en hij kreeg nog op tijd het schot omhoog. Zijn schot raakte de ring nog wel, maar ging er niet in.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van donderdag op vrijdag spelen de Golden State Warriors en Houston Rockets hun vijfde wedstrijd. Deze wedstrijd begint om 3.00 uur. Houston zal erop gebrand zijn het thuisvoordeel niet weer uit handen te geven, terwijl Golden State toch een zure nasmaak heeft van de wedstrijd van afgelopen nacht.

Coverfoto: Getty Images