Dutch Watch XL: terugblik op het seizoen 2023

In alweer de laatste Dutch Watch van 2023 blikken we terug op het seizoen van onze landgenoten in Major League Baseball. Ozzie Albies is de enige die zich mag voorbereiden op het postseason, terwijl met name Xander Bogaerts en zijn Padres een ontzettend teleurstellende jaargang achter de rug hebben. Daarnaast maakten we dit jaar kennis met de broertjes Palacios en debuteerde Ceddanne Rafaela op het allerhoogste niveau.  


OZZIE ALBIES (2B, Atlanta Braves)

596 AB, 167 H, 96 R, 33 HR, 109 RBI, .280 BA, .336 OBP, .513 SLG, .849 OPS

De Atlanta Braves zien we pas terug in de NLDS dus kan Ozzie Albies genieten van een paar welverdiende vrije dagen. De tweedehonkman heeft niets te klagen over zijn reguliere seizoen. Hij sloeg bijna al zijn persoonlijke records aan gort, won met de Braves voor het zesde jaar op rij de NL East en was afgelopen week nog betrokken bij een historisch moment in Major League Baseball. Zijn Braves stelden afgelopen week tegen de Cubs het thuisvoordeel voor de gehele play-offs veilig. De beloning voor ’t team met het beste record in baseball.

Mogelijk is één van de geheimen van de Braves dit jaar wel de regelmaat. Ozzie Albies was heel lang één van de spelers die geen wedstrijd miste, maar een onwillige hamstring hield hem in augustus een paar weken aan de kant. Die blessure kon niet verhinderen dat Albies één van vijf Braves werd met minimaal 30 homeruns en één van drie Braves met meer dan 100 RBIs. Zijn career highs stamden uit 2021. Het jaar waarin Albies 30 keer de long ball hanteerde en 106 runs over de thuisplaat sloeg. Een jaar ook waarin de Braves de World Series wonnen.

FINETUNEN

Voor Albies en de zijnen stond de laatste fase van het reguliere seizoen in het teken van finetunen. Tussen 21 september en 24 september ging hem dat in Washington heel aardig af. Albies opende die serie van vier wedstrijden met een 4-hit game en 4 RBIs en sloeg en passant ook nog even zijn 32e homeruns. Met 7 hits in 19 AB’s, in totaal 5 RBIs en drie overwinningen had Albies over succes niets te klagen in de hoofdstad. Het was tevens de laatste road trip van Atlanta voor de play-offs, waarin ze tot en met de eventuele World Series het thuisvoordeel hebben.  

De laatste week van het seizoen kon Albies in zijn eigen bed slapen. In Atlanta speelden de Braves tegen de Cubs en Nationals en met name die eerste serie werd er één voor de geschiedenisboeken. Ozzie Albies was hier getuige van ‘t 40-70-seizoen van zijn maatje Ronald Acuna Jr. maar er gebeurde meer daar.

Met 5-for-13 in de gehele serie en in de tweede wedstrijd een solo homerun en 2 RBI-singles werkte de knuppel van Albies weer naar behoren. Die homerun was zijn 33e van deze jaargang en hij zette daarmee een nieuwe persoonlijk record in de boeken. Oh ja, de Braves sweepten de Cubs in dit drieluik en daarmee hielpen zij hun eigen postseason-kansen om zeep.

DES KEIZERS BAARD…

Tegen de Nationals stond er voor de Braves niets meer op het spel. Zij hadden tegen de Cubs ’t beste record in de majors al veiliggesteld en om de sportieve plicht hoefden ze zich ook geen zorgen te maken aangezien Washington nergens meer voor speelde. Met 6 hits in zijn laatste 13 AB’s sloot Albies zijn reguliere seizoen goed af.

Op vrijdag 29 september tekende hij nog voor zijn vijfde triple van dit jaar. Iets wat hem in een bijzonder rijtje zette. Atlanta won slechts één van die drie wedstrijden, maar Ozzie Albies werkte nog wel aan zijn totaal aantal RBIs. Zowel op vrijdag als op zaterdag sloeg hij een run binnen waarmee zijn totaal op 109 RBIs kwam. Bij de Braves deed alleen Matt Olson (139) het nog beter. Defensief sloot Albies af met 8 errors en een puik fielding percentage van .986.  


XANDER BOGAERTS (SS, San Diego Padres)

596 AB, 170 H, 83 R, 19 HR, 58 RBI, .285 BA, .350 OBP, .440 SLG, .790 OPS

Veel te laat schoten Xander Bogaerts en de Padres dit seizoen in gang. Pas in de laatste weken van het seizoen lukte het de Friars een reeks van zeker vier overwinningen op rij aan elkaar te knopen, maar voor een postseason-ticket kwam dit veel te laat. Die opleving zorgde er nog wel voor dat de Padres pas in de laatste week van het reguliere seizoen definitief crashten in die postseason-race.

In september liet dit roster zien waar ze toe in staat zijn door 18 van de 25 wedstrijden te winnen. Toeval of niet, maar dit was ook de maand waarin Xander Bogaerts zijn klasse etaleerde. De kortestop had aan slag een meer dan uitstekende maand en zag zijn slaggemiddelde van .258 naar .285 stijgen.

BOGEY TOONT WARE GEZICHT

Met 14 hits in zijn laatste zes wedstrijden begon Xander Bogaerts aan ’t drieluik tegen St. Louis. De Cardinals waren bezig aan een 6-game winning streak en trokken die op 22 september door met een 4-2 zege. Voor Bogaerts eindigde daar een 6-game hitting streak, maar hij pakte ’t op 23 september weer op met een single, een run en een RBI. Dit was voor zijn team onvoldoende voor een achtste overwinning op rij, want in extra innings trokken de Cardinals deze wedstrijd naar zich toe. De series finale was echter eenrichtingsverkeer. De Padres wonnen met 12-2 en Xander Bogaerts was met een double, een triple, een RBI en 2 runs wederom van grote waarde voor zijn team.  

De Padres sloten het seizoen af met een reeks uitwedstrijden en begonnen die in San Francisco. Met 4-for-11 trok Bogaerts daar zijn goede prestaties van de laatste weken vrijwel moeiteloos door. Toch waren het twee productieve outs die hem op 27 september aan 2 RBIs hielpen. Een flyball naar het rechtsveld en een naar het linksveld waren er mede debet aan dat San Diego die dag de series finale met 5-2 wonnen. Xander Bogaerts zette zijn totaal aan RBIs die dag op 57.

Nummer 58 volgde al op 29 september in Chicago. Daar breidde Bogaerts zijn hitting streak uit naar zes wedstrijden en was het wederom een sac fly die de Padres een run opleverde. Het bleek voor Xander Bogaerts zijn laatste RBI van deze jaargang. Met een hit in elk van zijn laatste wedstrijden tegen de White Sox besloot hij ’t seizoen met een 8-game hitting streak.

AANKNOPINGSPUNTEN

In de gehele maand september waren er zelfs naar drie wedstrijden waarin de kortestop niet minimaal één hit noteerde. Het is dan ook geen verrassing dat zijn slaggemiddelde van .258 steeg naar .285. Tegen de verwachting in komt hij daarmee nog in de buurt van zijn .290 BA over zijn gehele carriere.

Veel eerder dan verwacht komt er dus al een einde aan het seizoen van de Padres. Met een .418 batting average en 13 RBIs kan Bogaerts terugkijken op een prima laatste maand. Eentje die ook aanknopingspunten biedt voor de club, want de Friars wonnen 20 van hun laatste 27 wedstrijden en mochten zelfs nog heel even heel stiekem dromen van de play-offs. Met een .985 fielding percentage was dat deel bij Xander Bogaerts over het gehele seizoen genomen overigens ook weer goed verzorgd.


KENLEY JANSEN (RHP, Boston Red Sox)

44.2 IP, 29 SV, 3.63 ERA, 40 H, 17 BB, 52 K, 21 R, 18 ER, 1.276 WHIP

Het zal even wennen zijn voor de familie Jansen dat Kenley in oktober thuis zit. Blessures en problemen met de gezondheid daargelaten gebeurde dit namelijk voor het laatst in 2012. Dit jaar komt er een einde aan die imposante reeks, want zijn Boston Red Sox wisten zich niet te plaatsen voor het postseason. Kenley Jansen zal met gemengde gevoelen terugkijken op dit seizoen. In juli mocht hij naar zijn vierde All-Star Game, maar in mei en september liep hij tegen de nodige obstakels en hits aan.  

Jansen stond in augustus 8.1 innings op de heuvel en gaf in die negen wedstrijden 3 hits op. Dat aantal had hij tijdens zijn eerste optreden in september al te pakken op bezoek bij de Kansas City Royals. De thuisploeg smeerde Jansen weliswaar 2 earned runs aan, maar de Red Sox wonnen eenvoudig met 7-3. Helaas voor Kenley Jansen bleek deze outing een voorbode op wat komen ging. Tussen 5 juli en 30 augustus was de closer zijn dominante zelf, maar in september schoot zijn ERA van 2.74 naar 3.63.

VERVELEND SLOT

Tegen de Rays op 5 september en een week later tegen de Yankees op 12 september wist hij met een totaal van 25 pitches zelfs geen out te noteren. De twee divisierivalen wisten respectievelijk 3 en 2 runs te scoren tegen Kenley Jansen. Na 12 september werd Jansen door de Red Sox op de IL geplaatst vanwege een Covid besmetting.

Dat hele korte optreden tegen de Yankees, waarin Jansen na 12 pitches een hit, een verdiend punt en één vier wijd toestond, bleek achteraf de laatste keer dat we hem in actie zagen dit seizoen. Jansen sluit daardoor af met 29 saves, 4 blown saves, 3 gewonnen wedstrijden en 6 verloren wedstrijden. Zijn aantal saves is het laagste over een volledig seizoen sinds 2013.


CARTER KIEBOOM (3B, Washington Nationals)

87 AB, 18 H, 12 R, 4 HR, 11 RBI, .207 BA, .266 OBP, .368 SLG, .634 OPS

Voor de Washington Nationals is 2023 opnieuw een verloren seizoen, maar Carter Kieboom was vooral blij dat hij z’n rentree in Major League Baseball kon maken. De infielder met Nederlandse roots werd sinds 2021 geplaagd door fysiek ongemak, maar 22 augustus 2023 zal voorlopig wel even een speciale datum blijven. Die dag keerde hij niet alleen terug in de line-up van de Nats, maar sloeg hij ook nog eens zijn eerste homerun sinds 31 augustus 2021. Naarmate Kieboom meer wedstrijden speelde, merkte hij dat ’t leven in de majors niet zo eenvoudig is. Toch zal het goede gevoel overheersen en hoopt hij zich fit en wel te kunnen voorbereiden op 2024.

Na een paar goede wedstrijden in augustus ging het Kieboom in september minder voor de wind. Hij begon met een .267 batting average aan deze maand, maar dit viel weg naar .216 op 24 september. Kieboom en de Nationals troffen het ook niet met de tegenstanders, want nadat ze eerste thuis vier wedstrijden afwerkten tegen de Braves beëindigde Washington het jaar met een road trip langs Baltimore en Atlanta. Straks in de play-offs de twee hoogstgeplaatste teams in respectievelijk de American League en de National League.

OUT WITH A BANG

Met 1 hit in 6 at-bats kwam Kieboom er in de eerste serie tegen de Braves niet echt aan te pas. Zijn Nationals verloren drie van de vier wedstrijden en zullen dus niet met een al te best gevoel naar Baltimore zijn gereisd. Hier was op 27 september slechts een rol als pinch hitter weggelegd voor de infielder. Kieboom kwam twee keer aan slag, maar kon de Orioles niet in verlegenheid brengen. Zijn 0-for-2 stond niet op zich, want Baltimore won beide duels.

In het laatste weekend van het jaar vond Kieboom zichzelf drie keer terug in de starting line-up en met name de wedstrijd van 29 september blijft nog wel even hangen in zijn geheugen. Carter Kieboom kwam terug van zijn blessures met 3 homeruns in zijn eerste zes wedstrijden. Daarna werd het een maand lang stil op dat gebied, maar uitgerekend tegen ’t team met de meeste homers in Major League Baseball rolde Kieboom weer eens met zijn spierballen.

In de vierde inning, bij een 0-2 achterstand en twee man aan boord, joeg Kieboom de bal de tribunes in voor zijn vierde homerun in 2023. De derdehonkman was 2-for-11 in dit drieluik, waarin de Nationals twee wedstrijden wonnen. Zowel club als speler sluiten dit seizoen dus met een goed gevoel af en kunnen met vertrouwen aan 2024 beginnen. Zijn magere .207 slaggemiddelde is exact hetzelfde als in 2021 toen Kieboom zijn laatste wedstrijden speelde. Defensief is er ook nog wel iets op hem aan te merken, want een .957 fielding percentage kan nog wel wat beter.


JOSHUA PALACIOS (OF, Pittsburgh Pirates)

247 AB, 59 H, 26 R, 10 HR, 40 RBI, .239 BA, .279 OBP, .413 SLG, .692 OPS

Tijdens de WBC in maart maakten we voor het eerst echt kennis met de broers Palacios. Geboren in Brooklyn hebben Josh en Richie een vader uit Puerto Rico en een moeder van Curacao. Dat laatste stelde hen in staat om uit te komen voor Team Kingdom of The Netherlands, maar dat was bepaald niet het laatste wat we van hen hoorden dit seizoen. In 2021 en 2022 had Josh Palacios al wat wedstrijden gespeeld voor respectievelijk Toronto en Washington, maar echt naam maakte de outfielder dit seizoen in het shirt van de Pirates. Voor die franchise debuteerde de oudste van de twee broers op 9 mei en kwam hij uiteindelijk tot meer dan 90 wedstrijden.

Er zijn een paar momenten die er voor Palacios uit zullen springen. Op 19 mei had hij een 3-hit game met 3 RBIs tegen Arizona, op 2 juni sloeg Josh Palacios zijn eerste homerun in de majors en op 21 augustus timmerde hij 5 RBIs binnen in de wedstrijd tegen de Cardinals. Een wedstrijd waarin zijn broertje nog even als pinch hitter zijn opwachting maakte. Een dag na die offensieve uitbarsting van Josh mocht hij voor de wedstrijd de line-up cards ruilen met Richie. Toch ook een memorabel moment voor de familie.

COMEBACK BUCS

Met de Pirates al lang en breed kansloos voor de play-offs zou de laatste week van het reguliere seizoen betrekkelijk rustig kunnen verlopen. De Buccos weigerden echter mee te gaan in die gedachte, want op 23 september presteerden Palacios en de zijnen het om een 1-9 achterstand om te buigen in een 13-12 overwinning.

Eén van die 13 runs werd binnengeslagen door de outfielder. Met een RBI-single in de zesde inning bracht Palacios ploegmaat Endy Rodriguez binnen voor wat op dat moment pas de tweede run van Pittsburgh was. Zij versloegen de Cincinnati Reds – zij waren de tegenstander – twee keer in deze serie van drie en sloegen daarmee een flinke deuk in de ambities van de Reds.

Josh Palacios was 2-for-6 in de serie tegen de Phillies, die al zeker waren van een wildcard. Dit was niet het geval bij de laatste tegenstander die de Pirates troffen dit jaar. Miami had 15 van de 24 wedstrijden gewonnen in september en kreeg tegen de Bucs een uitgelezen kans om zich alsnog voor de play-offs te plaatsen. Josh Palacios kon hen alleen op 29 september een beetje dwars zitten. Die vrijdag was de outfielder 1-for-4 in wat achteraf zijn laatste start van het jaar was.

SLOTAKKOORD

Die eerste wedstrijd ging verloren voor de Pirates, net als de tweede. Die nederlaag op zaterdag bekeek Palacios vanuit de dug-out en vanaf daar zag hij ook hoe de Marlins feestvierden. Zij legden beslag op een wildcard en strijden vanaf woensdag tegen de Phillies voor een plek in de NLDS tegen Atlanta. Pittsburgh sloot deze bijzondere campagne, die zo goed begon, nog wel af met een 3-0 zege. Palacios scoorde als pinch runner de laatste run van dit seizoen. Een seizoen waarin hij voor het eerst écht een kans kreeg op het hoogste niveau en met 10 homeruns, 40 RBIs, een .239 slaggemiddelde en 3 defensieve fouten besloot.


RICHIE PALACIOS (OF, St. Louis Cardinals)

93 AB, 24 H, 9 R, 6 HR, 16 RBI, .258 BA, .307 OBP, .516 SLG, .823 OPS

Net als zijn twee jaar oudere broer kwam Richie Palacios tijdens de World Baseball Classic in actie voor Team Kingdom of The Netherlands. De 26-jarige Palacios is zowel op ’t infield als in ’t outfield te gebruiken en debuteerde vorig jaar namens de Cleveland Guardians in Major League Baseball. Die club verscheepte hem eerder dit jaar naar St. Louis, waar Palacios namens de Cardinals terugkeerde op het hoogste niveau. In een toch al teleurstellend seizoen kende St. Louis de nodige personele problemen waardoor de veelzijdige Richie Palacios goed van pas kwam. En die jongeman uit Brooklyn bleek ook nog alleraardigst overweg te kunnen met een knuppel.

BROEDERTWIST

Op 17 augustus dook zijn naam voor het eerst op in de line-up van de Cardinals. Palacios fungeerde toen als pinch hitter in het verloren duel met de Mets. Een dag later mocht hij tegen diezelfde Mets zijn eerste RBI-double bijschrijven. Uitgerekend tegen de Pirates van broer Josh sloeg Richie zijn eerste homerun op het hoogste niveau. Dit deed hij op 22 augustus. Zijn meest bijzondere dagen beleefde hij echter op 12 en 13 september.

Met de Cardinals won Richie Palacios op die dagen twee keer van de ijzersterke Baltimore Orioles en met 3 homeruns in twee wedstrijden had de international een flinke vinger in de pap. Richting het einde van ’t seizoen moest Palacios vaker plaats maken voor de regulars in de line-up, maar manager Oliver Marmol bleef wel degelijk een beroep op hem doen.

Richie Palacios zorgde er in de laatste week van het seizoen voor dat zijn manager, wiens contract werd verlengd, daar geen spijt van kreeg. Palacios was 3-for-11 in de serie tegen de Padres tussen 22 september en 24 september. De international was onder meer goed voor een RBI en 2 doubles in deze serie.

DOEKJE VOOR HET BLOEDEN

Tegen de Brewers was de jongste Palacios opnieuw succesvol met 2 RBIs in de wedstrijd van 26 september, die de Cardinals met 4-1 wonnen. Die runs  kwamen tot stand middels een 2-run RBI-double in de vierde inning. Hij zou dit drieluik besluiten met 3 hits in 11 at-bats. Richie Palacios vond zichzelf in al die drie wedstrijden terug in de starting line-up.

De Cardinals speelden de laatste serie van dit seizoen in eigen huis tegen de Cincinnati Reds, die nog altijd mochten hopen op de play-offs. Met zijn zesde homerun van 2023 begon dit drieluik voor Palacios hoopgevend. Zijn klap in de derde inning was goed voor 2 runs. Tevens de enige runs die St. Louis scoorde. Cincinnati vernederde de thuisploeg door met een 19-2 zege van het veld te stappen.

St. Louis liet dit niet op zich zitten en won de twee laatste wedstrijden in deze serie. Richie Palacios speelde drie complete wedstrijden en kwam in de laatste wedstrijd van dit seizoen nog door met zijn zesde double. De veelzijdige international heeft zich bij vlagen van zijn beste kant laten zien en het is nu aan de organisatie of hij volgend seizoen opnieuw een kans in de hoofdmacht krijgt.


JURICKSON PROFAR (UT, San Diego Padres)

459 AB, 111 H, 55 R, 9 HR, 46 RBI, .242 BA, .321 OBP, .368 SLG, .689 OPS

Een seizoen met twee gezichten voor Jurickson Profar. En één met twee uniformen. De veelzijdige international tekende na de World Baseball Classic bij de Colorado Rockies, maar kon daar aan het einde van ’t seizoen vertrekken. Een oude liefde sloot Profar in september weer in de armen. Bij de Padres begon Profar goed met 8 hits in zijn eerste vier optredens, maar helaas viel zijn knuppel daarna al snel weer stil. De international heeft echter ook goed begrepen dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd, want hij nam op een indrukwekkende wijze afscheid van dit voor hem zo opmerkelijke seizoen.

In het weekend van 22 september moest Jurickson Profar het voornamelijk doen met invalbeurten. Tegen de Cardinals bracht manager Bob Melvin hem twee keer in als pinch hitter, maar in beide gevallen zonder succes.  Tussen 25 en 27 september moest de Oranje-international het weer twee keer doen met een invalbeurt, maar op 26 september was er in San Francisco een plek als starter voor ‘m weggelegd. In de achtste inning kwam Profar voor het eerst in zeven wedstrijden weer eens door met een hit, maar dit resulteerde niet in een run. Hij was in deze serie 1-for-6 en zag San Diego twee van de drie ontmoetingen winnen.

VISITEKAARTJE

De Padres speelden afgelopen weekend in Chicago tegen de White Sox hun laatste serie van het seizoen. Jurickson Profar mocht in de twee laatste wedstrijden opdraven en we kunnen gerust stellen dat de Oranje-international zijn moment nog even pakte. Aan de hand van Profar wonnen de Friars zaterdag 30 september met 6-1. Met een 3-run double opende onze landgenoot de score in de eerste inning om er in de tweede nog een RBI-single aan toe te voegen. Vier van de zes runs werden door hem binnengeslagen. Zondag was hij in de elfde inning opnieuw productief door de winnende 2-1 over de thuisplaat te slaan. Met 4-for-10 nam hij afscheid van een vreemd seizoen.

Profar zal weer als free agent aan het off-season beginnen. Het duurde tot maart van dit jaar voor hij ergens onderdak vond en zijn statistieken zijn in 2023 niet om direct van achterover te slaan. Jurickson Profar is echter wel een speler die op veel posities inzetbaar is en daarom ontzettend handig voor een manager. Het zullen desondanks wel spannende maanden worden voor de man die ooit als top prospect gold in de organisatie van de Texas Rangers.


CEDDANNE RAFAELA (UT, Boston Red Sox)

83 AB, 20 H, 11 R, 2 HR, 5 RBI, .241 BA, .281 OBP, .386 SLG, .666 OPS

Hij behoorde al een tijdje tot de grootste talenten in de organisatie van de Boston Red Sox. In augustus onderstreepte Ceddanne Rafaela dit nog maar eens door in zijn eerste vijf wedstrijden van augustus een homerun te slaan. Dit deed de toen nog 22-jarige man uit Willemstad nog voor de Worcester Red Sox in Triple-A. Die power was een aangename verrassing voor de organisatie, want Rafaela stond lang vooral bekend om zijn defensieve kwaliteiten en snelheid. In Worcester wisten ze al genoeg. Hun Rafaela zou snel debuteren in The Show en op 28 augustus was daar het moment.

SPRONG IN HET DIEPE

Tegen de regerend wereldkampioen uit Houston begon voor Rafaela het grote avontuur in Major League Baseball. Dat het aan slag wel snor zit, bewees hij met een hit in elk van zijn eerste drie wedstrijden. Zijn eerste RBI vinkte hij middels een tweehonkslag af in zijn tweede optreden tegen de Astros. Op 5 september volgde zijn eerste multi-hit game met 3 hits tegen de Tampa Bay Rays waarna op 12 september, uitgerekend tegen de Yankees, zijn eerste homeruns volgden.

Naarmate ’t einde van het seizoen naderde, raakten de play-offs steeds verder uit zicht voor de Red Sox. Dit bood echter ook kansen voor prospects als Rafaela, die zichzelf regelmatig terugzag in de starting line-up. Mede vanwege zijn snelheid gebruikte Alex Cora hem regelmatig als leadoff hitter.

LAATSTE WAPENFEIT

Op 22 september begonnen Rafaela en de Red Sox nog goed aan hun laatste homestand. Mede dankzij een sac fly en een run van de jongeling versloegen de BoSox hun bijna-naamgenoten uit Chicago met 3-2. In de rest van dit door regen geplaagde drieluik was Rafaela 2-for-7 met onder meer zijn zesde tweehonkslag van ’t jaar. De White Sox revancheerden zich voor de nederlaag in de eerste wedstrijd door Boston in de tweede volgende duels te kloppen.

Na een 0-for-4 in zijn laatste wedstrijd op Fenway Park tegen de Tampa Bay Rays hoopte Rafaela de draad weer enigszins op te pakken tegen de Orioles. Hoewel die serie van vier wedstrijden voor de Red Sox niet eens slecht verliep, zal Rafaela er niet graag aan terugdenken. Nadat hij de eerste twee wedstrijden in de starting line-up begon, kwam hij de laatste twee duels als pinch hitter binnen de lijnen.

Zijn slaggemiddelde maakte in deze serie, waarin de O’s de divisietitel pakten, een vrije val. Ceddanne Rafaela besloot zijn eerste seizoen in de majors 0-for-15 en een .241 batting average. Hij weet nu hoe ’t werkt op het hoogste niveau en zal tijdens Spring Training 2024 zijn plekje opnieuw willen veroveren.

Cover photo: Todd Kirkland

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen