NHL Play-Offs: Lightning slaan opnieuw laat toe

In het westen is de finalist bekend, maar in het oosten ligt het wagenwijd open. De best-of-7 tussen de New York Rangers en de Tampa Bay Lightning is verworden tot een best-of-3. Twee teams die het beste in elkaar naar boven lijken te halen en niet schrikken van een achterstand. Toch zal één team na Game 5 op matchpoint staan. Wie dat is, dat lees je bij SportAmerika!

EASTERN CONFERENCE FINAL

De Tampa Bay Lightning kozen hun momenten in Game 4. Ze namen Igor Shesterkin alleen onder vuur als ze wisten dat het schot een goede kans maakte. Zij vonden het niet erg dat de Rangers lang de baas waren op de shot clock. Tampa Bay was immers de baas op het ijs! De serie keert voor Game 5 terug naar Madison Square Garden. In hun eigen huis lijken de Rangers dit postseason nog net een stukje sterker. Alleen de allereerste wedstrijd van de play-offs, in de eerste ronde tegen de Penguins, ging daar verloren. En dan nog pas in 3OT.

VOLGENDE MENTALE DREUN

Met Filip Chytil “gewoon” in de line-up probeerden de Rangers de draad weer op te pakken na twee nederlagen. Hij was het ook die de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, maar de Tsjech plaatste de puck net naast het doel van Vasilevskiy. Zo’n grote kans was een zeldzaamheid in de eerste periode, want beide teams hadden defensief hun zaakjes goed op orde. Zo hielden de Rangers hun tegenstander op slechts 3 SOG in 20 minuten.

Geholpen door een powerplay voerden de Bolts de druk op in de tweede, maar Shesterkin en de Rangers waren niet onder de indruk. Zij kregen even later ook een powerplay, maar de eerste goal viel pas daarna. Vasilevskiy zag er niet goed uit op een schot van Ryan Lindgren, die de Blueshirts op voorsprong schoot. Die stand haalde het einde van de periode niet. Ook namens de Lightning was het een blueliner die scoorde, want Mikhail Sergachev profiteerde optimaal van al het verkeer voor de neus van Shesterkin.

Die gelijkmaker kwam niet uit de lucht vallen, want de Rangers waren de grip op de wedstrijd wat verloren. Dat zette zich door in de derde periode, maar de grootste kansen waren wel voor de thuisploeg. Net op het moment dat de Rangers begonnen te denken aan de voorsprong, was het opnieuw Ondrej Palat die hen pijnigde. Een schot van Sergachev werd door hem van richting veranderd en wederom gebeurde het in de slotminuten. Deze 1-2 deed en doet pijn in New York, waar de 1-3 van Brandon Hagel ter kennisgeving werd aangenomen.

UP NEXT:

De psycholoog in Gerard Gallant hoeft zich de komende dagen niet te vervelen. De manier waarop Game 4 werd verloren was al een tik, maar de nederlaag in Game 5 zal zeker voelen als een rechtste directe. In deze serie betekende dit de eerste nederlaag voor een thuisspelend team en voor de Rangers kon het niet op een slechter moment komen.

Zij hebben nu drie wedstrijden op rij verloren en staan zondag (02.00 uur Nederlandse tijd) met de rug tegen de bekende muur. Gallant heeft goals nodig van zijn team en als het even kan ook 5-on-5. Zijn grote namen scoren wel, maar doen dit voornamelijk op de PP. Daar kunnen de Rangers nu niet langer alleen maar op vertrouwen.

Tussenstand in de serie: Tampa Bay leidt met 3-2

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen