NFL Free Agency Update – NFC, 10 Maart

Dallas Cowboys v New York Giants
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten. Vanaf maandag mochten teams en spelers al onderhandelen, wat er tot leidde dat veel deals al langzaam doorsijpelde. Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, dagelijks updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Elke dag zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de allereerste editie, waarin we, nadat we eerder vandaag de AFC bekeken, ditmaal alles wat in de NFC is gebeurt op een rijtje zullen zetten.
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken.
NFC North
NFC NORTH

 1. De Green Bay Packers zijn het schoolvoorbeeld van een team dat niet bouwt via free agency, maar via de draft. We hoeven dan ook de komende tijd niet veel activiteit te verwachten vanuit Wisconsin.
 2. In Matt Forte verliezen de Bears een publiekslieveling, maar met de getalenteerde Danny Trevathan krijgen ze er wellicht ook weer eentje bij in de Windy City.
 3. Marvin Jones is geen Calvin Johnson. Maar in combinatie met Golden Tate hopen de Lions toch een degelijke vervanger te hebben gevonden voor Megatron.

NFC East
NFC EAST

 • Chip Kelly is weg in Philadelphia, en dat betekent dat er schoon schip wordt gemaakt. Byron Maxwell, Kiko Alonso en DeMarco Murray zijn allemaal weggedaan in trades en met de ruimte die hierdoor is ontstaan hebben ze enkele gerichte versterkingen gedaan die het team zeker niet slechter zullen maken.
 • De vraag is alleen of Chase Daniel voor een quarterback controverse kan zorgen. Hij kent de offense van de nieuwe hoofdcoach Doug Pederson uit zijn hoofd, en met Sam Bradford is het altijd maar de vraag hoelang hij fit kan blijven.
 • Waar de Redskins en Cowboys rustig blijven, zijn de Giants vastberaden om aan hun defensie te werken. Er werden bakken met geld gestrooid richting Janoris Jenkins, Olivier Vernon en Damon Harrison om de defensie een flinke hand te helpen.

NFC South
NFC SOUTH

 1. Afgelopen seizoen implodeerde de Falcons en met een nieuwe pass rusher in Derrick Shelby en één van de beste centers in Alex Mack gaat het team er zeker op vooruit.
 2. Geen Jimmy Graham meer in New Orleans, en sinds vannacht ook geen Ben Watson meer. Daarom hebben de Saints nu de portemonnee getrokken voor Coby Fleener, die het nieuwste speeltje van Drew Brees wordt.
 3. De Panthers lijken vooralsnog veelal intact te blijven. Alleen de punter is vertrokken, en die behoorde niet eens tot de betere van de league.

NFC West
NFC WEST

 1. Is Chip Kelly in slaap gevallen? Of heeft hij van zijn fouten geleerd? De San Francisco 49ers houden zich vooralsnog gedeisd, maar zagen wel een betrouwbare guard vertrekken in de persoon van Alex Boone.
 2. De Rams zijn vertrokken naar Los Angeles, maar Janoris Jenkins en Rodney McLeod hadden blijkbaar geen zin om mee te verhuizen en daarmee wordt de secondary van de Rams hard geraakt.
 3. Ondertussen verliezen de Seahawks pardoes drie basisklanten. Hoewel Sweezy vervangbaar lijkt, en Mebane vorig jaar met pijntjes kampte, zal de ploeg vooral een adequate vervanger voor Bruce Irvin moeten vinden. Al heeft de ploeg het geluk dat het deze in ex-rookie Frank Clark al lijkt te hebben.

Tot zover deel 1 van deze reeks, morgen volgt voor zowel de AFC als de NFC de tweede update!
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen