NHL Recaps: Flyers pakken belangrijke punten

Bolts-Flyers
Vannacht kon worden gezien als stilte voor de storm, want het lichte programma van vijf wedstrijden van vannacht was het voorgerecht op weer een veelbelovende zaterdag, met maar liefst twaalf wedstrijden!
Vannacht gingen onder andere de Lightning in Tampa Bay opzoek naar revanche tegen de Flyers, voor de nederlaag die de club maandag leed in Philadelphia, gingen de Blackhawks en Stars de strijd met elkaar aan in Dallas, met als prijs de koppositie in de Central en probeerden de Ducks een nieuwe winstreeks op te zetten, ditmaal in St. Louis. Kortom, genoeg om op terug te blikken. Rowdy van Grieken doet dit graag voor u!
Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins
De Blue Jackets zijn momenteel ‘redhot’ wanneer het gaat om wedstrijden in het eigen Nationwide Arena. De winstreeks thuis staat namelijk op vier. Vannacht kwamen de Penguins op bezoek, het team waarbij Sidney Crosby redhot is, met dertien punten in zijn laatste acht wedstrijden.
Na vijf minuten gespeeld te hebben opende Gregory Campbell de score voor de thuisploeg. Een kleine tien minuten later kwam Pittsburgh echter op gelijke hoogte, dankzij Kris Letang. Fans hoefden in de tweede periode niet lang te wachten op doelpunten, want binnen de minuut scoorde Chris Kunitz; 1-2. Cam Atkinson antwoordde snel namens Columbus, maar een goal van Carl Hagelin bracht Pittsburgh opnieuw op voorsprong; 2-3. Dichterbij zou Columbus niet komen, waardoor de Penguins er met de punten vandoor gingen. Tegenvaller voor Pittsburgh was dat Evgeni Malkin de wedstrijd vroegtijdig met een blessure moest verlaten.

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers
Zoals eerder al gezegd, was Tampa Bay vannacht opzoek naar zoete wraak op de Flyers, want op bezoek bij diezelfde Flyers ging afgelopen maandag de recordreeks van tien overwinningen op rij voor de Bolts verloren. In de eigen Amalie Arena kruisden beide ploegen dus de degens.
Na een kleine negen minuten gespeeld te hebben, kwam Philadelphia op 0-1 dankzij een goal van Sam Gagner op de powerplay. Matt Read verdubbelde de marge vroeg in de tweede periode, ook op de powerplay. Brayden Schenn maakte er na een kleine acht minuten spelen in diezelfde periode nog zelfs 0-3 van. Tampa Bay kon simpelweg geen vuist maken vannacht tegen de Flyers. Brian Boyle scoorde nog vlak voor het verstrijken van de derde periode namens de thuisploeg, maar dichterbij kwamen de Bolts niet.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks
Terwijl de Ducks opzoek waren naar een nieuwe winstreeks, nadat de eerdere reeks deze week ten einde kwam tegen Washington, probeerde St. Louis vannacht de vijfde overwinning op rij te boeken, wat meteen de langste winstreeks van het seizoen zou betekenen voor de Blues.
In de eerste periode kende St. Louis een licht overwicht, maar geen van beide teams wist het net te vinden. In de tweede periode lukte dit wel, want Ryan Getzlaf opende op de powerplay de score namens Anaheim. Laat in de tweede periode kwam St. Louis op gelijke hoogte, dankzij een goal van Paul Stastny. In de derde periode ging St. Louis los; ondanks dat Anaheim twee keer zoveel op doel schoot (twaalf tegen zes), scoorden Jori Lehtera, Patrick Berglund en tweemaal Vladimir Tarasenko namens de Blues. Rickard Rakell wist tussendoor nog wel de 3-2 te scoren, maar de thuisploeg won, met 5-2.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks
De Stars en Blackhawks stonden voor het treffen vanavond op evenveel punten, namelijk 88. De winnaar van de ontmoeting van vannacht zou er met de leiding in de Central vandoor gaan, terwijl de verliezer (bij een overwinning van de Blues tegen Anaheim) terug zou vallen naar de derde plek in die divisie.
Halverwege de eerste periode kwam Dallas op 1-0, door een goal van Jason Spezza op de powerplay. Vroeg in de tweede periode maakte Antione Roussel 2-0 voor de Stars, gevolgd door een goal voor zowel Tyler Seguin en Jamie Benn. Voor beiden betekende dit alweer de 33e goal van het seizoen. Teuvo Teravainen deed nog wat terug namens Chicago door de 4-1 te scoren, maar Ales Hemsky’s goal in de derde periode bracht de marge weer op vier. Tomas Fleischmann voegde nog een goal toe voor de Blackhawks, waardoor 5-2 de eindstand was in Big D.

Calgary Flames – Arizona Coyotes
Met gemengde gevoelens keken de fans van de Coyotes uit naar het treffen met Calgary. De Yotes verloren hun laatste tien uitwedstrijden, maar wonnen al drie keer op rij van de Flames. Vannacht kon hier vier van worden gemaakt in Calgary.
Nadat in de eerste periode het net niet werd gevonden door beide ploegen, bracht Mikael Backlund binnen een halve minuut in de tweede periode de Flames shorthanded op voorsprong. Ironisch genoeg kwam de gelijkmaker ook shorthanded, deze van de stick van Boyd Gordon. Antione Vermette scoorde vroeg in de derde periode op de powerplay, waardoor Arizona nu op voorsprong stond. Brad Richardson wist hier nog twee goals aan toe te voegen, waardoor de Coyotes met 1-4 zegevierden in Alberta.