NHL Recaps: Alex Ovechkin schrijft geschiedenis

SportAmerika blikt dagelijks terug op de gespeelde wedstrijden in de NHL. Nederland kon gisteravond live meekijken met drie avondwedstrijden. Een klein programma, waar veel gebeurde. Ed Versteeve praat jou bij.
IMG_20160208_064937
Washington Capitals – Philadelphia Flyers
Washington Capitals leidt de NHL en daar speelt Alex Ovechkin een hele grote rol in. Gisteren kwam Philadelphia Flyers op bezoek, de ploeg die volop in gevecht is om een playoff ticket. Washington won met 3-2 op een middag dat Alex Ovechkin geschiedenis schreef.
Philadelphia speelde een puike eerste periode en kwam via Del Zotto terecht op 1-0. Daarna was het aan Washington. Ovechkin bracht de gelijkmaker op bord, zijn 30e treffer. Ovechkin schreef geschiedenis door de derde speler ooit te worden die in al zijn actieve seizoenen (elf) 30 goals of meer te scoren. Ovechkin schaarde zich met zijn record bij een illuster gezelschap. Alleen Wayne Gretzky en Mike Gartner ging Ovi voor.


Washington kwam op voorsprong via Orlov, maar Schultz bracht Philly weer op 2-2. Het duel werd beslist door Niskanen die voor de 3-2 eindstand zorgde. Washington leidt de NHL ranglijst met vier punten voorsprong op Chicago en heeft vijf wedstrijden minder gespeeld.

New York Islanders – Edmonton Oilers
New York Islanders heeft de playoffs nog steeds in zicht, terwijl Edmonton Oilers een post-season ticket steeds verdee weg ziet drijven. De teams troffen elkaar in the Big Apple met een 5-1 nederlaag in het laatste duel op zak. De Isles denderde over de Oilers heen door een eclatante 8-1 zege te boeken.
De wedstrijd was net tien minuten oud, toen de Islanders al op een 3-0 voorsprong stonden en 10 SOG afgevuurd hadden. Goalie Nilsson werd van het ijs gehaald waarna Cam Talbot de Oilers ook niet kon behoeden voor een vernedering. Bij 5-0 deed McDavid namens de Oilers iets terug, maar uiteindelijk liep New York naar een 8-1 zege. Okposo scoorde een hattrick voor de Isles die op ranglijst weer voor Pittsburgh en New Jersey kroop. Edmonton verloor de laatste twee duels met de doelcijfers 2-13.

Montreal Canadiens – Carolima Hurricanes
Montreal moet alle zeilen bij gaan zetten om dit seizoen nog enige glans te geven. Carolima Hurricanes doet het aardig, maar lijkt in Metro terrein prijs te moeten geven op de top-5. De Habs wonnen gisteren in het eigen Bell Center met 2-1 na shootouts.
De Canes kwamen vroeg op voorsprong door Jeff Skinner. Montreal had op dat moment nog geen schot op doel afgeleverd. De tegentreffer werkte als rode lap op een stier, want ineens waren de Canadiens wakker. Pacioretty scoorde de gelijkmaker voor de thuisploeg die daarna niet kon doordrukken. In de shootouts waren liefst vijf ronden nodig, waarin Andrighetto de punten in Montreal hield. De eerste win streak voor de Canadiens sinds eind november (!) was daarmee een feit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen