NHL play-offs: Golden Knights probleemloos voorbij Canadiens

Met de overwinning van de Islanders in Florida is de Final Four verrassend begonnen. In Nevada zijn de Vegas Golden Knights en de Montreal Canadiens afgelopen nacht begonnen aan hun halve finale. De Knights beginnen als favoriet aan deze best-of-7 maar de Canadiens voelen zich al twee rondes lang prima in de rol van underdog. Hoe Game 1 verliep, kun je hieronder lezen.

Een clash tussen twee tijdperken. Zo kun je deze serie wel typeren. De piepjonge franchise uit Las Vegas, waar alles hip, modern en snel moet. Tegen de Montreal Canadiens, die kunnen leunen op een geweldige en lange historie. Als franchises zijn het misschien tegenpolen, maar op het ijs verschillen ze niet zoveel van elkaar. Bij zowel de Golden Knights als de Canadiens staat de enige echte ster onder de lat. Marc-Andre Fleury heeft bij Vegas echter wel de betere spelers voor zich staan.

Peter DeBoer moet zich echter geen zand in de ogen laten strooien. Hij beschikt inderdaad over een betere spelersgroep, maar dat dachten ze in Toronto en Winnipeg ook toen ze tegenover de Habs stonden. De Jets werden eenvoudig in vier wedstrijden weggepoetst en de Leafs gaven, traditiegetrouw, een riante uitgangspositie weg. Toronto had een 3-1 voorsprong in de eerste ronde, maar vanaf dat moment is er iets aan de hand met de Canadiens. Ze hebben geen seconde meer achtergestaan en wonnen nu al zeven wedstrijden op rij.

DE HEADLINES

De uitgeruste Montreal Canadiens leken aanvankelijk wat beter bij de pinken. Als ze in Vegas dachten wel even over deze Habs heen te lopen, kwamen ze in elk geval in de eerste minuten bedrogen uit. De Knights beten wat meer van zich af naarmate de eerste periode vorderde en dit resulteerde in de openingstreffer van Shea Theodore. Voor het eerst sinds Game 4 van de eerste ronde, bijna 450 minuten geleden, keek Montreal tegen een achterstand aan.

Al vroeg in de tweede periode kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans op de 2-0. Montreal liep tegen wat straffen aan en heel even was het zelfs 5-on-3. Op de PP wist Vegas echter niet te scoren, maar vlak daarna was het alsnog raak. Wederom was het een blueliner die scoorde. Alec Martinez joeg de puck achter Carey Price. Onverdiend was dit bepaald niet, want de Knights hadden de touwtjes inmiddels in handen. De 2-1, op de PP, van Cole Caufield kwam dan ook wel enigszins uit de lucht vallen. Voor de jongeling was het zijn eerste in ’t postseason. Mattias Janmark haalde direct de wind weer uit de zeilen: 3-1.

De Golden Knights hadden de wedstrijd inmiddels volledig onder controle. Ze wisten de weg naar Carey Price aardig te vinden en werden in de derde periode beloond met een vierde treffer. Voor de derde keer deze avond kwam deze op naam van een verdediger. Met zijn tweede van deze play-offs loodste Nick Holden zijn Knights definitief naar de veilige haven. Om aan te geven dat er een slotoffensief in aantocht was, haalde Ducharme Price al vroeg naar de kant, maar dit mocht niet baten.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: Vegas leidt met 1-0

De eerste kennismaking met een team ten zuiden van de grens verliep voor de Montreal Canadiens niet prettig. Vegas bleek in Game 1 toch van een heel andere orde dan bijvoorbeeld de Winnipeg Jets. In deze wedstrijd kwam de kracht van de Golden Knights mooi naar voren. Coach Peter DeBoer kan vier ijzersterke aanvalslijnen gebruiken en z’n ploeg kent eigenlijk geen zwakke plekken. Het zal voor Dominique Ducharme een hele uitdaging worden om voor donderdag (03.00 uur Nederlandse tijd) een strijdplan te bedenken waarmee hij deze Knights kan bestrijden. In Vegas staat dan namelijk Game 2 op het programma.

Cover photo: David Becker/NHLI via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

2 REACTIES

  1. Hi Hans, ik vind het steeds een bijzonderheid dat je verslag kan doen van deze playoffs vanwege de toch wel grote tijdverschillen! Dank voor je professionele verslag iedere keer. Weet jij waar de wedstrijden in herhaling in zijn geheel kunnen worden bekeken?

    • Hi Richard, dank je wel! We doen ons best! De NHL-app is ideaal, maar op tv zendt ESPN de wedstrijden in Nederland ook in z’n geheel uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen