UFC 200: Nunes nieuwe kampioen, Lesnar succesvol terug

FS1 Prelims
Julianna Pena verslaat Cat Zingano
– Jurybesluit (unaniem)
Het titelgevecht tussen Miesha Tate en Amanda Nunes was niet het enige gevecht in de Bantamweight divisie. Cat Zingano tegen Julianna Pena stond ook op het programma. Beide dames staan bekend om hun agressieve stijl en konden weleens voor spektakel gaan zorgen. Het gevecht gaat snel naar de grond, waar Zingano top positie inneemt, maar door het sterke verdedigingswerk van Pena nauwelijks schade kan aanrichten.
In de tweede ronde ontstaat er weer een worstelpartij, waarbij beide dames pogen de overhand te krijgen. Pena, ‘The Venezualan Vixen’, heeft even later de dominante positie, en kan bijna een rear naked choke op Zingano uitvoeren. ‘Alpha’ Cat Zingano kan toch ontsnappen.
Het sterke worstelwerk van Pena wordt Zingano in de derde ronde te machtig. Weer moet ze uit de omarming van Pena zien te komen, wat maar ternauwernood lukt. Maar Pena blijft zich vastklampen en trekt de partij door haar sterke grappling naar haar toe. De Bantamweight divisie blijft een zeer vermakelijke divisie waar de verschillen erg klein zijn en iedereen van elkaar kan winnen. Zo won Zingano al eens tegen Miesha Tate en Amanda Nunes en verloor alleen tegen Ronda Rousey. Nu schrijft Pena eigenhandig een tweede verliespartij op het conto van Cat Zingano.


Kelvin Gastelum verslaat Johny Hendricks
– Jurybesluit (unaniem)
Hendricks haalde bij de weigh ins het gewicht niet en moest noodgedwongen 20% van zijn fight purse inleveren. Ook verloor hij zijn laatste partij tegen Stephen Thompson en heeft dus wat goed te maken. Gastelum is echter geen kat om zonder handschoenen aan te pakken. Beiden proberen met leg kicks schade aan te brengen, maar doen absoluut niet voor elkaar onder. Gastelum is effectief met een aantal mooie combinaties en wint de eerste ronde. Hendricks heeft dit door en trekt in de tweede ronde het initiatief naar zich toe. Het gaat erom spannen in de laatste ronde. ‘Big Rigg’ Hendricks heeft in de laatste ronde duidelijk last van zijn conditie. In de laatste seconden wordt het een slugfest, beide vechters geven hun laatste beetje kracht. Toch heeft Gastelum genoeg gedaan om de winst naar zich toe te trekken door iets effectiever te zijn dan Hendricks. Johny Hendricks moet opnieuw een bittere pil slikken en ziet zichzelf verder afglijden in een negatieve spiraal.


TJ Dillashaw verslaat Raphael Assuncao
– Jurybeslissing (unaniem)
In de Bantanweight divisie staat dit spetterende gevecht op het programma. Dillashaw en Assuncao stonden al eerder tegenover elkaar, waar Assuncao het gevecht op controversiële manier op beslissing won. Dit heeft Dillashaw altijd dwarsgezeten. Voormalig kampioen TJ Dillashaw is erop gebrand om weer voor de titel te gaan, en kan dit kracht bij zetten door Assuncao opzij te schuiven. Maar de Braziliaan is een geduchte tegenstander en won al zeven gevechten achter elkaar. Het gevecht gaat gelijk op, en beide vechters gaan er vol voor. De Braziliaan is de eerste die een verwonding oploopt. Dillashaw is effectief met leg kicks en zou hierop voort moeten borduren. Het gevecht zet zich op hoog tempo voort, waarin Dillashaw effectiever met zijn combinaties is en het gevecht naar zich toe trekt. De jury is ook overtuigd en beslist op unanieme wijze in het voordeel van TJ Dillashaw, die klaar lijkt voor een re-match met kampioen Dominick Cruz.Sage Northcutt verslaat Enrique Marin

– Jurybeslissing
Northcutt verloor zijn laatste partij tegen Bryan Barbarena, en is erop gebrand om de oorwassing recht te zetten. Northcutt is de eerste vechter die door Dana White werd gekozen uit zijn programma, ‘Looking for a fight’. Marin lijkt niet onder de indruk en noemde Nortcutt al ‘overrated’. De Spanjaard neemt het midden van de Octagon, maar al snel gaat het gevecht naar de grond, waar beiden op top positie proberen te komen. Het wordt het eerste gevecht vanavond die voorbij de eerste ronde geraakt. Northcutt oogt fitter. Marin denkt dat hij zijn tegenstander in een armbar heeft, maar Northcutt draait er op wonderbaarlijke manier uit. Marin sleept Northcutt weer naar de grond, want daar liggen de kansen van de Spanjaard. Northcutt laat zich echter niet domineren en wint toch het gevecht op basis van zijn ‘significant strikes‘.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen