NHL play-offs: Colorado wint en dwingt Game 7 af


De titelverdediger zijn we kwijt, dus komt er een nieuwe kampioen. Nog acht teams maken kans op de Stanley Cup en met vier overgebleven clubs in zowel Toronto als Edmonton is het rustig geworden in de bubbels. De teams die nu tegenover elkaar staan, kennen elkaar door en door. Ze treffen elkaar namelijk regelmatig in de eigen divisie. Het aantal wedstrijden neemt weliswaar af, maar de intensiteit neemt alleen maar toe. Natuurlijk kun je bij SportAmerika daar alles over lezen!


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

De statistieken spraken voor aanvang van Game 6 niet in het voordeel van de Colorado Avalanche. Van de laatste 10 duels waarin uitschakeling dreigde, wonnen de Avs er slechts 3. Daarbij wisten ze nooit twee wedstrijden achter elkaar een exit af te wenden. Gelukkig waren er ook zaken waaraan de ploeg van Jared Bednar zich kon vasthouden, zoals bijvoorbeeld het scorend vermogen. Bednar hield ook vast aan Michael Hutchinson. De goalie die als derde op de lijst stond toen Colorado naar Edmonton kwam, kreeg zijn tweede start ooit in het postseason. Bij Dallas keerde Anton Khudobin terug onder de lat. Hij moest al snel aan het werk op de PK, maar Colorado buitte het numerieke overwicht niet uit. Het waren juist de Stars die dankzij een schot van Miro Heiskanen op voorsprong kwamen. Nikita Zadorov stond echter al snel klaar met de gelijkmaker.
Bij Dallas dachten ze het goed voor elkaar te hebben, maar met zijn vierde van het postseason was het toch Cale Makar die de Avalanche aan de leiding bracht. Michael Hutchinson speelde opnieuw een puike partij en dat gaf zijn ploeg zichtbaar vertrouwen. In de derde periode lieten ook de vedettes van Colorado zich zien. Al vroeg in die periode zorgde Mikko Rantanen voor een gat van twee goals. Dit dwong de Stars tot het nemen van risico’s en Rick Bowness besloot al relatief vroeg Khudobin van het ijs te halen voor een extra aanvaller. Dit was dan weer een kolfje naar de hand van Nathan MacKinnon. De superster schoot raak, bepaalde de eindstand op 4-1 en wist dat er nog een Game 7 gaat volgen op vrijdag.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: serie in evenwicht 3-3
Het zag er na vier wedstrijden niet naar uit dat deze serie over zeven wedstrijden (tijd onbekend) zou gaan. Dallas had het momentum en leek de Avalanche snel naar huis te sturen. Het momentum wisselde echter van kant en nu zijn het de Avs die de flow te pakken hebben. Die flow is er nog niet op de powerplay. Tegen de Stars krijgt Colorado de nodige kansen, maar in deze serie zijn ze slechts 3-for-28. Dallas doet het wat dat betreft beter met 7-for-21. Kijken we naar de historie dan zal één van de teams breken met een traditie. Beide clubs hebben een losing record in een beslissende wedstrijd, al is dat van Colorado met 6-8 een fractie beter. In Dallas zullen ze nog wel eens terugdenken aan vorig jaar. Ook toen hadden ze een 3-2 voorsprong in de serie tegen St. Louis om vervolgens met 4-3 onderuit te gaan.

Cover photo: Ron Chenoy/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen