NHL Play-offs: Chicago laat St. Louis ontsnappen

Blues-Hawks
Eindelijk was het dan zover: play-offs!! Vannacht kregen we de eerste portie voorgeschoteld, eentje die zeer de moeite waard was! De avond begon met de Tampa Bay Lightning, die het thuis opnamen tegen Detroit. Vervolgens speelden de Penguins en Rangers tegen elkaar in Pittsburgh en last but not least gingen de Blackhawks op bezoek bij de St. Louis Blues. Heel veel om op terug te blikken, iets wat Rowdy van Grieken voor u gaat doen.
Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings
Net als vorig seizoen, zouden de Lightning en de Red Wings het tegen elkaar opnemen in de eerste ronde van de play-offs. Vorig jaar ontsnapte Tampa Bay na zeven wedstrijden en dit jaar moet de thuisploeg het zonder vedettes Steven Stamkos en Anton Stralman stellen.
De Bolts wisten na ruim zes minuten de voorsprong te pakken. Tyler Johsnon legde breed op Nikita Kucherov en zijn one-timer zal Wings-keeper Jimmy Howard alleen gehoord hebben; 1-0. Vroeg in de tweede periode maakte Mike Green gelijk en wist Justin Abdelkader Detroit zelfs op voorsprong te zetten. Voordat de eerste tien minuten van de periode verstreken waren, had Nikita Kucherov de score al op 2-2 gebracht. In de derde periode zorgde Alex Killorn voor de 3-2, waardoor de Lightning met 3-2 won.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers
Men kon vannacht niet de beste spelers van deze series bewonderen, want Pittsburgh-keeper Marc-André Fleury en Rangers-aanvoerder Ryan McDonagh waren niet op tijd fit voor de wedstrijd van vannacht. Desondanks was het genieten geblazen in de Steel City!
Met nog zeventien seconden op de klok in de eerste periode, wist Patric Hornqvist de score te openen; 1-0 Pittsburgh. Hij profiteerde daarbij van de onrust die was ontstaan bij Henrik Lundqvist, toen hij de stick van teamgenoot Marc Staal in zijn gezicht kreeg. Lundqvist bleef op het ijs, maar Antti Raanta verving hem bij aanvang van de tweede periode. Raanta had laat in de periode geen antwoord op de breakaway van Sid, waardoor het na veertig minuten 2-0 stond voor de thuisploeg. Derek Stepan bracht de marge vroeg in de derde terug naar één, maar goals van Tom Kuhnhackl en Patric Hornqvist zette Pittsburgh in 4-1. Derek Stepan scoorde vervolgens opnieuw, maar Hornqvists derde van de avond in het lege doel bepaalde de eindstand op 5-2.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks
De Blackhawks moesten het vannacht stellen zonder de geschorste Duncan Keith, waardoor de defensie van Chicago een steunpilaar miste. Daar wilde St. Louis vannacht maar wat graag gebruik van maken.
Het bleek moeilijker dan gedacht te zijn voor de Blues om gebruik te maken van het gemis van Keith aan Chicago’s zijde. Gedurende de drie periodes werd er niet gescoord, maar dat was vooral te danken aan keeper Brian Elliott. De doelman van de Blues stopte alle 28 pogingen van de Blackhawks in reguliere speeltijd, plus zeven kansen in overtime. St. Louis-aanvoerder David Backes zorgde in overtime voor de beslissing, door de puck tegen de schaats van Trevor Van Riemsdyk te schieten. De puck kaatste van de schaats tussen de pads van Hawks-goalie Corey Crawford, waardoor de Blues met 1-0 ontsnapten.