NHL Recaps: Blackhawks verzekeren zich van play-offs

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Six
Drie wedstrijden vandaag in de NHL. Chicago Blackhawks kan zich verzekeren van play-offs op bezoek bij Vancouver Canucks. Pittsburgh Penguins gaat op bezoek bij New York Rangers, met de hoop in te lopen in de strijd om de tweede plaats in de Metropolitan Division. Carolina Hurricanes en New Jersey Devils zijn nagenoeg uitgeschakeld, maar hopen nog op een mirakel. Zij treffen elkaar in Carolina.
Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks wist zich dankzij een 3-2 zege op Vancouver Canucks te verzekeren van deelname aan de play-offs. Goals waren er van Tomas Fleischmann, Teuvo Teravainen en Andrew Ladd. Ladd schoot 2:37 voor het einde van het duel de winnende achter doelman Ryan Miller. Voor de Blackhawks betekent het de achtste plaatsing voor de NHL play-offs op rij, voor de Canucks was het de achtste keer op rij dat de ploeg niet wist te winnen.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins
Eric Staal noteerde twee goals in het duel tegen de Penguins, waarmee hij zijn productie voor de Rangers tot nog toe verdrievoudigde. Het was enkel niet genoeg voor de overwinning, want zijn ploegmaten konden niet meescoren en de Penguins deden dat wel. Matt Cullen en Phil Kessel maakten in reguliere speeltijd de gelijkmakers, waarna er geen beslissing kon vallen. In overtime viel die beslissing wel. Sidney Crosby veranderde een schot van Kris Letang van richting, waarop Henrik Lundqvist kansloos was. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst is nu nog drie punten in het voordeel van de Rangers.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils
Carolina Hurricanes leek naar een simpele overwinning te lopen, toen na twee minuten spelen in de tweede periode Victor Rask zijn tweede maakte voor een 3-0 voorsprong. De Hurricanes hadden het overwicht qua schoten (17-4) en er leek geen vuiltje aan de lucht. Het luidde echter de ommekeer van de wedstrijd in. In het restant van het duel schoot Carolina nog slechts zes keer op doel en mag het van geluk spreken dat New Jersey slechts twee keer wist te scoren. Bobby Farnham en Travis Zajac maakten die goals op de 21 schoten die nog door New Jersey gelost werden. Carolina leidt de grote groep achtervolgers in het oosten die hoopt op een inzinking van meerdere ploegen boven hen, New Jersey Devils volgt in die groep op korte afstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen