Trade Deadline: Hader naar Padres, Yankees kopen in

In aanloop naar de Trade Deadline in Major League Baseball van komende nacht, keken we gisteren al even vooruit naar de mogelijke kopers en verkopers in de league. De Angels trokken Shohei Ohtani intussen weer van de markt, maar de Yankees en Padres waren onder de teams die druk bezig waren met het versterken van hun big league-teams. Hieronder een aantal opvallende moves.

BRAVES HALEN GROSSMAN OP BIJ TIGERS

De Atlanta Braves zouden de Atlanta Braves niet zijn als ze niet tenminste één nieuwe speler zouden halen rond de Deadline. Vorig jaar trokken de kampioenen uit Georgia een heel blik nieuwe outfielders open; nu viel hun oog op Robbie Grossman van de Tigers. Minor League-pitcher Kris Anglin bewandelde de omgekeerde weg. Nu de Braves onder meer Adam Duvall langdurig kwijt zijn door een blessure, lijkt de toevoeging van de tegenvallende Grossman te billijken.

CARDINALS PLUNDEREN PIRATES; QUINTANA IN TREK

Terwijl de St. Louis Cardinals aan alle kanten nog gelinkt worden aan een eventuele Juan Soto-trade, waren het twee pitchers die daadwerkelijk de stap naar Missouri maakten. Chris Stratton en Jose Quintana verruilen hun geel/zwart/witte Pirates-outfit voor de rood-witte van de Cardinals. Pitcher Johan Oviedo (die onlangs nog in het nieuws was omdat hij vergeten was zijn paspoort te verlengen en dus Toronto niet in mocht voor de serie tegen de Blue Jays) en minor league-derdehonkman Malcolm Nunez vertrokken naar Pittsburgh.

De Cardinals moesten een startende werper aantrekken, nadat ze Frankie Montas (over hem later meer) aan hun neus voorbij zagen gaan en ze Jack Flaherty en Steven Matz met blessures kwijt zijn. Quintana vult het gat gedegen. De Chicago White Sox waren het andere team dat met Pittsburgh over de lefty praatten, maar de ChiSox visten achter het net.

De Sox haalden overigens wel lefty reliever Jake Diekman op in Boston, in ruil voor catcher Reese McGuire. McGuire was daags voor het seizoen aangetrokken van de Blue Jays, maar kon geen potten breken in Chicago. De ‘doorbraak’ van backupcatcher Seby Zavala maakte McGuire overbodig. Diekman vult een beetje het gat achtergelaten door de blessures bij Garrett Crochet en Aaron Bummer.

ASTROS DRUK OP DE TRADEMARKT

In een ‘Major Leaguer voor Major Leaguer’-trade stuurden de Houston Astros startende werper Jake Odorizzi naar de Braves in ruil voor bullpen-arm Will Smith. De werpers, beide 32 jaar oud, tekenden allebei langere contracten bij hun clubs, maar vielen tegen. Vooral Smith, die een stevige $40 miljoen verdient, verspreid over drie seizoenen, drukte aardig op de begroting in Atlanta.

De Astros haalden overigens ook nog catcher Christian Vasquez op in Boston, in ruil voor prospects Enmanuel Valdez en Wilyer Abreu. Als klap op de vuurpijl vertrok ook Orioles-outfielder Trey Mancini naar Texas. De slugger was betrokken in een trade tussen drie teams: de Tampa Bay Rays, Houston Astros en Baltimore Orioles. In ruil voor Mancini stuurde Houston Jose Siri naar de Rays, die op hun beurt Seth Johnson naar Baltimore en Jayden Murray naar Houston stuurden. Chayce McDermott werd van de Astros naar de Orioles gestuurd.

BREWERS LATEN HADER GAAN

Eén van de grootste verrassingen van de trade deadline tot nu toe, was het vertrek van Josh Hader bij de Milwaukee Brewers. De 28-jarige buitencategorie-lefty werd naar de San Diego Padres verhandeld, in ruil voor Major Leaguers Dinelson Lamet en Taylor Rogers en prospects Esteury Ruiz en Robert Gasser.

De Brewers kunnen de closerrol nu veilig overdragen aan ster-in-wording Devin Williams, of aan de nieuw aangetrokken Rogers. Later op de avond haalde de Brew Crew ook nog reliever Matt Bush op in Texas, in ruil voor ex-Honkbalweekspeler Mark Mathias en Antoine Kelly.

YANKEES HALEN MONTAS, TRIVINO, EFFROSS

De New York Yankees waren lekker druk op de maandag. Als eerste haalden de Bombers reliever Scott Effross op bij de Chicago Cubs, in ruil voor #7 prospect Hayden Wesneski. De klap op de vuurpijl was echter het aantrekken van Frankie Montas en Lou Trivino van de Oakland Athletics. Voor dat duo hoestte Brian Cashman prospects JP Sears, Ken Waldichuk, Luis Medina en Cooper Bowman op.

Waar Montas de rotation, die verder goed functioneert, moet versterken, is het aantrekken van Trivino ‘low-key’ een slimme. Met de strubbelingen in de Yankee bullpen (het matige presteren van Aroldis Chapman sinds zijn terugkeer van IL, het wegvallen van Chad Green en Michael King voor de rest van het seizoen en Clay Holmes terugkeer tot de norm) kan Trivino het collectief wat stabiliteit geven. Daarnaast geeft dit ons de mogelijkheid om Lou Trivino naar catcher Jose Trevino te zien pitchen.

De A’s ontvangen een rijtje interessante prospects, waarvan er geen enkele op de grote lijsten stond.

GERUCHTEN RICHTING DE DEADLINE
  • De Los Angeles Dodgers zouden nog fors achter Juan Soto aanzitten, net als de Cardinals en Padres. De Padres zouden zelfs werken aan een deal voor Soto én Josh Bell.
  • Los Angeles is ook geïnteresseerd in Miami’s Pablo Lopez.
  • Astros zoeken nog naar een outfielder, ondanks het aantrekken van Mancini.
  • Noah Syndergaard lijkt onderweg naar buiten bij de Angels. De Blue Jays, Braves en Phillies zitten achter ‘Thor’ aan.
  • Cubs-reliever Mychal Givens heeft de aandacht van meerdere teams getrokken, waaronder de White Sox. Ook Ian Happ lijkt bezig te zijn aan zijn laatste uren als een Cub.
  • De Texas Rangers zitten in een rare situatie: miljoenen uitgegeven aan een ploeg die niet wint, maar ook niet echt talent om te verkopen. Matt Moore staat op de nominatie om nog uit Texas te vertrekken voor de deadline verstrijkt.
  • De Tigers hebben een stevige vraagprijs aan Gregory Soto gehangen. De 27-jarige lefty vlammenwerper is populair bij teams op zoek naar power-armen. Ook Michael Fulmer zou nog wel eens uit de Motor City kunnen vertrekken.

Coverfoto: John Hefti/USA-TODAY Sports

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen