NHL Recaps: Chicago Blackhawks denderen door: 12e zege op rij!

Acht geweldige affiches vannacht in de NHL! Wat dacht je van de revanche van de Winterclassic tussen Montreal Canadiens en Boston Bruins? Of de topper in de Western Conference tussen Los Angeles Kings en Dallas Stars? Kan Chicago Blackhawks de winning streak voortzetten in Nashville? Rowdy van Grieken, Jeroen Veenstra en Richard de Weijze praten je met plezier helemaal bij!
Nashville Predators-Chicago Blackhawks
De Blackhawks zijn indrukwekkend bezig en hebben de laatste elf wedstrijden gewonnen. Vannacht kon in Nashvillen nummer twaalf geboekt worden.
De eerste periode leek doelpuntloos afgesloten te worden, maar 22 seconden voor het eind vond Anisimov het net achter Pekka Rinne. In de tweede periode ging het er een stuk heftiger aan toe. Panik, Ellis en Kane scoorden elk binnen twee minuten, waardoor Chicago 1-3 op voorsprong stond na veertig minuten. Desjardins maakte aan alle hoop op een comeback van Nashville een einde, door de 1-4 in het lege Predators-doel te schieten.

New York Rangers-Vancouver Canucks
Miller time in Madison Square Garden! Ryan Miller wierp zich vannacht op als witte muur in de goal van Vancouver. Hij pakte 47 van de 49 (!) schoten die de Rangers op hem af vuurden. Maar man of the match werd Rangers foward JT Miller. Hij maakte de winnende goal in overtime.
Vancouver scoorde de 0-1 in de eerste periode door Sven Baertschi van dichtbij. In de tweede periode maakte Derek Stepan gelijk tijdens een delayed penalty voor Vancouver, maar Alex Burrows zette op aangeven van Emerson Etem de 1-2 weer op het bord. In de derde periode nam New York Rangers de Canucks in de wurggreep getuige de shots on goal: 16-2! Ryan Miller gaf geen krimp, maar had ook wat geluk want de puck eindigde liefst vijfmaal op paal. Het duurde tot 8:14 voor tijd eer Mats Zuccarello de 2-2 binnen tikte. Overtime brak aan en Henrik Lunqvist redde zijn Rangers aan de ene kant. Maar het laatste woord was aan JT Miller. Hij redde de twee punten voor New York Rangers. Een belangrijke zege in de race om plaats twee in de Metropolitan Division. Vancouver Canucks liet diezelfde kans in de Pacific Division liggen.

New Jersey Devils-Calgary Flames
New Jersey Devils verwelkomende Mike Cammalleri terug na een blessure. Hij had sinds 30 december niet meer gespeeld. De Devils versloegen Calgary Flames met 4-2.
Adam Larsson zette de Devils van dichtbij op een 1-0 voorsprong, maar Sean Monahan maakte op de power play gelijk voor de Flames. Lee Stempniak en Reid Boucher zetten binnen 1:14 in de tweede periode de stand op 3-1. Een nieuwe powerplay goal van Calgary (Kris Russell scoorde) maakte het 3-2. In de laatste minuut in de derde periode zette Andy Greene de 4-2 eindstand op het bord met een empty net goal. Goede zege voor de Devils die mee blijven doen in de Metropolitan. Calgary staat gedeeld laatste in de Pacific samen met de landgenoten uit Edmonton.

Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs
Na vijf opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens een zege voor Toronto Maple Leafs. En dat notabene in Philadelphia waar de Flyers zo graag een sprint richting playoff plaatsen wilden maken. Matt Hunwick was de gevierde man bij de Maple Leafs, want hij scoorde acht seconden voor tijd de winnende goal.
Matt Read bracht de Flyers met een powerplay goal op een 1-0 voorsprong. Roman Polak maakte gelijk namens Toronto en Jeffrey Lupul zette in de tweede periode Toronto zelfs op een 1-2 voorsprong. Shayne Gostisbehere bracht de stand weer in evenwicht met zijn achtste goal dit seizoen. Het leek op overtime uit te draaien totdat Matt Hunwick toesloeg in de dying seconds en Toronto de zege schonk. In de stand schiet Toronto er niet veel mee op. Philadelphia ziet het gat met plaats drie in de Metropolitan Division groter worden.

Columbus Blue Jackets-Washington Capitals
Washington Capitals was in de beginfase van het duel dodelijk effectief. Van de eerste zes schoten op doel verdwenen er liefst drie achter doelman Sergei Bobrovsky (die terugkeerde van blessureleed) in het net. Collega Braden Holtby had toen al vijftien saves genoteerd en slechts één goal toe moeten staan. De Capitals namen vanaf dat moment het initiatief. Nicklas Backstrom (twee goals) en Evgeny Kuznetsov (vier assists) leidden de Capitals naar een ruime 3-6 zege.

Montreal Canadiens-Boston Bruins
David Pastrnak keerde namens Boston Bruins terug in de line-up en die toevoeging was goud waard voor de Bruins tegen Montreal Canadiens. De jonge Tsjech noteerde een goal en een assist. Montreal Canadiens had het schotenoverwicht (39-24) maar legde het af op effectiviteit. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Carey Price node wordt gemist en de Canadiens behoefte hebben aan een echte sniper. Het enige doelpunt van de Canadiens in deze 1-4 nederlaag werd gemaakt door aanvaller Mark Barberio; hij scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Canadiens staan nu virtueel buiten de play-offs.

Tampa Bay Lightning-Edmonton Oilers
Een mooi duel werd gewonnen door de ploeg die in vorm is. Tampa Bay Lightning nam in totaal vier keer een voorsprong. Twee keer wisten de Oilers een achterstand van één goal goed te maken, één keer een achterstand van twee goals. De vierde voorsprong kon wel worden verdedigd. Brian Boyle maakte shorthanded de goal nadat goalie Anders Nilsson te ver uit zijn doel was gekomen. In de laatste minuut schoot Alex Killorn nog een empty netter binnen voor een 6-4 zege. Het is alweer de zesde zege op rij voor Tampa Bay Lightning.

Los Angeles Kings-Dallas Stars
Dallas heeft inmiddels de koppositie in de Central al verloren en moet uitkijken dat het niet verder wegzakt. Vannacht ging het team van Lindy Ruff op bezoek in Los Angeles.
Al na drie minuten kwam Dallas op voorsprong, dankzij Ales Hemsky. Tien minuten later scoorde Vincent Lecavalier de gelijkmaker namens Los Angeles. De tweede Los Angeles-goal kwam van de stick van Drew Doughty, waardoor de Kings een 2-1 voorsprong genoten. Cody Eakin zorgde er echter voor dat Los Angeles niet met de voorsprong de intermissie in kon, door 26 seconden voor tijd te scoren; 2-2. Lang leek het erop dat overtime de wedstrijd moest beslissen, maar Milan Lucic scoorde in de derde periode de winnende goal, waardoor Los Angeles met 3-2 won.