Sterke week voor Daniel Sprong en zijn Charlottetown Islanders

IMG_20151222_145809
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
3 februari – Aanzienlijke nederlaag in duel met de Shawinigan Cataractes
De Islanders gingen op bezoek bij de Shawinigan Cataractes, de leiders van de East Division. De Islanders maakten een vliegende start dankzij een goal van Oliver Cooper, hij veranderde een schot van Filip Chlapik van richting en de goalie van de Cataractes moest daarop een antwoord schuldig blijven. De ploeg uit Shawinigan reageerde echter vrijwel direct en pakten daarna zelf even kort de leiding. Na de eerste periode stond het uiteindelijk 2-2. Na de intermission, waren de Cataractes sterker en kwamen ze al gauw weer op voorsprong om vervolgens die voorsprong verder uit te breiden. Sprong speelde wel weer een rol van betekenis in de wedstrijd, hij maakte de derde en tevens laatste goal voor de Islanders en was betrokken bij twee goals door middel van een assist.

5 februari – Doelpuntenregen in de match tegen de Cape Breton Screaming Eagles
Sprong en zijn ploeg gingen lange tijd aan kop in deze wedstrijd en hadden zelfs een 5-1 voorsprong in de derde periode van de wedstrijd, maar desondanks moest de winnaar van dit duel toch bepaald worden in overtime. In de derde periode kwamen de Screaming Eagles op gelijke hoogte met de Islanders en gingen uiteindelijk zelfs langszij. Hierdoor was het de ploeg van Sprong die overtime moest zien af te dwingen. Uiteindelijk wist Oliver Cooper van de Charlottetown Islanders de twee punten binnen te halen in overtime. Sprong noteerde maar liefst 4 assists in deze wedstrijd, een career-high voor hem en met deze overwinning meegeteld, wisten de Islanders 7 van de 9 wedstrijden tegen de Screaming Eagles te winnen.


6 februari – Spannend duel met de Halifax Mooseheads
De Islanders en de Mooseheads waren aan het begin van de wedstrijd twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Als de Islanders wisten te scoren, reageerden de Mooseheads vrijwel onmiddellijk daarop. Toen het tijd was voor de eerste intermission, stond er een score van 2-2 op het scorebord. In de tweede periode wisten de Islanders echter afstand te nemen van de ploeg uit Halifax, 5-3 was de stand toen de derde periode van start ging. Het duel eindigde uiteindelijk in 6-4 in het voordeel van de Charlottetown Islanders. Daniel Sprong wist deze wedstrijd helaas geen punten te noteren.


Al met al weer een goede week voor Sprong, waarin hij 1 keer tot scoren kwam en liefst 6 assists noteerde. Aankomende week nemen de Islanders het op tegen de Saint-John Ice Dogs, Baie-Comeau Drakkar en de Chicoutimi Saguéneens. In de stand voor een gunstige ranking is Charlottetown inmiddels opgeklommen naar plek 11 overall en liggen er mogelijkheden om de komende weken stappen naar boven te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen