MLS Preview 2018: #2 LA Galaxy


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, daar gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 2, de recordkampioen van de MLS: LA Galaxy


LAATSTE TERUGBLIK


2017 was een drama seizoen voor LA Galaxy. De ploeg uit Los Angeles heeft zich voor het eerst sinds 2008 niet weten te plaatsen voor de MLS Cup Playoffs. De kampioen van 2014 eindigde op de laatste plaats in de Western Conference. In totaal won LA Galaxy maar acht van de 32 wedstrijden in het afgelopen seizoen, het minste aantal van alle MLS teams.
Ook in de U.S. Open Cup viel geen eer te behalen voor LA Galaxy. In de kwartfinale ging LA Galaxy met 3-2 onderuit in de kwartfinale tegen San Jose Earthquakes.

LICHTPUNTJE

Een lichtpuntje in het seizoen was Romain Allesandrini. De Fransman werd op 31 januari 2017 overgenomen van Olympique de Marseille. In zijn debuutjaar was Allesandrini de enige speler van LA Galaxy die dubbele cijfers had; in totaal scoorde de Franse speler dertien keer.
LA Galaxy zal in 2017 vooral herinnerd worden door een tweet. In de wedstrijd tegen Portland Timbers kreeg Jelle van Damme een rode kaart. In de herhaling bleek dat de Portlandspeler Diego Chará een schwalbe had gemaakt. Hierdoor besloot LA Galaxy mee te doen met de hype ‘Shooting star’, waarin je een bewegend object langs allerlei filmpjes ziet vliegen. De Galaxy besloot om een eigen versie hiervan te maken. Het filmpje ging vervolgens viral. Het enige succes van de Galaxy vond dus plaats op internet.


TRANSFERS


LA Galaxy maakte in het afgelopen seizoen niet veel doelpunten. Er werd slechts 45 keer doel getroffen. Mede daarom was een nieuwe spits nodig. In Ola Kamara heeft de ploeg uit Los Angeles deze gevonden. De Noorse Spits komt over van Columbus Crew en was betrokken in een trade voor Gyasi Zardes en $400.000.
Naast Kamara zijn er ook sterke geruchten vanuit Engeland dat Zlatan Ibrahimovic op weg is naar Los Angeles. Dit zou betekenen dat de recordkampioen weer een speler van wereldklasse te pakken heeft.
Tegelijk is deze transfersoap ook de valkuil van de club. De Los Angelinos leunden namelijk lange tijd op vedettes. Nu de meeste opeens weg zijn (Steven Gerrard, Robbie Keane, Jermaine Jones en Jelle van Damme), blijft alleen Ashley Cole over. Een ervaren maar bruikbare vedette is precies de speler die LA Galaxy nodig heeft. Mocht de club Ibrahimovic dus mislopen, dan zou dat een groot gemis zijn voor LA Galaxy.


VERWACHTING 2018


In 2018 zal de druk nog meer aanwezig zijn dan in het vorige seizoen. Een club als LA Galaxy moet namelijk minimaal de MLS Cup Playoffs kunnen halen, dat is het verplicht aan de status. Een ding scheelt wel: slechter dan het vorige seizoen kan bijna niet. Mogelijk houdt dit de druk onder controle.
Aankomende zaterdag speelt LA Galaxy een oefenduel tegen New York City FC. De uitslag hiervan zal mede bepalend zijn of er hoge verwachtingen mogen zijn van de Galaxy. Bij winst zullen de fans in ieder geval weer goede hoop hebben in het seizoen. De komst van Ibrahimovic is echter wel cruciaal als LA Galaxy mee wil doen om de MLS Cup.
VOORSPELLING: 4e in de Western Conference, play-offs.

Coverafbeelding: MLSsoccer.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen