De MLS 'Dutch Update' #2 – Ongelukkige speelweken voor de Nederlanders

In de afgelopen twee weken kwamen zes Nederlanders in actie in de MLS. Alle spelers kenden helaas weinig succesvolle wedstrijden met hun team, geen één van de Nederlanders wist de afgelopen twee weken een overwinning te boeken. Haris Medunjanin en Marcel de Jong wisten een gelijkspel over de streep te trekken. Johan Kappelhof, Gregory van der Wiel, Danny Hoesen en Kelvin Leerdam verloren allemaal.

ONOPVALLENDE KAPPELHOF

Johan Kappelhof speelde opnieuw 90 minuten voor zijn club Chicago Fire. De Nederlandse centrale verdediger maakte een onopvallende indruk. Zijn directe tegenstander viel niet op en dit mag zeker deels worden toegeschreven aan een steady optreden van Kappelhof. Ondanks zijn redelijke wedstrijd stelde zijn ploeg uit Chicago opnieuw teleur. Minnesota United was met 2-1 te sterk.

SLAAPVERWEKKENDE MEDUNJANIN

Haris Medunjanin speelde in het allersaaiste duel van speelronde drie en vier. Philadelphia Union speelde thuis, in een wedstrijd zonder hoogtepunten, met 0-0 gelijk tegen Columbus Crew. Voor Medunjanin, die als centrale middenvelder de volle 90 minuten speelde, was de saaiheid echter een compliment. Als centrale middenvelder is het namelijk zijn taak om de wedstrijd te controleren en dat ging hem goed af. De Nederlandse Bosniër werd vanwege zijn goede prestaties opnieuw opgeroepen voor het Bosnisch elftal.

VALSE START VOOR VAN DER WIEL

Ook het tweede optreden van Gregory van der Wiel voor Toronto FC is uitgedraaid op een deceptie. De titelverdediger ging namelijk wederom onderuit. Deze keer ging het dus mis op bezoek bij landgenoot Montreal Impact. ‘VDW’ zelf speelde een solide wedstrijd in een 5-3-2 opstelling. Het is echter wel duidelijk dat het nog even tijd zal kosten voordat de Nederlander echt waarde zal gaan toevoegen aan Toronto FC.
ONGELUKKIGE HOESEN

Spits Danny Hoesen speelde met San Jose een ongelukkige wedstrijd. Zijn ploeg ging terecht onderuit tegen het sterkere Sporting Kansas City. De Nederlander speelde een redelijke wedstrijd, maar wist niet gevaarlijk te worden. In de combinatie en de opbouw was Hoesen vooral sterk, maar in de 82e minuut werd hij gewisseld.

LIJNREDDER LEERDAM

Kelvin Leerdam maakte de 90 minuten vol als rechtsback in een kansloos 3-0 verlies van zijn Seattle Sounders bij FC Dallas. Hij pakte geel, maar was een van de betere spelers aan de kant van de Sounders. Tot twee keer toe wist de voormalig speler van Vitesse de bal van de lijn te redden. Hiermee voorkwam hij een nog grotere nederlaag voor zijn ploeg. Na een vroege rode kaart voor Clint Dempsey werd al vrij snel duidelijk dat er voor Seattle weinig te halen viel in Dallas. Leerdam was de beste speler van zijn ploeg in een anderzijds teleurstellend optreden van de Sounders.

OPNIEUW BLESSURE DE JONG

Marcel de Jong speelde 75 minuten als linksback in de thuiswedstrijd tegen LA Galaxy. De verdediger wist met zijn ploeg de nul te houden tegen een van de betere aanvallen van de MLS. De Canadees international speelde een goede wedstrijd en werd na 75 minuten naar de kant gehaald toen de Vancouver Whitecaps op zoek gingen naar de overwinning.

Top Photo: Kjell Redal/The Seattle Times