UFC Update: Garbrandt wil superfight


In de UFC Update van deze week veel aandacht voor superfights. Match maken lijkt er niet meer bij, en vechters lijken nu steeds meer hun tegenstanders zelf te kiezen, zonder rekening te houden met ranking of gewichtsklassen. Wat steeds belangrijker lijkt te worden zijn de bedragen en de roem die grote gevechten op kunnen leveren.
Cody Garbrandt wil superfight
Op UFC 207 schokte Cody Garbrandt de MMA wereld door op indrukwekkende wijze de bantamweight titel van kampioen Dominick Cruz af te pakken. A new star was born. En dat heeft het enorme zelfvertrouwen van de kersverse kampioen absoluut een boost gegeven. Hij heeft namelijk aangegeven klaar te zijn om nog een stapje verder te gaan. ‘No Love’ heeft wel oren naar een superfight, en de tegenstanders die hij voor ogen heeft zijn niet de minste. Garbrandt zou graag het gevecht aan willen gaan met niemand minder dan Conor McGregor, maar ook Jose Aldo staat inmiddels in grote belangstelling van de vechter uit Sacramento. De gevechten zouden wel plaats moeten vinden op 145 pond, want zowel Aldo als McGregor zijn te groot om naar 135 te komen. Voor Garbrandt zal het upgraden naar 145 absoluut geen probleem zijn. De potentiële match-up tussen ‘No Love‘ en ‘The Notorious‘ kan een hele interessante zijn. Beide zijn werkelijk onbevreesd, brutaal en gezegend met knockout power. De twee kregen het bij een aflevering van The Ultimate Fighter al aan de stok. McGregor coachte op dat moment een team, en Urijah Faber het andere. Cody Garbrandt was te gast en kwam al snel verbaal en bijna fysiek in botsing met de flamboyante Ier.
In het huidige klimaat van de UFC zou dit weleens een gevecht kunnen zijn dat vele fans willen zien. De opbouw naar dit gevecht zou tot epische hoogtes kunnen worden getild, met de brutale, arrogante en onbevreesde houding van beide kemphanen.
Gaat de UFC toehappen? Beide vechters moeten eigenlijk eerst hun titels verdedigen, want aan uitdagers heeft het duo geen gebrek. TJ Dillashaw staat te trappelen om de titel van Garbrandt af te pakken, en Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson evenzeer als het gaat om McGregor. We wachten gespannen de ontwikkelingen verder af!

“I need to sit down with Dana [White] and Sean [Shelby], and find out the biggest money fight for me. I know I could go up and fight with Jose Aldo. He has wins over my teammates, he’s a legend, and I’d like to test his chin. I know I hit hard, and I’m just getting started. And I could also have the biggest fight with Conor [McGregor]. I could easily go up. My homie Nate Diaz choked him out, and I can’t believe he’s pound-for-pound No. 2 on the list, with, you know he got choked out.”

Team Alpha Male biedt Ronda Rousey training aan
Ronda Rousey moet op UFC 207 het idee hebben gehad zich op een Mexicaanse verjaardag te bevinden. In de T-Mobile Arena werd ‘Rowdy’ als een piñata ruw door de octagon gekegeld door kampioene Amanda Nunes, en opnieuw kwam haar zeer matige striking en bijbehorende defense schrijnend aan het licht. Dat is ook opgevallen bij de jongens van Team Alpha Male, het kamp van kersvers bantamweight kampioen Cody Garbrandt en legende Urijah Faber. Het team heeft inmiddels aangeboden Ronda Rousey te trainen.
Het is echter zeer de vraag of Rousey ooit nog terug in de octagon keert. Twee onluisterende en vernietigende nederlagen op een rij zullen het toch al broze zelfvertrouwen van Rousey geen goed hebben gedaan. Echter zal een verandering van coach en kamp de voormalig kampioene absoluut goed doen. Men lijkt al snel vergeten te zijn dat Rousey jarenlang als een tornado huishield in de bantamweight divisie van de vrouwen. Team Alpha Male zou een goede match kunnen zijn voor ‘Rowdy‘. De gym brengt al jaren uitstekende vechters voort, die veelal uitkomen in de lichtere gewichtsklassen.
Rousey ving voor haar optreden, dat maar 48 seconden duurde, toch het lieve sommetje van drie miljoen dollar. Of dat echter de pijn zal verzachten, lijkt zeer de vraag. Dana White ving zijn oogappel op na de verloren partij tegen Amanda Nunes:

“I’ve been with her the whole time. Obviously, she’s so competitive. She’s devastated. She’s a competitor.”

Voor Amanda Nunes zal het allemaal worst wezen. De kampioene deed wat ze wilde in de octagon, en kan het niet nalaten om Rousey nog een paar flinke tikken na te geven.

“I don’t know how Ronda Rousey went too far in this division. Honestly, I don’t understand why those girls lost to Ronda Rousey. I know since my first fight in the UFC I can beat Ronda Rousey, but of course I have to take my time and put everything together. That day was the day to prove to everybody and I did it.”

Tyron Woodley opnieuw op zoek naar superfight
Het gehengel van Tyron Woodley kent geen grens. De welterweight kampioen is opnieuw nadrukkelijk op zoek naar een superfight, ndat hij al aangeboden had om tegen Georges St. Pierre, Nick Diaz en ook Conor McGregor te vechten. Hij lijkt nu een tegenstander te hebben gevonden die er zelf ook wel oren naar lijkt te hebben. Het is niemand minder dan middleweight kampioen Michael Bisping. De twee kwamen elkaar backstage bij UFC 207 tegen, en er lijkt zelfs al een gentleman’s agreement tussen de twee te zijn. Het gevecht zou dan wel op een zogenaamd catchweight plaats moeten vinden, zonder titel consequenties. Het gewicht waar de heren het over hadden scheen 180 pond te zijn. Voor Woodley moet het geen punt zijn dit gewicht te halen, immers is ‘The Chosen One’ al jarenlang actief op 170 pond. Voor hem zou de weightcut iets makkelijker hiermee worden. Voor Michael Bisping wordt de weightcut een stukje moeilijker, aangezien de Brit actief is op 185 pond. Beide heren lopen buiten fightcamp rond op meer dan 200 pond. De grote vraag is: willen de fans en de UFC dit gevecht ook zien?


Nick Diaz wijst Robbie Lawler af
Maar Woodley is niet de enigste die op zoek is naar een superfight. Ook Nick Diaz wilt graag een groot gevecht voorgeschoteld krijgen. De UFC was al met de vechter in onderhandeling over een gevecht tegen Robbie Lawler, maar dat is vanuit de kant van Diaz afgewezen. UFC commentator Joe Rogan bracht het nieuws naar buiten, uit pure frustatie over het cancellen van het gevecht, dat bij vele fans een grote lach op het gezicht toverde. Nick Diaz vindt blijkbaar Lawler niet het kaliber tegenstander waar hij zich graag aan zou willen meten. De houding van zowel Nick als Nate Diaz is een groeiend probleem voor de UFC, want beide heren lijken ervan overtuigd dat ook zij de Conor McGregor treatment zouden moeten krijgen. Nick Diaz is al bijna 2 jaar niet actief in de UFC, maar lijkt toch het onderste uit de kan te willen. Hij wilt of een titelgevecht, of een tegenstander van formaat. Dan vragen wij ons toch af, wat voor tegenstander heeft Nick Diaz in gedachten? Robbie Lawler is de voormalig welterweight kampioen en iemand die garant voor een hoop vuurwerk staat. Bovendien is er geschiedenis tussen de twee vechters. Nick Diaz nam het in strikeforce al een keer op tegen Lawler en sloeg hem in de partij genadeloos knockout. Het gerucht dat de twee het opnieuw tegen elkaar zouden opnemen deed vele fans likkebaarden. Helaas zal het gevecht (voorlopig) niet plaatsvinden.
Khabib biedt Tony Ferguson geld aan
Het gevecht tussen lightweight monsters Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson is tot verdriet van vele fans nog steeds niet aangekondigd door de UFC. Het struikelblok blijkt het gage van ‘El Cucuy‘. Ferguson zou graag het evenbeeld aan dollars zien om tegen ‘The Eagle‘ te vechten, maar dat werd door de UFC, in de vorm van een vriendelijke ‘F you‘ van Dana White, afgewezen. De Rus heeft echter de oplossing voor het probleem. Hij is zelf bereid om $200.000 van zijn eigen geld aan Ferguson af te staan. It’s Khabib’s way of handling business, zullen we maar zeggen.

“I said, let’s go. I want to fight with him. I don’t want to talk with him, I want to fight with him. It’s why I said, let’s go, I’ll give you $200,000 and you have to take this fight and we have to fight March 4, UFC 209.”

Voor Tony Ferguson is het echter niet zo simpel. Hij wilt het geld van de Rus niet, hij wilt dat de UFC over de brug komt met zowel het geld als het respect dat een vechter met een winning streak van negen behoort te krijgen. Dana White houdt Ferguson echter aan het contract dat hij met de UFC heeft, en is standvastig dat de vechter zich aan de voorwaarden van het contract houdt. Het heronderhandelen van het gage is geen onderdeel van die voorwaarden, volgens de UFC president. ‘El Cucuy’ is daar echter niet van gediend:

“You’ve got Khabib f*cking offering (me) $200,000 to fight me. I’m not going to take his money because we work for the same kind of thing. But for right now, I’m enjoying my time. The fans, you guys need to get anxious, man. Let’s get some chatter going. Let’s get the UFC involved with this. If you’ve got Khabib willing to sacrifice his life and give me $200,000 of his own money, something’s wrong with that sh*t. I’m not going to take that guy’s money. He’s got a family too. So do I, and he’s got bills to pay. So I’m not going after Khabib’s. All I want is my stuff right and to be compensated for what my numbers prove to be, so let’s go kids.
“Let’s take a chance on a kid, you know? Two fighters that deserve a chance. Let’s do this.”

TJ Dillashaw brak kaak Lineker
TJ Dillashaw liet op UFC 207 eens te meer zien dat hij een geduchte topper is in de bantamweight divisie. Tegen de man met steen in zijn handen, John Lineker, was Dillashaw een maatje te groot. Zijn gameplan was uitstekend en was in het gevecht zijn veelzijdige zelf. Na het gevecht is gebleken dat Dillashaw de kaak van Lineker heeft gebroken. Het voorval gebeurde in de eerste ronde, toen Dillashaw Lineker hard op de kaak raakte met een trap. Lineker vocht dapper de partij uit, maar moest zijn dapperheid bekopen met een gebroken kaak. De vechter hoeft geen operatie te ondergaan, maar zal twee weken alleen zacht en vloeibaar voedsel tot zich kunnen nemen. Ook werd hij medisch voor een half jaar geschorst.

“I felt a pop right away. I wasn’t dizzy or anything like that, but I felt a pop. I thought ‘it was just the kick, no problem,’ but it start to hurt a lot in the second round. I truly felt it in the third, when I took all of his punches. I left the Octagon and talked to the doctors, everything was normal. I could move my jaw, all normal, so they cleared me and said to let them know if I felt anything. When I went to another room to eat something and watch the fights, I felt the pain and it didn’t stop. It was time to go back to the hotel, and I couldn’t handle the pain anymore. I told my wife to call my manager, and I couldn’t wait until the next morning. We called the UFC doctor, and they sent me back to the hotel to do some exams, and a MRI showed two fractures.”

1 REACTIE

  1. Dat is allemaal leuk en aardig Garbrandt, maar McGregor maakt je af. McGregor verliest niet van kleinere vechters (kleinere reach). Dan raak je hem niet en hij jou wel. Kansloos dus.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen