Stanley Cup Update #13: Maple Leafs dwingen Game 7 af, Caps door


De eerste ronde van de play-offs loopt op z’n einde. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Drie keer kon het kanon in de Nationwide Arena van de Columbus Blue Jackets nog vuren. Het was alleen niet genoeg om een Game 7 af te dwingen. Uitgerekend op de dag dat zijn ploeg hem nodig had, kon Sergei Bobrovsky geen heldenrol vervullen. De Russische goalie moest zes keer vissen. Z’n landgenoot bij de Washington Capitals had een betere avond. Met twee goals leidde Alex Ovechkin z’n ploeg naar een 6-3 overwinning en de tweede ronde. De Blue Jackets kwamen een paar keer terug in de wedstrijd. De Caps hadden echter steeds hun antwoord klaar.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS WINNEN SERIE: 4-2
De Columbus Blue Jackets hebben nog altijd geen serie in de play-offs gewonnen. Na de eerste twee wedstrijden tegen de Capitals leek het er dit jaar dan echt van te komen. Ovechkin en de zijnen beslisten echter anders. Washington herstelde zich prima van de eerste klappen die Columbus uitdeelde en mag in de tweede ronde de degens kruisen met een oude bekende. De laatste twee seizoenen vonden de Caps hun Waterloo tegen de Pittsburgh Penguins. Ze krijgen dit jaar de gelegenheid om te bewijzen dat ook in de Amerikaanse hoofdstad drie keer scheepsrecht is.DE HEADLINES

De Toronto Maple Leafs braken met een traditie in Game 6 van deze serie. De ploeg die als eerste scoorde in de voorgaande vijf duels won uiteindelijk de wedstrijd. Niet op deze avond in Toronto. Jake DeBrusk zette de Bruins als vroeg in de tweede periode op een verdiende voorsprong. Nog in diezelfde periode draaiden William Nylander, met pas z’n eerste van de play-offs, en Mitch Marner de rollen om. Boston deed er alles aan om een Game 7 te voorkomen, maar defensief hebben de Leafs hun zaken nu wat beter op orde. Frederik Andersen had weer een aardige vinger in de pap. De Deense goalie zag 33 schoten op zich afkomen en stopte er 32.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 3-3
Toch nog een Game 7 in de eerste ronde van de play-offs. Boston leek aanvankelijk de veel betere ploeg, maar de jonge Leafs knokten zich terug in deze serie. Woensdagnacht (01.30 uur CEST) kunnen de Maple Leafs na 14 jaar eindelijk weer eens een serie in het postseason winnen. De Boston Bruins hebben de geschiedenis aan hun zijde. In bijna 60% van de gevallen wint de thuisploeg dit allesbeslissende duel. De Bruins wonnen vijf jaar geleden voor het laatst een Game 7 op eigen ijs. De tegenstander toen? De Toronto Maple Leafs.

Coverfoto: Jeanine Leech/Icon Sportswire via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen