Stanley Cup Update #12: Penguins en Predators naar volgende ronde


De eerste ronde van de play-offs loopt op z’n einde. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je perfect op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Het leek allemaal op het juiste moment op z’n plaats te vallen voor de Philadelphia Flyers. Sean Couturier was subliem met drie goals en twee assists. Halverwege het duel hadden de Flyers een geruststellende 4-2 voorsprong. Nog voor het begin van de derde periode hadden de Pittsburgh Penguins al het harde werken van de Flyers teniet gedaan. In de laatste 20 minuten boorde de titelverdediger alle hoop keihard de grond in. Het werd de periode van Jake Guentzel. Met drie goals leidde de jonge aanvaller zijn Penguins naar een 8-5 overwinning én de tweede ronde in de play-offs. Het is de negende serie op rij die door Pittsburgh gewonnen wordt.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

PENGUINS WINNEN SERIE: 4-2
Na afloop van dit zesde duel werd duidelijk dat Sean Couturier met een kapotte knie speelde. De Flyers-aanvaller krijgt nu de tijd om te herstellen, want zijn team is klaar dit seizoen. De Flyers hebben een seizoen van ups en downs achter de rug, maar kunnen niet ontevreden zijn. De Pittsburgh Penguins zijn weer op het juiste moment in vorm. Evgeni Malkin moest Game 6 aan zich voorbij laten gaan. Voor de Pens is het te hopen dat de Rus in de tweede ronde weer van de partij is. De tegenstander daarin komt uit het treffen tussen de Washington Capitals en de Columbus Blue Jackets. De Caps hebben nog één overwinning nodig.DE HEADLINES

Met Andrew Hammond tussen de palen gingen de Colorado Avalanche op jacht naar de allesbeslissende Game 7. Zelfs The Hamburglar was niet bestand tegen de stootkracht van de Nashville Predators. De winnaar van de Presidents’ Trophy staat bekend om de veelscorende defensie. Toch was Mattias Ekholm in Game 6 pas de eerste verdediger die het net vond. Zijn goal opende voor de Preds de deur naar de tweede ronde. De 3-0 van Filip Forsberg, al vroeg in de tweede periode, brak definitief het verzet van de dappere Avalanche. Nick Bonino had met een goal en twee assists een groot aandeel in deze 5-0 zege. Als de Predators een statement wilden maken in Denver, dan is dat zondag goed gelukt.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

PREDATORS WINNEN SERIE: 4-2
De Colorado Avalanche revancheerden zich op een magistrale manier voor het waardeloze vorige seizoen. De jonge ploeg van Jared Bednar verdubbelde zo’n beetje het aantal punten en werd beloond met een ticket voor het postseason. Of de coach daadwerkelijk goud in handen heeft, zal de komende jaren moeten blijken. De Predators plaatsten zich, zoals verwacht, voor de tweede ronde. Daarin zijn de Winnipeg Jets de tegenstander.
Cover photo: Peter Diana/Post-Gazette

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen