Judge evenaart Babe Ruth met 60e homerun

Aaron Judge is dit seizoen niet te stoppen. De slugger van de Yankees sloeg vannacht alweer zijn 60e homerun van het seizoen en evenaarde daarmee het hoogste seizoensaantal van de legendarische Babe Ruth. Het lijkt een kwestie van tijd voor Judge ook het American League-record van Roger Maris (61) afpakt.

BELANGRIJK

In de negende inning, met een 8-4 achterstand op het scorebord, joeg Aaron Judge de bal diep in de tribunes achter het linksveld. Het was de opmaak voor een geweldige comeback van de Yankees, die dankzij een grandslam van Judge’s maatje Giancarlo Stanton later in de inning de Pittsburgh Pirates definitief in rouw onderdompelden. Het brengt de pinstripes weer een wedstrijd dichter bij het clinchen van de AL East.

Sinds Barry Bonds in 2001 de bal 73 keer over de hekken sloeg, is er geen enkele speler meer in geslaagd om de grens van de 60 te doorbreken. Stanton was er in 2017, zijn laatste seizoen bij de Miami Marlins, nog wel dichtbij, maar de destijds nog maar 27-jarige Amerikaan kwam sindsdien niet verder meer dan 38. In datzelfde jaar was rookie Judge ook al goed voor 52 vierpitters, maar blessures weerhielden hem ervan dat aantal in de daaropvolgende seizoenen te verbreken.

DOMINANTIE

Judge is dit jaar volledig fit en lijkt zijn frustratie van de afgelopen jaren te botvieren op weerloze pitchers. Zijn dominantie roept bijna herinneringen op aan de manier waarop de man die hij vannacht evenaarde er in zijn tijd bovenuit stak. Toen Ruth er in 1927 60 sloeg, was dat meer dan alle teams in de American League niet genaamd de Yankees produceerden.

Zo bont maakt Judge het dit jaar nog niet, maar wel sloeg hij inmiddels een gapend gat met de achtervolgende powerhitters. Yordan Alvarez is in de AL namelijk zijn naaste concurrent en die komt tot dusver ‘slechts’ tot 37 homeruns. In de National League doet de concurrentie het al niet veel beter. Daar leidt Kyle Schwarber de meute met 39 homeruns. Judge is sowieso bezig met een offensief seizoen dat zijn weerga niet kent en heeft zelfs een Triple Crown in het vizier.

MARIS

Judge is met zijn klap van vannacht nog maar één homerun verwijderd van het American League-record van Roger Maris. De familie van de in 1985 al overleden Maris zal vanaf gisteren elke wedstrijd van de Yankees bijwonen om aanwezig te zijn wanneer Judge het record van Roger evenaart – en waarschijnlijk niet veel later verbreekt.

Judge bevindt zich met deze homerun dus ook in de 60-homerun-club, een exclusief gezelschap waar naast Ruth en Maris alleen Sammy Sosa, Mark McGwire en Barry Bonds deel van uit maken. Opvallend genoeg is van dit vijftal Ruth de enige Hall of Famer.

Coverfoto: AP Photos / Kenny Yoo

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen