NFL Sunday: Eli Manning geeft masterclass aan Wentz

New York Giants v Tennessee Titans
De zondag van speelronde 9 in de NFL is gestart met een masterclass van Eli Manning voor Carson Wentz. De rookie begon dramatisch aan de wedstrijd en gooide twee intercepties in de eerste twee drives. Tweevoudig Super Bowl-winnaar Manning liet vervolgens zien hoe het wel moet en gooide vier touchdown passes. Toch werd het nog buitengewoon spannend omdat Wentz zich een snelle leerling toonde. Het was voor de Eagles (nu 4-4) net niet voldoende om de sterke defensie van de Giants (5-3) nog in verlegenheid te brengen: 23-28.
Een andere match-up tussen divisierivalen werd beslist in het voordeel van de Detroit Lions. De stalen zenuwen van kicker Matt Prater hielden de Lions (5-4) in de wedstrijd, waarna Golden Tate toesloeg in overtime: 22-16. De derde nederlaag op rij brengt de Minnesota Vikings naar 5-3. In Cleveland bundelden de twee rookies van de Cowboys de krachten met een oude krijger: Jason Witten. De Browns (0-9) kregen geen vat op de tight end van Dallas (7-1) en verloren met groot verschil: 10-35.
Philadelphia Eagles @ New York Giants
Wat een wedstrijd in New York. Carson Wentz begon dramatisch met back-to-back interceptions en leek de Giants vrij baan te geven naar een ruime overwinning. Zeker toen Eli Manning een masterclass gaf met vier touchdown passes.


Wentz en de Eagles lieten zich niet ontmoedigen door de 28-17 achterstand en bleven knokken voor een goed resultaat. Die inzet leek beloond te worden in het vierde kwart toen Manning de eerste interceptie gooide die hem aangerekend kon worden (OBJ had zich bij de eerste INT laten beroven van de bal). Het gebrek aan wereldklasse-receivers was echter ook bij de drive richting een game-winning touchdown merkbaar voor Wentz. De quarterback bleef ondanks 364 yards achter zonder touchdown pass.
De overwinning kon niet alleen op het conto van Beckham en Manning worden geschreven. De verdediging van de Giants wordt ook met de wedstrijd sterker. Niet alleen Landon Collins viel op (met zijn derde INT in twee wedstrijden, ook de twee stops op fourth down van Philadelphia waren indrukwekkend. Doug Pederson zag zo twee (bijna) zekere field goals veranderen in een turnover on downs. Het waren beslissingen waar hij na het zijn van het scorebord na de wedstrijd ongetwijfeld spijt van zal hebben gehad.
Eagles 23 – 28 Giants
Detroit Lions @ Minnesota Vikings
De Vikings leken hun reeks van twee nederlagen in de reguliere speeltijd te beëindigen na een succesvolle drive diep in het vierde kwart, maar de Lions zijn geen team dat zich zomaar laat verslaan. Matt Prater toonde opnieuw dat hij over stalen zenuwen beschikt door met twee seconden op de klok een field goal van 58 yards te benutten.


Prater houdt met zijn gelijkmaker een bizar goede reeks in stand.


Het gaf Matthew Stafford de mogelijkheid om zijn mindere wedstrijd tot dat moment (146 yards, 1 INT, 1 TD) toch een goed einde te geven. De quarterback leefde op in overtime en voegde 73 yards en een touchdown toe aan zijn totaal. Golden Tate zorgde voor een spectaculair einde aan de wedstrijd.


Lions 22 – 16 Vikings
Dallas Cowboys @ Cleveland Browns
Deze wedstrijd kon op voorhand al worden aangewezen als de meest voorspelbare van het weekend. De Browns kunnen van geen enkele tegenstander winnen en de Cowboys lijken te zijn vergeten hoe ze moesten verliezen. Het was alleen nog spannend wie deze week mocht opdraven in de quarterback-carrousel van de Cleveland Browns. Het werd Cody Kessler, die bleef steken op één touchdown pass naar Terrelle Pryor.


Bij Dallas kregen Dak Prescott en Ezekiel Elliott onverwacht veel hulp van een ‘golden oldie’. De 34-jarige tight end Jason Witten brak voor het eerst sinds 2013 de 100 receiving yards-barrière. De Cleveland-defense had al genoeg moeite met Prescott (247 yards, 3 TD’s) en Elliott ( total yards, TD’s). Laat staan dat ze nog aandacht hadden voor Witten.


Dat kwam Cleveland al in het eerste kwart duur te staan. Witten startte zijn indrukwekkende optreden (134 yards) met deze touchdown en gaf de aanzet voor een klinkende zege op de hulpeloze Browns.


Cowboys 35 – 10 Browns
Lees hier meer over het verlies van de Steelers, de reeks van de Dolphins en de Chiefs.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen