NHL Winter Classic in 2017 in St. Louis

2014 Bridgestone NHL Winter Classic - Toronto Maple Leafs v Detroit Red Wings
De NHL heeft het programma aan outdoor games voor volgend seizoen bekend gemaakt. Eerder werd de Heritage Classic tussen Edmonton Oilers en Winnipeg Jets in Winnipeg al bekend gemaakt, daar kwamen nog eens drie duels bij. De NHL Winter Classic vindt dit jaar niet plaats op 1 januari, maar op 2 januari.

Op 1 januari begint het restant van het outdoor programma met de nieuwe Centennial Classic. Dit duel wordt gespeeld op BMO Field in Toronto en is een rematch van de NHL Winter Classic in 2014. Toen stonden Toronto Maple Leafs en Detroit Red Wings tegenover elkaar voor het oog van 105.941 fans. Het evenement is bedoeld om het 100ste seizoen van de league te vieren.


St. Louis Blues krijgt dit jaar de mogelijkheid om de Winter Classic te organiseren. 2 januari 2017 zal de ploeg tegenover Chicago Blackhawks staan in het Busch Stadium van St. Louis Cardinals. Voor de Blues is het de eerste keer dat zij meedoen aan een outdoor game. De Blackhawks staan alweer voor hun vijfde outdoor game. De Blues mogen het evenement organiseren vanwege hun 50-jarig bestaan in de NHL.


Om diezelfde reden staat Pittsburgh Penguins op Heinz Field, het stadion van Pittsburgh Pirates, tegenover Philadelphia Flyers op 18 februari. Deze wedstrijd is de volgende episode van de NHL Stadium Series. Beide ploegen kwamen, net als de Blues, in 1967 bij de league en verplaatsen hun vurige rivaliteit nu voor het eerst naar buiten. Beide ploegen kwamen al eerder uit in een NHL outdoor game, maar nog nooit troffen beide ploegen elkaar. Los Angeles Kings, dat eveneens in 1967 toetrad tot de NHL, organiseert in 2017 de NHL All Star Game.
Foto’s: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen