NHL play-offs: Bonino schakelt Capitals uit in OT

Het is alweer enige tijd geleden (2008, Detroit Red Wings) dat de winnaar van de Presidents’ Trophy in een volledig seizoen, ook de Stanley Cup wint. Dankzij Pittsburgh Penguins wordt die serie nog maar eens met een jaar verlengd. De ploeg won de zesde wedstrijd met 4-3 na overtime, door een game winning goal van Nick Bonino. De stand in de serie komt daarmee op 4-2 en dus is het seizoen over en uit voor Washington Capitals.
Voor de Penguins was er een meevaller te noteren: Olli Määttä raakte in het eerste duel tussen beide ploegen geblesseerd, maar keerde vannacht weer terug op het ijs. De Penguins namen het initiatief en onder leiding van Phil Kessel nam de ploeg in eigen huis een voorsprong. Kessel noteerde de 1-0. De eerste penalty in de wedstrijd viel in de tweede periode en die kostte Washington Capitals meteen twee goals. Brooks Orpik kreeg een double minor voor high sticking en daar wisten opnieuw Phil Kessel en Carl Hagelin van te profiteren. Opvallend, daar de Capitals in deze serie tot dusverre slechts één powerplay goal hebben hoeven slikken.
Het duel was echter verre van gespeeld. T.J. Oshie maakte nog in de tweede periode de 3-1 met een powerplay goal. Washington Capitals rechtte in de derde periode de rug en kwam terug tot 3-3. Justin Williams bracht de marge terug tot één goal en daarna maakten de Penguins het zichzelf ongelooflijk lastig. Chris Kunitz, Ian Cole en Nick Bonino kregen in een tijdsbestek van 2:02 alledrie een penalty van twee minuten voor delaying the game. Alle drie schoten de puck over de boarding en dat kon niet goed blijven gaan. John Carlson profiteerde en bracht het duel terug tot 3-3.
In overtime was het weer de lijn Kessel-Bonino-Hagelin die het verschil kon maken. Carl Hagelin schoot na zes en een halve minuut spelen op doel en Nick Bonino stond op het juiste moment op de juiste plaats om de rebound achter Braden Holtby te schieten. Nick Bonino noteerde vijf punten in deze serie, Phil Kessel zes punten en Carl Hagelin noteerde zeven punten. Washington Capitals weet opnieuw de Conference Final niet te bereiken. Sinds Alex Ovechkin aansloot bij de Capitals wist de ploeg nog nooit de Conference Final te halen.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen