Trade Deadline: Cleveland Cavaliers maken schoon schip


Het is nog een beetje nahijgen van de NBA Trade Deadline. In Cleveland werkte men in de laatste uurtjes op volle toeren. De Cavs maakten schoon schip. Als eerste kwam het nieuws binnen dat Isaiah Thomas getrade werd naar de LA Lakers. Daarmee was echter nog lang het einde niet in zicht.

DWYANE WADE TERUG NAAR MIAMI

Kort daarna werd het nieuws wereldkundig dat de Cavs Dwyane Wade terugstuurden naar de Miami Heat voor een second round pick. Dit lijkt erg weini,g maar dit is een goede manier om meer salaris ($2,3 miljoen) over te houden om in de zomer een grote naam binnen te hengelen. Daarbij komt ook dat Wade al 36 jaar is en speelde hij de minste minuten in zijn carrière. Per 36 minuten scoorde hij ook zijn minste aantal punten (11 per wedstrijd). Aangezien Wade een goede vriend is van LeBron James, schijnt The King eerst goedkeuring te hebben moeten geven voordat Cleveland definitief opzoek ging naar teams die Wade wilde hebben.

3-TEAM TRADE

Kort na de Wade-trade kwam de volgende deal al naar buiten. Rodney Hood, Derrick Rose en George Hill waren de grote namen in de volgende 3-team trade: Cleveland krijgt Rodney Hood en George Hill, Utah krijgt Derrick Rose en Jae Crowder, Sacramento krijgt Iman Shumpert en Joe Johnson. Met deze trade loost Cleveland wederom drie contracten, wat ook weer extra cash oplevert voor de volgende transferperiode. Saillant detail: met bovenstaande trades is Cleveland bijna de hele opbrengst van de Irving-trade kwijtgeraakt (op Zizic na).

LINE-UP

Al deze trades hebben natuurlijk effect op de line-up van de Cavs. Om te beginnen wordt het team een stuk jonger met Clarkson en Nance Jr. in plaats van Wade en Thomas. Ook heeft de ploeg nu betere schutters, met name van driepuntsafstand. Met zes spelers die vertrekken en vier die binnenkomen (plus twee uitgaande draft picks en één inkomende) wordt het allemaal een wat krappere bezetting. Daarmee wordt dit de meest waarschijnlijke opstelling voor de Cavaliers.

Meest waarschijnlijke opstelling voor de Cavaliers (nba.com)

FINALS?

Met deze trades hoopt Cleveland de zaak een beetje op te schudden om in de play-offs meer weerstand te kunnen bieden tegen onder andere de Celtics in The East en uiteindelijk in The Finals tegen bijvoorbeeld Golden State of de Houston Rockets. Of het zover gaat komen wachten we eerst het seizoen maar af.

Cover photo: Stacy Revere/Getty Images
Top photo: Cavsnation.com

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen