WCW-legende Goldberg maakt opwachting in WWE 2K17


De relatie tussen WCW-legende Bill Goldberg en WWE-baas Vince McMahon is al jaren allesbehalve goed. Dat heeft 2K Games er echter niet van weerhouden om de krachtpatser, die in WCW (World Championship Wrestling) maar liefst 173 matches op rij wist te winnen, zijn opwachting te laten maken als speelbaar personage in de videogame WWE 2K17.
De deal tussen Bill Goldberg en 2K -WWE speelt een minimale rol in het proces- is vergelijkbaar met die van Arnold Schwarzenegger (WWE 2K16), Sting (WWE 2K15) en Ultimate Warrior (WWE 2K14).
WWE2K17_GOLDBERGGoldberg debuteerde in september 1997 en maakte vanaf dag één veel indruk door zijn tegenstanders op imposante wijze te slopen met de Spear en Jackhammer. Binnen een jaar na zijn WCW-debuut won Goldberg de WCW World Heavyweight Title. De voormalig NFL-speler van de Atlanta Falcons versloeg ‘Hollywood’ Hogan in de (met ruim 40 duizend fans gevulde) Georgia Dome in Atlanta.
De dag na WrestleMania 19 (2003) maakte Goldberg zijn WWE-debuut. In zijn eerste WWE-match versloeg hij The Rock tijdens de Backlash pay-per-view-show. Ook zou Goldberg de World Heavyweight Title in de zomer van 2003 winnen van Triple H. De relatie tussen Goldberg en Vince McMahon was niet goed – Goldberg stond op zijn strepen en wilde niet afwijken van de afspraken in zijn contract, dat was McMahon niet gewend. Na een tumultueus jaar besloten beide partijen in 2004 uit elkaar te gaan. In zijn laatste match in WWE zegevierde Goldberg tijdens WrestleMania 20 in een dramatisch slechte confrontatie tegen (de net als Goldberg vertrekkende) Brock Lesnar.
WWE 2K17 is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland.
Foto: © 2016 WWE, Inc. All Rights Reserved.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen