UFC 200: Nunes nieuwe kampioen, Lesnar succesvol terug

UFC Fight Week

Het is dan eindelijk zover. Nadat Eddie Alvarez op donderdagnacht de Lightweight titel veroverde op Rafael Dos Anjos en vrijdagnacht Joanna Jedrzejczyck haar titel succesvol verdedigde tegen Claudia Gadelha, werd het tijd voor het grotere werk. UFC 200 is een evenement dat bol staat van de op papier spectaculaire gevechten, met zelfs op de prelims grote namen. In de aanloop naar UFC 200 kreeg het wel een aantal verrassingen voorgeschoteld. Jon Jones werd door de USADA van de card gehaald vanwege een positieve dopingcontrole. De organisatie werkte hard om toch een tegenstander voor Daniel Cormier te vinden. UFC legende Anderson Silva werd uit de hoge hoed getoverd. Miesha Tate verdedigt voor het eerst haar Bantanweight titel tegen Amanda Nunes en Brock Lesnar keert voor de eerste keer terug in de Octagon.
Main Card
Amanda Nunes verslaat Miesha Tate
– Submission (rear naked choke, eerste ronde)
Het hoofdgevecht is de titelstrijd in de Bantamweight divisie van de dames tussen kampioen Miesha Tate en uitdager Amanda Nunes. Voor Tate wordt het haar eerste titelverdediging nadat ze in haar laatste gevecht de belt afpakte van Holly Holm. Nunes is een gevaarlijke tegenstander die zeer fel uit de hoek kan komen. Maar de kampioen staat bekend om haar taaiheid, wat ook duidelijk werd in haar gevecht tegen Holly Holm, toen ze uit verloren positie terugkwam om de overwinning uit het vuur te slepen.
Tate probeert in de eerste ronde gelijk een takedown te scoren, maar de Braziliaanse pareert de aanval. Nunes is met een paar sterke stoten effectief en de kampioen oogt aangeslagen. Al snel heeft ze een aantal verwondingen aan het gezicht en wanneer Tate naar de grond wordt gebracht kan Nunes al snel de kampioen verschalken met een rear naked choke. Een hele sterke prestatie van Nunes, die eigenlijk van begin tot eind het gevecht domineerde. Op haar sterke stoten had de kampioen totaal geen antwoord en was uiteindelijk kansloos op de grond. Bruce Buffer schreeuwt de woorden AND NEW door de microfoon en wordt de belt om de middel van Amanda Nunes geschoven. De Bantamweight divisie heeft opnieuw een nieuwe kampioen, en het is niemand minder dan Amanda Nunes.


Brock Lesnar verslaat Mark Hunt
– Jurybeslissing (unaniem)
Lesnar maakt na vijf jaar afwezigheid zijn rentree in de Octagon, tegenstander Mark Hunt is een knockout artiest met verwoestende kracht, en blijkt gespecialiseerd in walk off knockouts. Het wordt een strijd tussen twee giganten, Lesnar torent boven Hunt uit, die niet bepaald als klein bestempeld kan worden. De eerste ronde is vooral aftastend van beide kanten, Lesnar is beducht voor de verwoestende kracht van Hunt en de Samoaan moet oppassen voor de worstelcapaciteiten van Lesnar. Al snel probeert Lesnar Hunt naar de grond te brengen, uiteindelijk met succes. Zijn kracht ligt bij het worstelen en maakt hier ook gebruik van. Hij laat Hunt niet opstaan en blijft de druk op Hunt houden.
Er ontwikkelt zich een tactische partij, waarbij Hunt op zoek is naar een gaatje en Lesnar weer zoekt naar een moment om de grote Samoaan naar de grond te brengen. De partij is helaas niet amusement waardig, vanwege het gebrek aan actie. In de derde ronde gaat het gevecht weer naar de grond, en is Lesnar weer bovenop Hunt beland. Met wat ground and pound blijft Lesnar de dominante vechter en wint uiteindelijk het gevecht door een unanieme jurybeslissing. Lesnar wordt door de overwinning gelijk 2,5 miljoen dollar rijker.


Daniel Cormier verslaat Anderson Silva
– Jurybesluit (unaniem)
Het gevecht tussen Cormier en Silva gaat niet om de titel van DC, maar blijft een affiche van formaat. ‘Spider’ Silva is een UFC legende, en nam het gevecht op zeer korte termijn aan.
DC brengt het gevecht snel naar de grond, maar de guard van Silva is sterk. Toch blijft Cormier controle houden en dringt ‘Spider’ in de verdediging. In de tweede ronde probeert Silva het met trappen, maar Cormier brengt snel het gevecht weer naar de grond, tot ongenoegen van het publiek. Cormier werkt weer naar top positie, maar is niet overtuigend en de scheidsrechter laat het gevecht weer tot stand up komen, omdat Cormier zijn positie niet verbeterd.
In de derde ronde volgt er meer van hetzelfde, Cormier heeft duidelijk als tactiek gekozen het gevecht naar de grond te brengen en Silva kan zich slechts beperken tot verdedigen. Silva heeft aan het einde van de tweestrijd nog een kleine opleving en raakt Cormier hard op het lichaam met een harde trap. Cormier kan echter de aanval enigszins pareren. Cormier had over het geheel meer controle over het gevecht en wint de partij op unaniem jurybesluit. Hulde voor Silva om het gevecht zo kort dag aan te nemen en toch overeind te blijven tegen de afgetrainde Cormier.


Jose Aldo verslaat Frankie Edgar
– Jurybesluit (unaniem)
Het tweede gevecht op de Main Card is er eentje die gerust als Main event bestempeld kan worden. De titelstrijd om de interim Featherweight titel gaat tussen Jose Aldo en Frankie Edgar, en is een botsing van stijlen. Aldo zal proberen na zijn verlies tegen Conor McGregor eerherstel te vinden en Frankie Edgar wil zijn eigen stijgende lijn niet doorbreken.
Aldo heeft geleerd van zijn fout tegen McGregor en is nu wat voorzichtiger en kijkt de kat uit de boom. Edgar is zijn tomeloze zelf en is karakteristiek bewegelijk. Beiden kiezen de aanval zonder roekeloos te zijn. Aan het einde van de ronde gaat het los. Aldo slaat Edgar met een goede stoot naar de grond, maar Edgar staat snel op. ‘Scarface‘ ruikt bloed, maar ‘The Answer‘ blijft overeind.
In de tweede ronde lijkt Aldo wat behoudender, terwijl Edgar de aanval zoekt. Maar de Braziliaan countert slim en pareert de aanvallen van Edgar met gemak. De leg kicks van Aldo zijn nog niet te voorschijn gekomen, terwijl Edgar nog steeds niet succesvol is met zijn takedown pogingen.
Het gevecht blijft gelijk op gaan. Bij Edgar komen er wel al wat beschadigingen aan zijn gezicht aan het licht. Aldo is op slimme manier zijn momenten aan het kiezen, Edgar heeft daar voorlopig nog te weinig tegenover staan.
Aldo is bezig aan een slimme, solide partij. Hij countert en pareert slim de aanvallen van Edgar, en scoort duidelijk op de counter. Edgar moet gas geven, want hij staat achter op punten. Aldo is echter zeer berekenend en is in de slagenwisselingen nooit roekeloos. De Braziliaan heeft het tactisch goed voor elkaar en lijkt de partij in de tas te hebben. In de vierde en vijfde ronde komt hij niet meer in gevaar en de jury beslist op unanieme wijze voor Aldo. Met de overwinning is Jose Aldo de nieuwe interim Featherweight kampioen en zal nu waarschijnlijk de nieuwe tegenstander worden voor Conor McGregor, die vandaag ook ringside is.


Cain Velasquez verslaat Travis Browne
– TKO (eerste ronde)
Het eerste gevecht op de Main Card is een regelrechte titanenstrijd. De twee monsters Velasquez en Browne staan tegenover elkaar in de Heavyweight divisie en wordt een regelrechte barnburner. Velasquez komt als eerste door met een head kick en een snelle combinatie waardoor Browne wankelt. De Mexicaan ruikt bloed en houdt de druk hoog. Browne heeft nog maar een paar seconden om de ronde te overleven, maar Velasquez laat het simpelweg niet toe. De scheidsrechter grijpt in wanneer Browne zich op de grond niet meer kan verdedigen op het meedogenloze gebeuk van de Mexicaan. Een sterke prestatie van Cain Velasquez, die met de overwinning weer een geduchte tegenstander wordt in de Heavyweight divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen