Washington Football Team wordt Washington Commanders

Na een zoektocht van ruim anderhalf jaar heeft de NFL-franchise uit Washington, DC een nieuwe naam. Door toenemende druk van Native Americans, de NFL en sponsoren kwam er in 2020 een einde aan de naam Washington Redskins. Sindsdien ging het team door het leven als het Washington Football Team. Vandaag werd bekend dat het team voortaan verder gaat als de Washington Commanders.

Via een tweet maakte het team haar nieuwe naam bekend. Het logo is een grote, bordeauxrode ‘W’ met gouden omlijning. In de video waarin men de nieuwe naam bekendmaakte, lag de nadruk op de legacy, het nalatenschap, de erfenis. “Legacies worden gebouwd op traditie, waarden en overtuigingen (…), maar zelfs de grootste legacies evolueren. We hebben één doel, één missie, één drive. Eer onze legacy en vervul ons ultieme doel. (…) Wij zijn de Commanders”. De kleuren die behoren tot de “nieuwe” huisstijl komen overeen met de kleuren uit het verleden: bordeauxrood, goud, zwart en wit.

LINK MET STRIJDKRACHTEN

In de zoektocht die 20 maanden duurde, gaven voorzitter Jason Wright en Head Coach Ron Rivera al aan dat er — gezien hun connectie met de hoofdstad — een link zou zijn met de Amerikaanse strijdkrachten. In een statement zei eigenaar Dan Snyder: “Als organisatie zijn we blij en verheugd dat we kunnen samenkomen onder onze nieuwe identiteit, waarmee een eer bewijzen aan onze lokale wortels en laten zien wat het betekent om de hoofdstad te vertegenwoordigen”.

De Washington Commanders zijn waarschijnlijk niet het laatste team in de NFL met grote druk om een naamsverandering moet ondergaan. Ook de Kansas City Chiefs liggen onder een vergrootglas door het gebruik van Native American elementen. Denk bijvoorbeeld aan de naam, de tomahawk chop, de drum, Arrowhead Stadium, de Warpaint en fans die verkleed wedstrijden bijwonen. Sinds augustus 2020 is het voor fans overigens niet meer toegestaan om met Native American gezichtsverf en verentooien het stadion te betreden.

Coverfoto: Washington Commanders

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen