Trade Alert: Andrew Ladd keert terug naar Chicago

Andrew Ladd
Vannacht is in de NHL de eerste grote dominosteen voor de trade deadline gevallen. Iets voor 2:00 uur vannacht werd het nieuws bekendgemaakt dat Jets-aanvoerder Andrew Ladd, van wie de kans op een trade al zeer groot werd geacht. Verdediger Jay Harrison en aanvaller Matt Fraser gaan mee van Winnipeg naar Chicago, al zullen zij uit gaan komen voor de Rockford IceHogs, het tweede team van de Blackhawks. Ook behouden de Jets 36% van het resterende salaris van Ladd, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. In ruil voor deze spelers ontvangt Winnipeg Chicago’s eerste ronde selectie van de komende Draft en de deze zomer van Columbus ontvangen jonge aanvaller Marko Dano. Mocht Chicago dit seizoen de Stanley Cup winnen, krijgen de Jets ook nog een derde ronde selectie voor de draft in 2018.
Ladd kende vorig seizoen zijn beste seizoen als een NHLer, door met 24 goals en 62 punten in 81 wedstrijden de Jets naar haar eerste play-off ticket te stuwen sinds de terugkomst van de club in 2011. Dit seizoen kende de aanvaller een stroeve start, maar is inmiddels gedeeld topscorer van Winnipeg met zeventien goals en 34 punten in 59 wedstrijden. Ladd speelde eerder al van 2007 tot en met 2010 voor Chicago, wat hem onder andere de Stanley Cup in 2010 opleverde.
De in Oostenrijk geboren Slowaak Marko Dano werd in 2013 als 27e gekozen door Columbus. Afgelopen zomer was hij een onderdeel van de trade tussen de Blue Jackets en Blackhawks, waarin Brandon Saad de omgekeerde weg bewandelde. Dano kwam dit seizoen dertien keer uit voor Chicago, wat hem welgeteld 1 goal en 1 assist opleverde. Voor de IceHogs scoorde hij vier keer en had hij 23 punten.
Foto: Bleacher Report

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen