NHL Recaps: Montreal sloopt Boston in WinterClassic

Twee duels slechts in de National Hockey League. Maar nieuwjaarsdag in de NHL betekent tijd voor de WinterClassic. Aan Montreal Canadiens en Boston Bruins dit jaar de eer om aan te treden in dit ijshockeyfeest. Daarnaast was er de Pacific Rivalry tussen Vanvouver Canucks en Anaheim Ducks. Ed Versteeve blikt terug.
The NHL WinterClassic 2016
503098994_slide
Nieuwjaarsdag betekent in de NHL een traditie; de WinterClassic tovert wen outdoor sportstadion om tot hockey arena. Dit jaar was het de beurt aan twee van de oudste teams en Atlantic Division rivals om aan te treden: Boston Bruins en Montreal Canadiens namen het tegen elkaar op in het Gillette Stadium van de New England Patriots. En hoe mooi de ambiance ook, het gaat gewoon om twee keiharde punten op de ranglijst. Grote afwezige was Brad Marchand die door de NHLPS voor drie duels geschorst werd en $165.000 boete kreeg. Bij Montreal keerde Gallagher terug na zeventien duels gemist te hebben met een handblessure.
Vanaf de start zagen de 67.249 toeschouwers dat Montreal duidelijk de baas was in Foxboro. Na amper een minuut zette Desharnais de Habs op 1-0. Boston oogde zwak, omherkenbaar en leek onder de indruk van de ambiance. In de eerste periode nam Montreal het doel van Boston goalie Rask 27x onder vuur. Boston produceerde daar een schamele vier pogingen tegenover.
In het tweede deel stoomden de Canadiens door naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Mike Condon voorkwam 0.1 seconde voor ’the horn’ dat Boston terugkwam in de wedstrijd met een supersave. In het slotakkoord scoorde Boston de eretreffer, maar was het laatste woord aan Montreal. Met nog eens twee treffers lieten de Habs de spelers en supporters van Boston totaal ontgoocheld achter. Met een 5-1 nederlaag en het schaamrood op de kaken ging Boston er keihard vanaf. Het betekende de grootste zege ooit in een WinterClassic. Tot gisteren was het verschil nog nooit groter dan twee goals geweest.
Door de winst heroverde de Canadiens de koppositie weer in Atlantic en mag Boston de wonden gaan likken.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks
IMG_20160102_074643
Alhoewel veel aandacht naar de WinterClassic ging, werd er vannacht in Vancouver gestreden om een plek die recht geeft op een playoff plek tussen de Vancouver Canucks en Anaheim Ducks. Die laatste ploeg kruipt heel langzaam omhoog, terwijl Vancouver alle zeilen bijzet om bij de eerste drie te blijven. Daniel Sedin speelde zijn 1100e duel in de NHL.
Na een doelpuntloze eerste periode kwamen de bezoekers via voormalig Vancouver speler Ryan Kesler op voorsprong in de tweede. De Ducks leken lang op weg om hun derde 1-0 zege op rij te boeken, maar Tanev zette Vancouver 10 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. In OT werd niet gescoord, waarna Alexandre Burrows de enige treffer maakte in de shootouts en de punten in Vancouver hield. Door de zege klom Vancouver naar plek drie en heeft het nu twee punten voorsprong op nummer vijf Anaheim in Pacific.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen