NBA HR: Westbrook neemt OKC bij de hand

Durant Westbrook
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Met vandaag: De Oklahoma City Thunder nemen de leiding in San Antonio na een sterk staaltje van Russell Westbrook.
Nadat Kevin Durant de Thunder in Game 4 bij de hand nam was het nu Russell Westbrook die zich van zijn beste kant liet zien op een cruciaal moment. De ijzersterke guard noteerde net geen triple double en maakte met nog zes seconden te gaan de beslissende lay-up en scoorde ook de vrije worp die hij daarbij mocht nemen. De Oklahoma City Thunder verslaan de San Antionio Spurs 95-91 en zetten een grote stap richting de Conference Finals waar hoogstwaarschijnlijk de Golden State Warriors wachten.
Westbrook & Durant
In Game 4 in Oklahoma was het Kevin Durant die met meer dan 40 punten het voortouw nam en was het Russell Westbrook die hem vooral faciliteerde. Westbrook-critici zeiden dat nu duidelijk was dat Durant toch echt de grote man was bij de nummer drie van het reguliere seizoen in het westen; Russell Westbrook has to take the backseat. Grote angst van de OKC fans was dan ook dat Westbrook, die deze series nog niet had uitgeblonken, de ploeg uit de wedstrijd zou schieten.


Mooi om te zien was hoe de Thunder ook na afloop al meteen doorhadden dat er nog geen reden was om te feesten, het klusje is nog lang niet klaar.
De Spurs geven Westbrook al de hele series ruimte van achter de driepuntlijn, ze dwingen Westbrook het drietje te schieten en willen het beste element van zijn spel, de agressieve drives richting de basket, zo veel mogelijk uit zijn spel halen. Vannacht lukte echter geen van beiden: Westbrook schoot 3 van zijn 7 driepunters raak en was bijzonder gevaarlijk met zijn drives naar de basket. De guards van San Antonio konden de watervlugge Westbrook niet voor zich houden, zoals al gevreesd werd.

OKC’s vierde kwart
Gedurende het reguliere seizoen was het algemeen bekend in de NBA dat de Thunder moeite hadden een wedstrijd af te maken in het vierde kwart. Coach Billy Donovan lijkt hier echter een oplossing voor te hebben gevonden in de play-offs. Het duo Enes Kanter en Steven Adams spelen de laatste minuten van de wedstrijd, waardoor Serge Ibaka, die toch vaak wordt gezien als onderdeel van de ‘big three‘, de laatste minuten van de wedstrijd vaak toekijkt vanaf de bank.
Kanter en Adams zijn een apart duo in de league waar iedereen kleiner gaat spelen. Beide heren zijn 2.10m+ en vullen elkaar prima aan op het veld. Steven Adams, die lange tijd bekend stond als slechts een enforcer, heeft nu een offensieve kant laten zien en weet met zijn goede verdediging LaMarcus Aldridge nu eindelijk in toom te houden. Tel daarbij Kanter op, die verdedigend niet langer rampzalig is maar gewoon slecht, maar dit voor een groot deel doet vergeten door zijn ongelooflijke offensieve kwaliteiten. De Thunder pakten 21 meer rebounds dan de Spurs, 2 big men werkt dus nog steeds!
En de Spurs?
San Antonio verliest een cruciale thuiswedstrijd en moet OKC nu twee keer op rij verslaan om de Conference Finals te halen. Degenen die na Game 1 dachten dat San Antonio geen kind zou hebben aan Durant & Co komen bedrogen uit. De Spurs lijken niet opgewassen tegen het fysieke spel van mannen als Kanter en Adams, en op het moment dat de scheidsrechter hun fluitjes inslikken, zoals regelmatig gebeurt in de play-offs, zijn de mannen uit Oklahoma de baas op het veld.

“The key was physicality,” Kanter said. “Me and Steven just went and tried to get every rebound. It worked out well for both of us”.

Kanter tegen USA Today

Een ander feit dat door steeds meer mensen wordt opgemerkt is dat Tim Duncan toch wel een stapje terug heeft gedaan. Niet raar als je bedenkt dat de legendarische power forward afgelopen april 40(!) jaar is geworden. Waar David West al minuten maakte in crunch time, speelde Duncan nu ook al niet op cruciale momenten in het vierde kwart. De Spurs verloren slechts één thuisduel in het reguliere seizoen; in deze series zijn hebben zij er al twee verloren.


De fans van Oklahoma zullen er voor proberen te zorgen dat de Spurs zich niet op hun gemak voelen in de Chesapeake Energy Arena. Vrijdagochtend om 02:30 uur bezoeken de Spurs Oklahoma om de series naar Game 7 te laten gaan. De mannen van Billy Donovan zullen er alles aan doen om een Game 7 te voorkomen.

  1. Ik heb de Thunder hoog zitten, maar de Spurs nog net ietsjes hoger… maar wow…
    Ik had de Spurs door in 4-2… zat ik er even naast! Mooie, dramatische series trouwens… wie ook de tegenstander wordt in de volgende ronde (en vlak Popovitch nooit uit… je weet het nooit), het schept HELE hoge verwachtingen… dat wordt elke game kijken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen