NHL play-offs: Penguins nemen 2-1 voorsprong

Pittsburgh Penguins heeft een 2-1 voorsprong genomen in de Conference Final tegen Tampa Bay. In de derde wedstrijd duurde het lang voordat de score werd geopend, maar uiteindelijk stond er een 2-4 eindstand in het voordeel van de Penguins op het scorebord.


Gedurende grote delen van de wedstrijd waren het de Penguins die het overwicht van de kansen hadden. De belangrijkste reden daarvan was dat de Penguins simpelweg harder werkten en vanuit die positieve houding werden meer mogelijkheden gecreëerd. In de tweede periode hadden de Penguins vele mogelijkheden om de score te openen, maar steeds weer stond Andrei Vasilevski in de weg om de openingstreffer te voorkomen. Tot 15 seconden voor het einde van de periode: Jonathan Drouin leverde de puck in het aanvalsvak in en uit een snelle tegenaanval wist Carl Hagelin de eerste goal te maken.
Het arbeidsethos van de Penguins bleef ook in de derde periode hoger. Phil Kessel was de tweede aanvaller uit de succesvolle ‘HBK Line’ bestaande uit Hagelin, Bonino en Kessel die het net wist te vinden. Met een mooi opgezette aanval stond Kessel vogelvrij en liet Vasilevski met een goed geplaatste rebound kansloos. Tyler Johnson wist al gauw de aansluitingstreffer te maken en hield daarmee het duel spannend.
Een 4 on 3 powerplay bracht echter de beslissing in de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Sidney Crosby schoot een one timer achter Andrei Vasilevski, die kansloos was. Chris Kunitz kon even later profiteren, toen de defensie van Tampa Bay Lightning niet wist wat het met de rebound na een knappe save van Vasilevski aan moest. Kunitz was simpelweg feller, veroverde de puck opnieuw en gaf Vasilevski deze keer geen kans.
Ondrej Palat maakte krap twee minuten voor tijd nog de 2-4. Deze was enkel en alleen voor de statistiek, aan de houding van de spelers van Tampa Bay Lightning viel al af te lezen dat het geloof in een terugkeer al was weggeëbd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag (02:00 Nederlandse tijd) wordt het volgende duel tussen beide ploegen gespeeld, opnieuw in de Amalie Arena in Tampa. Vannacht (03:00 Nederlandse tijd) staan St. Louis Blues en San Jose Sharks tegenover elkaar in SAP Centre, San Jose. Die ploegen staan op een 1-1 tussenstand in de serie.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen