MLS Preview 2018: #8 Philadelphia Union


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, daar gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 8, de ploeg met Nederlandse invloeden: Philadelphia Union.


LAATSTE TERUGBLIK


Met de vooruitstrevende visie van technisch directeur Earnest Stewart waren veel mensen voorbereid op een seizoen waarin de Philadelphia Union eindelijk eens met de betere ploegen mee konden gaan. Helaas kwam het niet zover: de Union deed het net zo goed als vorig jaar, alleen dit seizoen waren de behaalde 42 punten niet genoeg om de play-offs te halen.

Haris Medunjanin (rechts) bleek een solide transfer. (Eric Hartline/USA TODAY Sports)

Ondanks dat het aantrekken van bijvoorbeeld Haris Medunjanin een succes bleek, was het toch vooral het zuinige beleid van de Union dat het aflegt tegen teams die bereid zijn om meer geld uit te trekken (zoals nieuwkomer Atlanta United). Daardoor lijkt de frustratie van de fans te groeien. Het is maar zeer de vraag of Philadelphia in 2018 wel die gewenste stap omhoog kan gaan maken.


TRANSFERS


Philadelphia is dus alles behalve een ploeg die veel geld en energie stopt in het aantrekken van grote namen. Het is dan ook veelzeggend dat er tot dusver één gerichte versterking is aangetrokken, in de 27-jarige David Accam. Voor een slordige miljoen dollar kwam de Ghanese aanvaller over van de Chicago Fire, waarvoor hij vorig jaar 14 goals scoorde in 30 wedstrijden. Samen met de huidige spits C.J. Sapong — goed voor 16 goals in 2017 — zal hij voor een extra boost moeten zorgen op het gebied van doelpunten.

David Accam moet de aanval van de Union in 2018 naar een hoger niveau tillen. (Philadelphia Union)

Kijkend naar de vertrekkende spelers zijn de Philadelphia Union vrijwel geen sterkhouders kwijtgeraakt. De ervaren rot Oguchi Onyewu gaat naar alle waarschijnlijkheid met pensioen, terwijl met Roland Alberg (CSKA Sofia) en Giliano Wijnaldum (Willem II) de Nederlandse invloeden zijn vertrokken.


VERWACHTING 2018


2018 lijkt nog steeds niet het jaar te worden waarin er wonderen moeten worden verwacht van de Philadelphia Union. De club heeft echter wel de kern van het team behouden en met David Accam een gerichte versterking gehaald die de aanval zonder meer van een directe boost gaat voorzien.
Of het genoeg voor de play-offs is? Het zal net als de voorgaande jaren een kwestie van net wel of net niet worden. Kijkend naar het feit dat de selectie intact is gebleven en Accam de ploeg versterk zou je zeggen dat ze in 2018 net genoeg zullen hebben om de play-offs te halen. Maar het kan ook zomaar net weer fout gaan…
VOORSPELLING: 7e in Eastern Conference, geen play-offs

Coverfoto: Drew Hallowell/Getty Images

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen