MLB Play-Offs: Ohtani en Dodgers pakken oude traditie op

Het MLB-seizoen nadert z’n ontknoping. Met twaalf teams begonnen we eerder deze maand aan het postseason en daar zijn er nu nog vier van over. Op zondag 13 oktober begonnen de LA Dodgers en New York Mets al aan de NLCS en een dag later was het de beurt aan de Yankees en Guardians voor hun eerste wedstrijd in de ALCS. Bij SportAmerika houden we je op de hoogte van de Championship Series en natuurlijk straks de World Series.

NATIONAL LEAGUE CHAMPIONSHIP SERIES (best-of-7)

GAME 3: NEW YORK METS – LOS ANGELES DODGERS

In de VS werd al gesproken over een lonkende Subway Series. Een World Series tussen de New York Mets en New York Yankees. De Yankees zijn goed op weg, maar in de NLDS leken de mensen even te vergeten dat er bij de Dodgers ene Shohei Ohtani rondloopt. Niet voor het eerst eiste de Japanner een hoofdrol op. Eerst gunde hij echter anderen een plekje in de spotlights. Will Smith bijvoorbeeld, die in de tweede inning met een zachte klap de bezoekende Dodgers op voorsprong zette. Of Tommy Edman, die in diezelfde inning middels een sac fly de tweede run liet scoren.

De Mets kregen in de tweede inning hun kansen ook wel. Walker Buehler gaf twee walks weg en een single, maar de thuisploeg weigerde dit af te straffen. Mets-starter Luis Severino overkwam hetzelfde in de derde inning, maar ook hij wist zich uit die penibele situatie te redden. Buehler zou zonder kleerscheuren door vier innings komen, terwijl Severino na 4.2 innings van de heuvel werd gehaald. Zijn vervanger Reed Garrett kreeg in de zesde inning, na twee vlotte nullen, een enorme dreun te verwerken.

OHTANI SCHRIJFT HISTORIE!

Met Edman op het tweede honk kreeg Enrique Hernandez Citi Field stil met een 2-run homerun. Het bracht de Dodgers een 4-0 voorsprong en die werd in de achtste inning nog groter. Tylor Megill had het al lastig in de zevende inning en zag in de achtste Smith en Hernandez de honken bereiken. Een kans die Ohtani niet liet liggen. Met zijn tweede homerun van de play-offs bracht hij LA in veilige haven. En dat niet alleen. Ohtani noteerde hiermee zijn zeventiende hitin zijn laatste twintig AB’s met honklopers in scoringspositie. Iets wat nog nooit iemand wist te presteren in Major League Baseball.  

Het was niet het slotakkoord in dit duel. Die was namelijk voor Max Muncy met een solo homerun in de negende inning. Voor de tweede keer in deze NLCS hielden de Dodgers de Mets van scoren. Het was zelfs de vierde keer in hun laatste vijf wedstrijden dat LA geen run tegen kreeg.

UP NEXT:

In de nacht van donderdag op vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) kunnen de Dodgers deze serie in een houdgreep nemen. Aan de hand van Yoshinobu Yamamoto hopen ze de Mets opnieuw het zwijgen op te leggen. In New York hopen ze dat Jose Quintana zijn goede vorm van de NLDS weet door te trekken. Ruim een week geleden legde hij het slaggeweld van de Phillies aan banden en om uitzicht te blijven houden op die Subway Series zal een dergelijk optreden nu ook nodig zijn.

Tussenstand in de serie: LA Dodgers leidt met 2-1

Cover photo: Stacy Revere

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen