NHL play-offs: late treffer Kucherov doet Islanders pijn


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


EASTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Dat was toch even schrikken voor de New York Islanders. Het keurkorps van Barry Trotz rekende in de tweede ronde af met de als eerste geplaatste Flyers, maar de Tampa Bay Lightning bleek, op z’n Vlaams, toch een ander paar mouwen. Brayden Point en Nikita Kucherov waren elk goed voor 5 punten in Game 1 en het zou al helpen als de Isles hen aan banden kon leggen. Voor de Lightning was het de vijfde overwinning op rij en in die reeks scoorden ze niet minder dan 25 goals. De Islanders wisten dus wat hen te doen stond. Sterk beginnen en niet meer loslaten.
Dat sterke begin kwam er ook. Met Semyon Varlamov terug onder de lat zorgde Matt Martin al na 84 seconden voor een pikstart. Na een major voor Alex Killorn kregen de Isles daarna vijf minuten de kans deze score uit te breiden, maar dat liet de ploeg na. De rekening daarvoor presenteerde Victor Hedman nog in de eerste periode. De Lightning hadden niets in te brengen, maar kwamen wel langszij. Hoewel de Islanders daarna de bovenliggende partij waren, bleef deze tussenstand lang op het bord staan.
New York kreeg de nodige kansen op de PP en stond in de derde periode zelfs even met vijf tegen drie op het ijs. Scoren deed de ploeg echter niet. Dit zou de Islanders laat in de derde periode opbreken. Heel laat in de derde periode. De aanvallers van de Lightning wisten niet te imponeren in dit duel, maar in de slotseconden liet Nikita Kucherov zijn aanwezigheid blijken. Heel even verloren de Isles hem uit het oog en meer had de Rus niet nodig. Een prachtige pass van Ryan McDonagh schoot hij achter Varlamov en zette daarmee de Lightning op een 2-0 voorsprong in de serie.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Tampa Bay leidt met 2-0

De blowout in Game 1 deed pijn, maar de nederlaag in Game 2 zal zeker ook zijn sporen nalaten bij de New York Islanders. Eigenlijk was de ploeg beter en kreeg ook meer kansen, maar dankzij een bevlieging van McDonagh en Kucherov kijken ze nu aan tegen een 2-0 achterstand. Barry Trotz had zijn huiswerk gedaan en zijn mannen voerden dit prima uit. Het ontbrak alleen aan doelpunten. Die gemiste kansen braken de Islanders lelijk op en dat zal in de nacht van vrijdag op zaterdag beter moeten als Game 3 (02.00 uur Nederlandse tijd) op het programma staat. Jon Cooper hoopt dan weer over Brayden Point te kunnen beschikken. Zijn aanvaller kwam in Game 2 onaangenaam hard in aanraking met de boarding en verliet het ijs. In dit duel was het de tweede aanvaller die verdween, want eerder kreeg Killorn al een game misconduct.


Cover photo: Roy K. Miller/Icon Sportswire via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen