SportAmerika's MLB Opening Day 2016 Guide

Tampa Bay Rays – Toronto Blue Jays
Als de Pirates en de Cards al aan de laatse pitches van de wedstrijd bezig zijn begint in Florida het tweede voorgerecht van de vernieuwde Opening Day, om 22.00 Nederlandse tijd. De MLB omschrijft dit zelf als de international game van de dag. Bovendien heeft MLB Commissioner Rob Manfred deze wedstrijd uitgekozen om bij aanwezig te zijn op deze dag.
De Tampa Bay Rays stellen zoals verwacht Chris Archer op als startende pitcher. Archer noteerde in 2015, zijn vierde seizoen in Tampa, twaalf wins en dertien losses. Hij deed dat met een ERA van 3.23, ongeveer gelijk aan de seizoenen 2013 (3.22) en 2014 (3.33) Het belangrijkste nieuws in de line-up van de Rays is dat catcher Hank Conger de strijd (voorlopig) heeft gewonnen van Curt Cagali. Volgens manager Kevin Cash is de beslissing vooral een tactische, hij heeft meer vertrouwen in Conger tegen de Blue Jays vanwege diens mogelijkheden aam slag tegen rechtshanders. Conger sluit een line-up die voor de helft vernieuwd is want ook Brad Miller, Corey Dickerson en Logan Morrison kwamen tijdens het offseason via trades in Florida terecht.

De rechtshander in kwestie is Marcus Stroman, die zal starten voor de Toronto Blue Jays. Stroman is de aangwezen pitcher om de rol van ‘ace’ over te nemen nu David Price vertrokken is en zal gretig zijn om vanaf dag één zijn kunnen te tonen. Stroman kampte vorig jaar weliswaar met blessures maar zijn vier starts leverden hem een 4-0 op met een ERA van slechts 1.67. Toronto heeft twaalf nieuwe namen op het 40 man roster staan ten opzichte van de selectie die de AL East pakte eind september vorig jaar. Geen van die nieuwkomers maakt zijn opwachting in de line-up. Wel komen AL MVP Josh Donaldson, José Bautista, Troy Tulowitski en de van een blessure herstelde DH Edwin Encarnacíon in actie. Een offense om van te watertanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen