MLS Preview 2018: #9 Real Salt Lake


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, daar gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 10: Real Salt Lake.


LAATSTE TERUGBLIK


2017 was een seizoen van net niet voor Real Salt Lake. De ploeg uit Utah kwam uiteindelijk twee punten te kort voor de playoffs. Dit kwam mede door het dramatische begin van Real Salt Lake. Al na drie wedstrijden werd coach Jeff Cassar ontslagen. Mike Petke werd negen dagen na het ontslag aangesteld als coach.

Mike Petke was erg blij met zijn aanstelling als coach (Kristin Murphy/Deseret News)

Real Salt Lake maakte een goede comeback in de tweede seizoenshelft. In de eerste 19 wedstrijden wist de ploeg van Mike Petke maar 17 punten te halen. In de volgende 15 wedstrijden wist Real Salt Lake maar liefst 28 punten te halen, maar de ploeg kwam aan het einde van de rit toch twee punten tekort.

Tijdens de US Open Cup ging Real Salt Lake ook hard onderuit. Het verloor maar liefst met 4-1 van Sacramento Republic FC. Extra pijnlijk was het dat Sacramento uitkomt in de United Soccer League, een divisie onder de MLS.


TRANSFERS


De club heeft al wel een belangrijke slag geslagen door Brooks Lennon vast te leggen. De 20-jarige Amerikaan werd vorig seizoen nog gehuurd van Liverpool. Op 20 december 2017 hebben de Utes 400.000 Euro neergelegd voor de jonge talentvolle aanvaller.
Naast Brooks Lennon heeft Real Salt Lake ook nog een middenvelder aangeschaft. Damir Kreilach komt over van het Duitse Union Berlin. De 28-jarige Kroaat is gehaald voor de ervaring en voor meer concurrentiestrijd op het middenveld.


Groot gemis is het vertrek van Chris Wingert. De Amerikaanse verdediger speelde in het afgelopen seizoen 23 duels voor Real Salt Lake. Het contract van de verdediger verliep na dit seizoen en werd niet verlengd.


VERWACHTING 2018


De club zal dit seizoen niet weer zo willen beginnen als het vorige. Met Mike Petke is de kans ook groter geworden dat de ploeg uit Salt Lake City de playoffs zal halen. In 2017 was Albert Rusnak betrokken bij 21 doelpunten voor Real Salt Lake in de MLS. Als de Slowaak deze lijn kan vasthouden, kan het een leuk seizoen worden voor de ploeg uit Utah.


VOORSPELLING: 5e in Western Conference, wel play-offs

Coverfoto: wallpaper Real Salt Lake

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen