NHL play-offs: Bruins blazen Canes weg in Game 2


De Conference-finales zijn onderweg en dat betekent dat nog vier teams kans maken op de hoofdprijs. In het oosten strijden Boston en Carolina om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen zijn dat San Jose en St. Louis. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

Na de nederlaag in Game 1 moesten de Hurricanes uit het bekende andere vaatje tappen. Dat deed Carolina aanvankelijk ook, maar al snel namen de Boston Bruins het initiatief over. Met z’n tweede van de play-offs opende Matt Grzelcyk de score na ruim een kwartier spelen. Een powerplay van Carolina kwam niet echt van de grond, maar Boston liet zien hoe je zoiets wel aanpakt. Jake DeBrusk verdubbelde de voorsprong in de slotfase van de eerste periode. Connor Clifton maakte, met zijn eerste NHL-goal ooit, er al vroeg in de tweede zelfs 3-0 van. De Carolina Hurricanes wisten op dat moment even niet waar ze het zoeken moesten. Een tweede van Grzelcyk, opnieuw op de powerplay, maakte het allemaal nog erger voor Carolina. De Hurricanes leken in Game 2 geen moment zichzelf en werden uiteindelijk met 6-2 afgeschminkt.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 2-0
Rod Brind’Amour en zijn mannen zullen nog niet direct in paniek raken van de achterstand in deze best-of-7. In de eerste ronde wonnen de Washington Capitals immers ook de eerste twee duels. Toch zal het de coach wel zorgen baren hoe simpel het soms gaat voor de Bruins. Carolina speelt allesbehalve foutloos en Boston is meedogenloos. Na de sweep tegen New York konden de Canes in alle rust wachten op de uitkomst van die andere serie. Voorlopig lijkt het ritme van Boston het echter te winnen van de rust van Carolina. In Game 3 (woensdag 02.00 uur CET) zullen de special teams van de Canes zich wat meer moeten laten gelden. De eigen powerplay was 0-for-4 in Game 2 en de penalty kill stond twee goals toe, waardoor Boston hier 100% op scoorde.

Cover Photo: Mary Schwalm/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door de MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen