Fight Night 98: Ferguson verslaat Dos Anjos in Mexico

ufc-fight-night-mexico-city-2016_600381_eventfeature
Afgelopen nacht stond er na weken weer een UFC evenement op het programma. In Mexico versloeg Tony Ferguson tegenstander Rafael dos Anjos in een spannend gevecht. Beide heren maakten er een technisch spektakel van, maar het was de Amerikaan die aan het langste eind trok.
Daarnaast kwamen onder meer Diego Sanchez, Ricardo Lamas en Martin Bravo ook in actie. Dit gebeurde allemaal onder toeziend oog van oud-PSV’er Ronaldo.


Een overzicht van alle gevechten tijdens UFC Fight Night 98 Mexico lees je hieronder.
Tony Ferguson verslat Rafael dos Anjos
– Jurybesluit (unaniem)
Aan het begin van de confrontatie was het Dos Anjos die zich liet zien in Mexico City. De Braziliaan had wat goed te maken, nadat hij in juli zijn Lightweight titel verloor aan Eddie Alvarez.


De Amerikaan herpakte zich snel en maakte goed gebruik van de ruimte in de octagon. Met een aantal rake combinaties wist hij de Braziliaan pijn te doen. Dos Anjos liet zich niet gek maken, tot hij in de derde ronde een stoot boven zijn rechteroog moest incasseren. Dat zorgde voor een snee op het gezicht van de voormalige kampioen. Desondanks liep hij niet achteruit en counterde hij succesvol op Ferguson.
Naar mate het gevecht vorderde had de Braziliaan moeite met de bewegende Ferguson. De Amerikaan maakte goed gebruik van de octagon en hield zijn tegenstander op afstand. De schade op het gezicht van Dos Anjos werd ook steeds erger, maar hij wist niet van ophouden. Ferguson gooide er nog een aantal combinaties uit in de laatste rondes, wat indruk maakte op de juryleden.


Na een spektakel van 25 minuten moest de jury aan te pas komen, die gaven de overwinning unaniem aan Tony Ferguson, die nu al sinds 2013 ongeslagen is in de UFC. Het is nu afwachten wat Eddie Alvarez zal gaan doen tegen Conor McGregor, maar een titelmatch voor Ferguson lijkt er nu toch echt aan te komen.
Diego Sanchez verslaat Marcin Held
– Jurybesluit (unaniem)
Het leek er op dat deze partij al snel klaar zou zijn, nadat Held heel snel met een choke kwam op Sanchez. Hij verdedigde zich echter heel goed en kwam er zonder kleerscheuren uit. Daarna waren de rollen omgedraaid en was het Sanchez die op de grond domineerde. Hij controleerde het gevecht, terwijl Held met zijn rug op de grond lag. Ook hier moest er een jurybesluit aan te pas komen en ook hier was het unaniem: Diego Sanchez wint.
Overige uitslagen Main Card
Ricardo Lamas verslaat Charles Oliveira
– Opgave (2e ronde)
Martin Bravo verslaat Claudio Puelles
– TKO (2e ronde)
(Bravo wint hier mee The Ultimate Fighter Latin America)
Beneil Dariush verslaat Rashid Magomedov
– Jurybesluit (unaniem)
Alexa Grasso verslaat Heather Jo Clark
– Jurybesluit (unaniem)
—–
Uitslagen Preliminary Card
Erik Perez verslaat Felipe Arantes
– Jurybesluit (verdeeld)
Joe Soto verslaat Marco Beltran
– Opgave (1e ronde)
Max Griffin verslaat Erick Montano
– TKO (1e ronde)
Douglas Silva de Andrade verslaat Henry Briones
– TKO (3e ronde)
Sam Alvey verslaat Alex Nicholson
– Jurybesluit (unaniem)
Polo Reyes verslaat Jason Novelli
– Jurybesluit (verdeeld)
Enrique Barzola verslaat Chris Avila
– Jurybesluit (unaniem)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen