NHL play-offs: Blues winnen zenuwslopende Game 7


In één serie moet de beslissing nog vallen en dan denderen we door naar de Conference-finales. In het oosten is al bekend dat Boston en Carolina gaan strijden voor een plek in de Stanley Cup Final. Na een ware thriller plaatste St. Louis zich als eerste voor de WCF. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in de play-offs van de NHL.DE HEADLINES

Van aftasten wilden de St. Louis Blues niets weten in deze Game 7. Ze raasden over het ijs, maar brachten de Dallas Stars niet aan het wankelen. Ben Bishop viel in Game 6 nog geblesseerd uit, maar de goalie was nu bij vlagen onnavolgbaar. Hij moest in de eerste periode één keer capituleren na een van richting veranderd schot. Vince Dunn kreeg de goal op z’n naam. Heel langzaam meldde ook Dallas zich in de wedstrijd, maar de gelijkmaker van Mats Zuccarello kwam toch enigszins uit de lucht vallen. Het was een van de spaarzame momenten dat de Stars Blues-goalie Jordan Binnington aan het werk zetten. In de tweede en de derde periode kwam Dallas er niet aan te pas, maar Bishop hield z’n ploeg op de been. De Blues bleven de bovenliggende partij, maar pas in 2OT viel de beslissing dankzij hometown boy Pat Maroon.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: St. Louis wint 4-3
Ooit moest er een einde komen aan deze lange, zware serie waarin voornamelijk de goalies uitblonken. Ben Bishop was bij vlagen fenomenaal voor de Stars, maar dat kan ook gezegd worden van Jordan Binnington. De rookie had het niet druk in Game 7, maar stond er op de momenten dat het moest. Voor de Blues gaat dit opmerkelijke seizoen nog even door. In december was St. Louis de slechtste ploeg in de NHL, maar nu staan ze in de Conference-finale. Dallas had in Game 7 weinig in te brengen, maar liet in de wedstrijden daarvoor wel degelijk kansen liggen om door te stoten. De contracten van onder meer Jason Spezza en Mats Zuccarello lopen af, maar de meeste sterkhouders liggen voor lange tijd vast in Big D. De komende jaren gaan we waarschijnlijk nog veel meer horen van John Klingberg, Miro Heiskanen en consorten.

Cover photo: Dilip Vishwanat/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen