NHL Play-Offs: Canes danken Andersen, Bruins geven statement af

Met Game 1 in de serie tussen de Carolina Hurricanes en New York Islanders zijn de NHL Play-Offs dan echt begonnen! Vanaf vandaag houdt SportAmerika je dagelijks op de hoogte van de route die de teams afleggen op weg naar de mooiste trofee in de professionele sport!

EASTERN CONFERENCE

FIRST ROUND

GAME 1: CAROLINA HURRICANES – NEW YORK ISLANDERS

Het moest een abc’tje worden voor de Carolina Hurricanes, deze eerste ronde tegen New York. Na 95 tellen leek het daar ook op uit te draaien toen Evgeny Kuznetsov een PPG achter Islanders-starter Semyon Varlamov schoot. De forecheck van de Hurricanes was de Isles aanvankelijk te machtig, maar naarmate de eerste periode vorderde, kwam de ploeg van Patrick Roy beter en beter onder die druk vandaan. Het resulteerde zelfs in de gelijkmaker van Kyle MacLean.

Dat er in de tweede periode niet gescoord werd, was te danken aan Frederik Andersen. De Deense goalie was de reden dat de Islanders niet naar een 3-1 of zelfs 4-1 voorsprong liepen. In Raleigh waren het inderdaad de Isles die de lakens uitdeelden. En dat had vooraf niemand verwacht. De Hurricanes waren gewaarschuwd en kwamen in de derde periode beter voor de dag. Stefan Noesen tikte na ruim drie minuten de 2-1 binnen en een empty-netter van Martin Necas velde uiteindelijk het vonnis over de dappere Islanders.

UP NEXT:

Als Game 1 een voorproefje was op wat komen gaat in deze best-of-7 dan mag Carolina de borst nat maken. De Isles bezorgden hen handenvol werk en waren zelfs de baas op de shot clock (34-25). Voor Game 2 (dinsdag 01.30 uur Nederlandse tijd) zal Patrick Roy echter wel een antwoord moeten vinden op Frederik Andersen. En hij zal zijn team op het hart drukken uit de strafbank te blijven. Toch zal de voormalig goalie tevreden zijn met wat hij zag van zijn team. Zijn collega Rod Brind’Amour had waarschijnlijk een dominanter Carolina verwacht, maar zal opgelucht ademhalen na de 3-1 zege.

Tussenstand: Carolina leidt met 1-0

GAME 1: BOSTON BRUINS – TORONTO MAPLE LEAFS

Heel veel wordt verwacht van deze serie tussen de nummers twee en drie van de Atlantic Division. Toch spreken de cijfers uit het reguliere seizoen duidelijk in het voordeel van de Bruins. Vier keer speelden ze tegen de Leafs en vier keer werd gewonnen. Toronto begon helemaal niet zo slecht, maar zag het eerste de beste SOG van de B’s achter Ilya Samsonov verdwijnen. Rookie Johnny Beecher rondde af nadat Jesper Boqvist en Pat Maroon de aanval opzetten. De vierde lijn zette Boston op het juiste spoor en die lijn bleek een handenbindertje voor de Leafs deze avond.

Ook Jake DeBrusk had het prima naar zijn zin. In de tweede periode deden de B’s hun tegenstander opnieuw vroeg pijn. De Leafs dachten terug in de wedstrijd te komen, maar op aangeven van DeBrusk verdubbelde Brandon Carlo de marge. Toronto liep vervolgens tegen wat domme straffen aan en zagen hun hoop op een goed resultaat verdampen in de laatste minuten van de periode. Twee treffers van DeBrusk hielp de Bruins aan een meer dan comfortabele 4-0 voorsprong.

Een shutout zat er voor Jeremy Swayman niet in. David Kampf deed iets terug namens de bezoekers en deed dit al vroeg in de derde periode. Van een remontada was echter geen sprake. Het verdedigen van een voorsprong kun je doorgaans aan de oerdegelijke Bruins wel overlaten. Met een empty-netter van Trent Frederic hadden zij ook het laatste woord: 5-1.

UP NEXT:

Sheldon Keefe had zijn plan klaar en wilde er een fysiek duel van maken. Dat ligt deze tegenstander echter ook wel en misschien nog wel veel beter. Het lukte de Bruins om de steraanvallers van Toronto – waar William Nylander ontbrak – aan banden te leggen en die opdracht zal Jim Montgomery hen dinsdag (01.00 uur Nederlandse tijd) opnieuw meegeven. Voor de Maple Leafs wordt het ook zaak om niet te vaak in de sin bin te belanden. Hun PK is niet geweldig en Boston beschikt over een in potentie goede PP.

Tussenstand: Boston leidt met 1-0

Cover photo: Maddie Meyer

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen