NHL play-offs: Penguins zetten tanden in Predators

nhl-stanley-cup-playoffs
De eerste wedstrijden in de Stanley Cup Final liggen alweer achter ons. Hoe hebben de Predators hun eerste wedstrijden beleefd en liggen de Penguins op koers voor titelprolongatie? Bij SportAmerika laten we ons licht schijnen over de SCF.
Nashville Predators – Pittsburgh Penguins (Pittsburgh leidt serie met 2-0)
De finale begon, op zijn zachtst gezegd, opmerkelijk. Een goal van de Predators werd vanwege offside afgekeurd en voor ze er erg in hadden, keek Nashville tegen een 3-0 achterstand aan. Toch konden de Penguins onmogelijk tevreden zijn. Nashville-goalie Pekka Rinne had de tweede periode over kunnen slaan. Pittsburgh slaagde er niet in de Fin aan het werk te zetten en liet in de gehele periode geen enkel schot op goal noteren. Het was dan ook meer dan verdiend dat de Predators de 3-0 achterstand ongedaan maakten.
https://youtu.be/89g9thlJma8
Nashville was de bovenliggende partij, maar kreeg in de slotfase toch het spreekwoordelijke deksel op de neus. Jake Guentzel en Nick Bonino hielpen de Penguins aan een gestolen overwinning. Slechts twaalf keer nam Pittsburgh het doel van Rinne onder vuur. Nog nooit won een team een wedstrijd in de Stanley Cup Final met zo weinig schoten op goal. Toch was het genoeg voor een erg belangrijke 5-3 zege.
In de tweede wedstrijd kwam de titelverdediger veel beter voor de dag. Al in de eerste periode kwamen de Penguins tot twaalf schoten op goal. Het waren dit keer echter de Predators die op voorsprong kwamen, maar niet voor de eerste keer in dit postseason hielp Guentzel Pittsburgh uit de brand. Wat de Predators zorgen moet baren, is dat Pekka Rinne in de finale tot nu toe niet kan uitblinken. Verre van dat zelfs. In game 1 kreeg de Fin vier goals om de oren en in de tweede wedstrijd ging het aan het begin van de derde periode helemaal mis.
https://youtu.be/W0kl-UqT7mc
Guentzel, Scott Wilson en Evgeni Malkin joegen de Fin de stuipen op het lijf en coach Peter Laviolette haalde zijn sterkhouder naar de kant. Nashville wist zich niet meer te herstellen van deze dreun. Opnieuw waren de cijfers op de shot clock met 38-27 in het voordeel van de Predators, maar opnieuw stond de ploeg met lege handen na de 4-1 nederlaag.
Voor de derde wedstrijd verplaatst het hele circus zich naar Nashville. De Predators zullen de steun van het fanatieke publiek nodig hebben om zich terug in deze serie te knokken. Peter Laviolette zal zijn mannen op het hart drukken dat ze twee keer zeker niet de mindere waren en dat het kwartje ook zomaar eens goed kan vallen.
Nashville Predators v Chicago Blackhawks
Het probleem staat echter tussen de palen. Rinne was tot nu toe bij vlagen fenomenaal in de play-offs, maar stuit in de finale op zijn angstgegner. Van de acht wedstrijd in zijn carrière tegen de Penguins won de Fin er slechts één en zijn save percentage van .880 biedt ook weinig houvast. Gemiddeld moet de Fin 3.57 keer vissen als hij tegenover Sidney Crosby en consorten staat. Geen enkele tegenstander scoort gemiddeld vaker tegen Rinne. Met dit in het achterhoofd zou Laviolette kunnen besluiten om in game 3 met backup Juuse Saros te beginnen.

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen