NLDS: Padres voor het eerst sinds ’98 op drempel NLCS

In Petco Park, de thuishaven van de San Diego Padres, speelden de Padres gisteren voor het eerst in zestien jaar tijd een playoffwedstrijd. De fans gingen niet teleurgesteld naar huis. Door een homerun van Trent Grisham en een single van Jake Cronenworth werd er met 2-1 gewonnen. De ‘Friars’ staan daarmee op de drempel van de NL Championship Series.

Het leek een moeilijke zaak te worden voor de Padres. Game 2 werd met 5-3 gewonnen, maar in de derde wedstrijd zou Tony Gonsolin op de heuvel staan voor de Dodgers. ‘The Cat Man’ verloor in het reguliere seizoen slechts één wedstrijd en had een win-loss% van .941, gezamenlijk met een 2.14 ERA en 119 strikeouts. De Padres zagen zijn pitches gister erg goed en na 1.1 IP kon de bullpen al aan het werk.

In de eerste inning sloeg Jake Cronenworth Juan Soto al over de plaat voor de 1-0. Gonsolin bleef onder druk staan, want met lopers op het derde- en tweede honk moest hij de derde nul maken. Dat lukte hem nog, maar na een single van Austin Nola in de tweede inning greep Dave Roberts in en zette Andrew Heaney op de heuvel.

GRISHAM BLIJFT WITHEET

De keuze van Roberts leek lang de juiste keuze, tot Trent Grisham in de vierde inning wederom een bal over de hekken sloeg. De eerste pitch van de vierde inning die Heaney gooide was een 4-seam fastball over het midden van de plaat. Grisham, die op dit moment fantastisch in vorm is, miste de bal niet en deponeerde hem 389 feet in het rechtsveld. Het was zijn derde postseason-homerun. Daarmee heeft Grisham de meeste postseason homeruns op dit moment op zijn naam staan.

Na de homerun liet Roberts Heaney de vierde inning nog wel afmaken. Daarna hielden Yancy Almonte (0.2 IP, 2 K’s), Alex Vesia (0.2 IP, 2 BB), Evan Phillips (1.1 IP, 2 K’s) en Tommy Kahnle (1.0 IP, 1 K) de Padres wel op nul. Helaas voor de Dodgers lag het probleem zelf meer bij hun eigen offensieve stootkracht.

DODGERS LATEN TEVEEL MENSEN OP DE HONKEN

Slechts zes hits sloegen de Dodgers gisteren. Blake Snell, de startende werper voor de Padres, gooide een goede wedstrijd. Hij kwam tot 5.1 gegooide innings, waarin hij vijf hits, één earned run en twee vrije lopen tegen kreeg. Wel gooide hij zes keer drieslag, voor ook Bob Melvin voor zijn bullpen koos. Als gevolg kwamen Nick Martinez (0.2 IP, 1 K), Luis Garcia (1.0 IP, 2 K’s), Robert Suarez (1.0 IP, 1 H, 1 K) en Josh Hader (1.0 IP, 2 K’s) vanuit de bullpen op de heuvel.

De kansen op offensief gebied voor de Dodgers lagen er toen Snell nog op de heuvel stond. Echter gingen de slagmensen van de Dodgers nul-uit-negen met lopers in scorende positie. Hiermee verlengden de Dodgers een streak van nu negentien slagbeurten met mensen in scorende posities zonder te scoren. Een streak waar Dave Roberts met aandacht naar zal kijken voor een Game 4 die gewonnen moet worden om in de playoffs te blijven.

HADER DOET ZIJN WERK

In het reguliere seizoen wilde Josh Hader nog wel eens een foutje maken als hij op de heuvel kwam voor een save. Dit postseason is hij nog foutloos. Vijftien pitches gooide hij de deur dicht voor de Dodgers en dat met twee keer drieslag. Voor de Padres was het niet alleen de eerste thuiswedstrijd sinds 2006, het was ook de eerste thuis overwinning sinds 10 oktober 1998.

UP NEXT

Er zal weinig tijd zijn voor de Dodgers om zich op te richten na deze nederlaag. Vannacht om 03:30 Nederlandse tijd zal Petco Park zich weer klaarmaken en dit keer voor een hele belangrijke Game 4. Joe Musgrove (10-7, 2.93 ERA) krijgt, na zes dagen rust, de bal van Bob Melvin als starter en Dave Roberts kiest voor Tyler Anderson (15-5, 2.57 ERA). Voor de Dodgers geldt: winnen of naar huis.

Coverfoto: AP Photo/Jae C. Hong

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen