NHL Play-Offs: Matthew Tkachuk maakt in 4OT einde aan slijtageslag

Nog vier teams maken kans op die prachtige Stanley Cup. Twee in het oosten en twee in de Western Conference. Afgelopen nacht zetten de Carolina Hurricanes en Florida Panthers de Conference Finals in gang met Game 1 in Raleigh. Bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen in die Conference Finals.

EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 1: CAROLINA HURRICANES – FLORIDA PANTHERS

Twee teams die uitgerust aan deze Conference Final konden beginnen. Thuisclub Carolina rekende op 11 mei af met de Devils, de Cats deden dat een dag later met de Maple Leafs. Wat de kemphanen voor aanvang niet wisten, is dat ze die rust ontzettend goed konden gebruiken in deze Game 1. Voor eigen publiek zijn de Hurricanes moeilijk te verslaan en aan het einde van de eerste periode werd dit nog eens onderstreept. Een PPG van Seth Jarvis brak de ban.

Florida zit eigenlijk al weken in een bepaalde flow. Niet gek als je eerst Boston en vervolgens Toronto aan de zegekar bindt. Ook in Raleigh lieten ze zich niet onbetuigd, want laat in de tweede periode deden Aleksander Barkov en Carter Verhaeghe dit duel kantelen. Al vrij snel na de tweede intermission hing Stefan Noesen, opnieuw op de powerplay, de bordjes weer gelijk voor Carolina: 2-2.

En toen begon het lange wachten. De teams deden in geen enkel opzicht voor elkaar onder, al had Carolina het voordeel op de shot clock. In de eerste verlenging leken de Panthers te scoren, maar ging er een streep door de goal. Pas laat, heel laat, in de vierde (!) overtime stuurde Matthew Tkachuk iedereen naar huis. De Panthers-ster klopte Frederik Andersen en maakte na bijna 120 minuten een einde aan een slopende marathonpartij. Slechts vijf wedstrijden in de historie van de NHL duurden langer dan deze Game 1 in de ECF.

UP NEXT:

Meer dan twee volledige wedstrijden speelden de Canes en Panthers in Game 1, maar de officiële Game 2 begint pas in de nacht van zaterdag op zondag (02.00 uur Nederlandse tijd). Tot die tijd hebben beide coaches de tijd om te beslissen of ze Andersen (57 saves in Game 1) en Sergei Bobrovsky (63 saves in Game 1) gebruiken na deze slijtageslag. Rod Brind’Amour heeft meer dingen om over na te denken, want 5-on-5 wisten zijn Canes niet te scoren. Daarnaast zal de coach benieuwd zijn hoe deze verloren marathonpartij doorwerkt in de koppies van zijn Hurricanes.

Game 1 was dus de op vijf na langste wedstrijd ooit. De langste wedstrijd dateert van 24 maart 1936, toen de Detroit Red Wings pas in de zesde verlenging (116 minuten in OT) te sterk bleken voor de Canadiens.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 1-0

Cover photo: Steve Babineau

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen