NHL play-offs: St.Louis kent geen problemen met Dallas in game 7

Opnieuw een game 7 voor de St.Louis Blues. In de eerste ronde werd de serie ook pas beslist in de laatst mogelijke wedstrijd. Toen konden de troepen van Ken Hitchcock eindelijk komaf maken met enkele trauma’s van voorgaande jaren. Tegenstander Dallas was de thuisploeg in deze laatste confrontatie. De thuisspelende ploeg heeft het niet makkelijk in deze series, van de zes wedstrijden won de thuisploeg maar twee keer.
We kregen een intense eerste periode te zien met niet zo uitzonderlijk veel kansen. Fabbri kon er wel al vrij vlug 1-0 van maken op de powerplay, maar voor de rest was het wachten op een dol slot. Eerst werd er nog een doelpunt van Tarasenko (terecht) afgekeurd voor offside, maar daarna volgden toch nog twee doelpunten in de eerste periode. Allebei voor de Blues waardoor ze met een heel comfortabele 3-0 voorsprong de eerste intermission in mochten gaan.

Lehtonen werd uit zijn lijden verlost en Niemi nam zijn plaats in. Veel effect had dat niet, want de Blues liepen verder uit. Na de tweede periode stond de score op 5-0 en waren de Blues al quasi zeker van de overwinning. Enkel een mirakel kon Dallas nog in de play-offs houden.

In periode drie ging Dallas op zoek naar de eerredder en die kwam er aan de hand van Eaves. Daarna gingen ze tegen beter weten in op zoek naar de comeback, maar Tarasenko deed de boeken helemaal dicht met de empty netter. St.Louis mag zich zo gaan opmaken voor de Western Conference Final. Wie daar hun tegenstander wordt, wordt komende nacht beslist in San Jose.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen