Interview: WWE Superstar Sheamus op jacht naar Tag Team goud

sheamus-interview-2
In 2009 maakte de Ier zijn debuut in de WWE en nog datzelfde jaar wist Sheamus de eerste in Ierland geboren WWE Champion te worden. Vorig jaar maakte ‘’The Celtic Warrior’’ na lange afwezigheid zijn comeback en werd gelijk Mister Money in the Bank wat hem zijn vierde World Championship opleverde. Na achttien bewogen maanden sprak Sport Amerika met Sheamus over zijn liefde voor worstelen, WWE 2K17, werken met Triple H en zijn huidige run in WWE.
Het is bekend dat je vroeger van sporten als rugby en voetbal hield. Hoe ben je dan uiteindelijk in de worstelring terechtgekomen?
Dat klopt, toen ik jong was hield ik inderdaad erg van voetbal en rugby. Maar ik vond de WWE gewoon helemaal geweldig en ik was fan van mannen als ‘’The Macho Man’’ Randy Savage en Ultimate Warrior. Ik hield vooral van de entertainment-kant en het grote spektakel. Nog nooit eerder had ik zoiets gezien en ik wilde er gewoon deel van uitmaken. Daarom ben ik begonnen met worstelen.
Je tv-gimmick is gebaseerd op de Keltische mythologie en je bijnaam is dan ook ”The Celtic Warrior”. Hoe ben je op het idee gekomen dit te gebruiken in je character?
Ik ging vroeger naar school in een gebied waar de Keltische mythologie heel groot was, dus dan krijg je dat mee. Ik vond de verhalen erachter altijd erg fascinerend en ik vond het stereotiepe beeld wat mensen van Ierland hadden, vooral in Amerika, maar niks. Ik wilde iets intensers uitstralen, maar wat toch dicht bij mezelf ligt.
Ik ben erg intens in de ring, maar wie je daar ziet is toch wel wie ik echt ben. Buiten de ring mag er worden gelachen en plezier gemaakt worden, maar zodra we in de ring stappen probeer ik je zo hard mogelijk aan te pakken. Elke keer als ik die ring in stap breng ik veel trots met me mee, ik weet dat ik mijn land vertegenwoordig en dat vind ik geweldig.
Vorig jaar op de dag na WrestleMania 31 maakte je na lange afwezigheid je comeback op televisie. Hoe zou je deze tijd tot nu toe beschrijven?
Ik kwam natuurlijk terug met een totaal andere look. Ik had ineens een hanenkam en kraaltjes in mijn baard, dat leidde ertoe dat mensen echt over me gingen praten. Dat is wat je uiteindelijk ook wilt creëren, dat mensen het over je gaan hebben.
Sinds mijn comeback heb ik een aantal geweldige momenten beleefd. Op SummerSlam had ik een match met Randy Orton en ik won de Money in the Bank koffer waardoor ik nu voor de vierde keer WWE World Champion ben geworden. Daarna heb ik met de League of Nations tijdens WrestleMania The New Day weten te verslaan en tijdens mijn Best of 7 series met Cesaro hebben we bij Clash of Champions de show gestolen wat ons in the picture voor de Tag belts heeft gebracht. Dat is echt geweldig.
Ik kan wel zeggen dat ik een erg leuke tijd heb beleefd het afgelopen anderhalf jaar. Elke keer als ik in de ring stap heb ik plezier en ik leef gewoon mijn droom, dat is iets wat niet iedereen kan zeggen. Ik heb een geweldige tijd achter de rug en zolang ik maar uit de buurt van blessures blijf heb ik veel plezier.
sheamus-interview-3
Naar het einde van vorig jaar toe besloot je de kant van Triple H te kiezen. Hoe is het om met ‘’The Game’’ samen te werken?
Het is prachtig om met Triple H te mogen werken. Toen ik begon met worstelen was hij al een Superstar en nu is hij de baas. Ik heb veel van Triple H geleerd, dat zal ik niet ontkennen. Hij en William Regal namen me echt onder hun vleugels toen ik naar de WWE kwam. Zij hebben me op het juiste pad gezet in mijn carrière en daar zal ik hen eeuwig dankbaar voor zijn.
Tegenwoordig is hij voornamelijk bezig met NXT wat een erg groot succes is. Hij voelt zich verantwoordelijk voor NXT-jongens als Sami Zayn en Kevin Owens en hij neemt echt de mentorrol op zich. Mensen dachten vroeger dat ik ‘’Triple H’s boy’’ was, maar hij heeft me gewoon erg goed uitgeholpen, net zoals met die jongens nu.
Dan even over WWE 2K17. Eerder dit jaar zagen we je bij collega-worstelaar Xavier Woods zijn online game show waar jullie Teenage Mutant Ninja Turtles speelden. Ben je een fanatieke gamer?
Normaal ben ik meer een retro gamer maar WWE2K17 is echt ongelofelijk. 2K17 is erg speciaal voor me omdat ik er zelf in zit en er zo in betrokken word. Het is een erg mooie game en alle aspecten zijn geweldig. Deze editie heeft het grootste roster van alle WWE-games tot nu toe en je kunt dit jaar zelfs met Goldberg spelen, wie ik echt geweldig vond toen ik van worstelen begon te houden in mijn jeugd. Iedereen die aan 2K17 heeft meegewerkt heeft heel goed werk geleverd en ervoor gezorgd dat het zo dicht mogelijk bij live tv in de buurt komt.
sheamus-interview-1
Tot slot. In je WWE-carrière heb je vrijwel alles bereikt wat er te bereiken valt. Afgelopen jaar nog won je de Money in the Bank koffer wat je opnieuw World Champion maakte en eerder al won je de Royal Rumble en werd je gekroond tot King of the Ring. Wat is er voor jou nog te behalen in de WWE?
Ik zou het geweldig vinden om Tag Team Champion te worden omdat dit me nog nooit is gelukt. Graag zou ik ook nog een keer Intercontinental Champion zijn maar dat gaat op dit moment natuurlijk niet want die belt zit bij SmackDown.
Behalve die twee titles is er voor mij niet heel veel meer te bereiken. Ik wil gewoon een leuke tijd hebben en het publiek vermaken, want daar doe je het natuurlijk toch allemaal voor uiteindelijk. Ik wil graag onderdeel zijn van mooie verhaallijnen, zoals die wat Cesaro en ik nu hebben. Tijdens Hell in a Cell nemen we het voor de Tag Team Championships op tegen The New Day en als we hen daar weten te verslaan is er nog maar één title die ik nog nooit gewonnen heb. Dat vind ik een hele prestatie van mezelf.
WWE 2K17 en Hell in a Cell
WWE 2K17 is vanaf 11 oktober in de winkel verkrijgbaar maar is nu al vooruit te bestellen. Als je de game nu al bestelt krijg je het in-play character van Goldberg er gratis bij. De RAW brand exclusive pay-per-view Hell in a Cell waar Sheamus en Cesaro gaan proberen de Tag Team Championships te veroveren is in de nacht van 30 op 31 live te zien op het WWE Network.
Foto: © 2016 WWE, Inc. All Rights Reserved

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen