Tampa Bay Lightning stoomt op aan de hand van Kucherov

Vannacht waren er drie duels in de NHL, met daarbij een topaffiche in Atlantic tussen Tampa Bay en Detroit in een rechtstreeks gevecht om plek twee. Ook het wegzakkende Montreal kwam in actie. Ed Versteeve praat jou bij.
IMG_20160204_060219
Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings
Tampa Bay won de laatste zes thuisduels op rij en acht van de laatste negen in totaal. De Bolts hebben zich opgewerkt naar de playoff plekken. Detroit is de nummer twee in Atlantic en heeft dat vooral te danken aan goalie Mrazek. Hij kon vannacht niet voorkomen dat Tampa Bay de winst opstreek: 3-1 Lightning.
Nadat Brown en Nyquist de ploegen op 1-1 hadden gezet, werd het gelijkopgaande duel beslist door de special teams van de thuisploeg. Twee powerplay goals van Tampa Bay zorgden voor een 3-1 zege. Kucherov had met een goal en een assist een belangrijk aandeel in de 7e thuiszege op rij, die Tampa Bay op gelijke hoogte bracht met Detroit op de ranglijst.


Montreal Canadiens – Buffalo Sabres
Wat is er aan de hand in Montreal? Dat is een vraag die steeds luider klinkt. De druk op coach Therrien wordt met het duel groter. De ploeg nam het vannacht in het eigen Bell Center op tegen Buffalo Sabres. Het werd een nieuwe deceptie voor de Habs; de Sabres wonnen het duel met 4-2. Schrikbarend is de 5-20-1 reeks die Montreal nu heeft staan.
Buffalo kwam in periode één op voorsprong, maar zag Montreal erop en erover duiken in het tweede deel via ‘Dutch Gretzky’ Dale Weise en Galchenyuk. In de slotperiode ging het opnieuw gruwelijk mis voor de Canadiens. McGinn, Larsson en Gionta zorgden voor de comeback win van de Sabres. Een nieuwe deceptie voor de Habs, die inmiddels vijf thuisduels op rij verloren, afgezakt zijn naar plek zes in Atlantic, 20e overall staan en op vijf punten van Pittsburgh afstand staan voor een playoff ticket.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes
Twee teams die langzaam de playoff plekken zien vervagen zijn Calgary Flames en Carolina Hurricanes. De Canes hebben de punten hard nodig om aan te haken, terwijl de Flames moeten hopen op een eindsprint. Calgary won vannacht het duel, ietwat geflatteerd, met 4-1.
Het duel werd beslist in de tweede periode. Nadat de ploegen op 1-1 hadden afgesloten, nam Calgary afstand in het tweede deel door goals van Giordano en en Gaudreau. Carolina zette nog wel aan, maar een treffer van Monahan maakte aan alle onzekerheid een einde. Monahan had met 4 punten sowieso een groot aandeel in de winst van Calgary. Een dure nederlaag voor Carolina, een nuttige zege voor de Flames.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen